Hae

Kehity johtajana Value Based Leadership (VBL) -koulutuksessa!

Vedätkö ryhmää, luotsaatko kampanjaa tai onko sinulla vaikkapa hallituspaikka jossakin järjestössä? Oletko 20-27-vuotias ja innokas kehittymään johtajana? Jos vastasit kyllä, VBL-koulutus on tarkoitettu juuri sinulle!

Koulutukseen haku on päättynyt.

Koulutusten lähijaksojen (moduulien) ajankohdat ja muut tärkeät tiedot näet alta.

Hakemalla koulutukseen sitoudut osallistumaan lähijaksoille, jos sinut valitaan.  Lisäksi toivomme sinun osallistuvan diplomiseremoniaan myöhemmin vahvistettavana ajankohtana.

Mikä on VBL?

VBL-koulutus keskittyy itsetuntemukseen ja monimuotoisuuteen johtajuuden perustana.

Koulutuksen tarkoituksena on:

 • Tarjota jatkokoulutusta järjestöissä toimiville nuorille johtajille
 • Tarjota nuorille johtajille valmiuksia johtaa tämän päivän ja huomisen yhteiskunnassa
 • Aikaansaada kohtaamisia yhteiskunnan eri ryhmien välille
 • Motivoida nuoria hyödyntämään johtajuuttaan yhteiskunnan hyväksi

VBL sai alkunsa Ruotsin kuninkaan säätiön (Konungens Stiftelse Ungt Lederskap) ja Ruotsin partiolaisten yhteistyöstä, ja kymmenen vuoden aikana se on kasvanut Ruotsin merkittävimmäksi nuorten vapaaehtoistoiminnan johtajien koulutukseksi. Suomen Partiolaiset on järjestänyt yhteiskoulutuksia Ruotsin partiolaisten kanssa vuodesta 2009 lähtien, ja suomalaisia VBL-koulutuksen käyneitä on kohta jo yli 200.

Erittäin positiivisten kokemusten myötä Suomen Partiolaiset toi VBL:n Suomeen tammikuussa 2017 ja kesällä 2021 alkaa jo yhdeksäs Suomen VBL-koulutus.

Voit hakea koulutukseen jos…

 • Olet hakuhetkellä 20–27-vuotias
 • Sinulla on johtamistehtävä, jossa voit soveltaa koulutuksessa oppimiasi asioita. Johtamistehtävä voi olla esimerkiksi projektin vetovastuu, kampanjan koordinointi, ryhmän vetäminen tai hallituspaikka, ja sen tulee olla vapaaehtoistoimintaa
 • Olet motivoitunut kehittämään itseäsi johtajana ja johtajuutta omassa organisaatiossasi

Lisäksi eduksesi luetaan jos…

 • Olet käynyt jonkin perustason johtajuuskoulutuksen
 • Olet toiminut johtamistehtävissä (nykyisessä tai muussa tehtävässä) kaksi vuotta tai pidempään

VBL 9 koulutus järjestetään syksyllä 2021:

Huom! Koulutuksen aloitus on siirtynyt lokakuulle ja viimeiselle moduulille on uusi aika.

 • 1. moduuli: 8.-10.10. Salo, Muurlan opisto
 • 2. moduuli: 3.-5.12. (paikkakunta varmistuu myöhemmin)
 • 3. moduuli 3.-6.2.2022 (paikkakunta varmistuu myöhemmin)
 • UUSI: 4. moduuli 24.-27.3.2022 (paikkakunta varmistuu myöhemmin)

Käynnissä olevan pandemiatilanteen myötä pidätämme oikeuden muutoksiin siirtää koulutuksen alkua ja yksittäisiä moduuleja.

Lähijaksot alkavat aamuisin ja päättyvät viimeisen kurssipäivän iltapäivänä.

Lähijaksoilla opittua täydennetään ja syvennetään välitehtävillä, jotka ankkuroivat opitut teemat osallistujan omaan organisaatioon ja johtamistehtävään. Lisäksi koulutukseen sisältyy mentorointiohjelma, jossa jokainen osallistuja saa oman mentorin yksityiseltä tai julkiselta sektorilta. Mentorin kanssa tavataan noin kuusi kertaa. Koulutuksen kieli on suomi.

Koulutuksen omavastuuosuus

Koulutuksen hinta osallistujalle vuonna 2021 on 450 euroa. Hintaan sisältyy koulutus (lähijaksot, syventävät tehtävät, mentoriohjelma) sekä ruoka ja majoitus lähiopetusjaksoilla. Osallistuja maksaa itse matkakulut lähiopetuspaikkojen lähimmille rautatie- tai linja-autoasemille. Mikäli matkakulut muodostavat esteen osallistumiselle, avustamme koulutukseen hyväksyttyä osallistujaa apurahan hakemisessa.

Henkilötietojen käsittely

Suomen Partiolaiset käsittelee VBL-koulutukseen hakevan henkilön henkilötietoja osallistujavalinta- ja viestintätarkoituksiin. VBL-koulutukseen valittujen hakijoiden antamat ja avoinna olevan hakuprosessin kannalta välttämättömät tiedot annetaan koulutuksen järjestäjien tietoon ja poistetaan koulutuksen päätyttyä. Muiden hakijoiden antamat tiedot poistetaan hakuprosessin päätyttyä. Lue lisää henkilötietojen käsittelystä partiossa: www.partio.fi/tietosuoja.

Hakulomake löytyy täältä !

Tarkista ennen hakemista hakulomakkeen kysymykset täältä.

Saavutettavuus

Koulutuksessa käytämme partion Helppo-tulla esteettömyyden kriteeristöä. VBL-koulutus toteuttaa seuraavia kriteerejä: Hyvä olla, Ruoka, Raha, Lepo ja yöpyminen, Lääkitys ja ensiapu, Hajuaisti, Katsomus, Ohjelma sekä Markkinointi ja ilmoittautuminen.

Katso mitä kriteerit tarkoittavat osoitteesta https://www.partio.fi/partiolaiselle/tekemista-ja-kokemuksia/helppo-tulla-tunnus/

Jos haluat kysyä jotakin tiettyä koulutuspaikkojen esteettömyyteen liittyvää asiaa, ole rohkeasti yhteydessä Laura Kalervoon.

Kysyttävää?

Yhteyshenkilö

Laura Kalervo
Koulutuskoordinaattori, Value Based Leadership
laura.kalervo(at)partio.fi