Ajankohtaista

Diplomiseremoniassa Kaarle XVI Kustaan luona

10.5.2019
Oli jälleen juhlan aika! Ruotsin partiolaisten Value Based Leadership -koulutuksen diplomiseremoniassa keskiviikkona 24.4.2019 itse Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa jakoi juhlallisesti diplomit viime vuonna koulutuksen suorittaneille. Perinne on jo monivuotinen, onhan VBL-koulutus aikanaan syntynytkin kuninkaan huolesta nuorten johtajien tulevaisuudesta. Tällä kertaa diplomin sai 90 nuorta johtajaa.

Juhlallisessa diplomiseremoniassa kuninkaanlinnan kirjastossa palkittiin myös nuoria erilaisista johtamisen teoista. Kompassiruusu -stipendin saivat tänä vuonna Shanga Aziz, Alexandra Tecle ja Hamza Mostafa.

Kompassiruusu (Kompassrosen) on Ruotsin kuninkaan Nuori johtajuus -säätiön vuosittain myöntämä stipendi 3-5 nuorelle johtajalle, jotka ovat osoittaneet erityisen hyvää johtajuutta, päättäväisyyttä ja sitoutuneisuutta omassa toiminnassaan ja sidosryhmissään. Stipendin tarkoituksena on huomioida ja palkita saajia heidän esimerkillisestä toiminnastaan sekä kannustaa yleisesti nuoria aikuisia hyvään johtajuuteen ja yhteiskunnalliseen vaikuttavuuteen omalla toiminnallaan. Stipendi rohkaisee jatkokoulutukseen, jonka sisällön jokainen stipendinsaaja voi itse suunnitella.

Lue lisää http://www.ungtledarskap.se/

Kompassrosen stipendin saajat 2019: Shanga Aziz, Alexandra Tecle ja Hamza Mostafa.

 

Kutsuttujen mukana olimme myös me uudet VBL -koulutuksen taustalla toimivat partiotyöntekijät.

Anna Iso-Ahola, kumppanuuskoordinaattori osallistui diplomiseremoniaan ensimmäistä kertaa. ”Oli hienoa päästä näkemään, mistä VBL on lähtöisin ja miten samat kysymykset ja teemat koskettavat meitä kaikkia. Oma näkemykseni arvojohtajuuden koulutuksen merkityksellisyydestä ja myös sen vaikuttavuudesta vain vahvistuivat. Nuorissa johtajissa ja arvojohtajuudessa on tulevaisuuden avaimet. Mahtava tapahtuma!”, iloitsee Anna. Hänen vastuullaan on VBL -koulutuksiin liittyvät yrityskumppanuudet ja varainhankinta.

Laura Kalervo, koulutuskoordinaattori, joka hoitaa koulutuksien käytännön järjestelyjä, oli kuninkaan vieraana jo toista kertaa. ”Ensimmäiset VBL -koulutukset suomalaisille osallistujille olivat yhteistyökursseja ruotsalaisten kanssa, siksi kutsu tuli jo toista kertaa”, kertoo Laura.

VBL-koulutukset jatkuvat Suomessa vahvoina ja kiinnostavina. Vuonna 2019 järjestetään jälleen kaksi koulutusta.

Teksti: Laura Kalervo ja Anna Iso-Ahola

Kuvat: Nathalie Malic