Hae

Kehity johtajana Value Based Leadership (VBL) -koulutuksessa!

Vedätkö ryhmää, luotsaatko kampanjaa tai onko sinulla vaikkapa hallituspaikka jossakin järjestössä? Oletko 20-27-vuotias ja innokas kehittymään johtajana? Jos vastasit kyllä, VBL-koulutus on tarkoitettu juuri sinulle!

Value Based Leadership on noin vuoden mittainen koulutusohjelma 20–27-vuotiaille vapaaehtoistoiminnan johtajille. VBL-koulutus keskittyy itsetuntemukseen ja monimuotoisuuteen johtajuuden perustana. Koulutuksen tavoitteena on tarjota laadukas johtajuuskoulutus nuorille johtajille, antaa heille osaamista ja valmiuksia johtaa huomisen yhteiskunnassa ja luoda kohtaamisia yhteiskunnan eri ryhmien välillä.

Koulutus koostuu neljästä moduulista, joiden aikana johtajuutta tarkastellaan erityisesti kuuden eri teeman kautta: arvot johtajuudessa, kestävä itsensä johtaminen, ryhmän kehittymisen prosessi ja sen johtaminen, inklusiivinen johtaminen, palaute ja viestintä sekä tunteet ja toimintatavat. VBL on rakastettu ja arvostettu koulutus, joka on kokemuksena vertaansa vailla niin osallistujille kuin kouluttajille.

Seuraava VBL-koulutus alkaa toukokuussa 2024! Hae mukaan VBL 12 -koulutukseen 14.2.2024 mennessä: hakulomakkeelle tästä.

Tutustuthan ennen hakulomakkeen täyttöä koulutusten lähijaksojen eli moduulien ajankohtiin sekä muihin tärkeisiin tietoihin. Suosittelemme jo nyt laittamaan ajankohdat kalenteriin, sillä oletamme sinun osallistuvan kaikkiin koulutuksen moduuleihin jos tulet valituksi. Täytäthän hakulomakkeen huolellisesti ja ajatuksella.

Haastattelemme hakijat hakuajan päättymisen jälkeen ja lopulliset osallistujavalinnat pyrimme vahvistamaan huhtikuun aikana. Valmistaudu siis tarkkailemaan sähköpostiasi hakuajan loputtua ja huhtikuun aikana.

Hakulomakkeen kysymyksiin pääset tutustumaan ennakkoon täältä.

🔹

Mikä on VBL?

VBL-koulutus keskittyy itsetuntemukseen ja monimuotoisuuteen johtajuuden perustana.

Koulutuksen tarkoituksena on:

 • Tarjota jatkokoulutusta järjestöissä toimiville nuorille johtajille
 • Tarjota nuorille johtajille valmiuksia johtaa tämän päivän ja huomisen yhteiskunnassa
 • Aikaansaada kohtaamisia yhteiskunnan eri ryhmien välille
 • Motivoida nuoria hyödyntämään johtajuuttaan yhteiskunnan hyväksi

VBL sai alkunsa Ruotsin kuninkaan säätiön (Konungens Stiftelse Ungt Lederskap) ja Ruotsin partiolaisten yhteistyöstä, ja kymmenen vuoden aikana se on kasvanut Ruotsin merkittävimmäksi nuorten vapaaehtoistoiminnan johtajien koulutukseksi. Suomen Partiolaiset on järjestänyt yhteiskoulutuksia Ruotsin partiolaisten kanssa vuodesta 2009 lähtien, ja suomalaisia VBL-koulutuksen käyneitä on jo yli 200.

Erittäin positiivisten kokemusten myötä Suomen Partiolaiset toi VBL:n Suomeen tammikuussa 2017. Nyt käynnistettävä koulutus on järjestyksessään jo yhdestoista.

Kuka voi hakea VBL-koulutukseen?

Voit hakea koulutukseen jos…

 • Olet hakuhetkellä 20–27-vuotias
 • Sinulla on johtamistehtävä, jossa voit soveltaa koulutuksessa oppimiasi asioita. Johtamistehtävä voi olla esimerkiksi projektin vetovastuu, kampanjan koordinointi, ryhmän vetäminen tai hallituspaikka, ja sen tulee olla vapaaehtoistoimintaa
 • Olet motivoitunut kehittämään itseäsi johtajana ja johtajuutta omassa organisaatiossasi

Lisäksi eduksesi luetaan jos…

 • Olet käynyt jonkin perustason johtajuuskoulutuksen
 • Olet toiminut johtamistehtävissä (nykyisessä tai muussa tehtävässä) kaksi vuotta tai pidempään

Koulutusviikonloppujen ajankohdat

Koulutus koostuu neljästä lähijaksosta eli moduulista. Kaikki koulutusviikonloput järjestetään Laitikkalan kurssikeskuksessa Pälkäneellä. Koulutuksen ajankohdat kurssilla 2024:

 • 1. moduuli: 3.–5.5.
 • 2. moduuli: 16.–18.8.
 • 3. moduuli: 4.–5.10.
 • 4. moduuli: 21.–24.11.

Lähijaksot alkavat aamuisin ja päättyvät viimeisen kurssipäivän iltapäivänä.

Lähijaksoilla opittua täydennetään ja syvennetään välitehtävillä, jotka ankkuroivat opitut teemat osallistujan omaan organisaatioon ja johtamistehtävään. Lisäksi koulutukseen sisältyy mentorointiohjelma, jossa jokainen osallistuja saa oman mentorin yksityiseltä tai julkiselta sektorilta. Mentorin kanssa tavataan noin kuusi kertaa. Koulutuksen kieli on suomi.

Hakemalla koulutukseen sitoudut osallistumaan lähijaksoille, jos sinut valitaan. Lisäksi toivomme sinun osallistuvan diplomiseremoniaan myöhemmin vahvistettavana ajankohtana.

Muut huomioitavat asiat

Koulutuksen omavastuuosuus

Koulutuksen hinta osallistujalle vuonna 2024 on 540 euroa. Hintaan sisältyy koulutus (lähijaksot, syventävät tehtävät, mentoriohjelma) sekä ruoka ja majoitus lähiopetusjaksoilla. Osallistuja maksaa itse matkakulut lähiopetuspaikkojen lähimmille rautatie- tai linja-autoasemille tai sovituille yhteiskyytipaikoille. Mikäli matkakulut muodostavat esteen osallistumiselle, avustamme koulutukseen hyväksyttyä osallistujaa apurahan hakemisessa.

Henkilötietojen käsittely

Suomen Partiolaiset käsittelee VBL-koulutukseen hakevan henkilön henkilötietoja osallistujavalinta- ja viestintätarkoituksiin. VBL-koulutukseen valittujen hakijoiden antamat ja avoinna olevan hakuprosessin kannalta välttämättömät tiedot annetaan koulutuksen järjestäjien tietoon ja poistetaan koulutuksen päätyttyä. Muiden hakijoiden antamat tiedot poistetaan hakuprosessin päätyttyä. Lue lisää henkilötietojen käsittelystä partiossa: www.partio.fi/tietosuoja.

Saavutettavuus

Koulutuksessa käytämme partion Helppo tulla saavutettavuuskriteeristöä. VBL-koulutuksessa seuraavat kriteerit otetaan aina huomioon:

Hyvä olla, Ruoka, Raha, Hygienia, Lepo ja yöpyminen, Lääkitys ja ensiapu, Hajuaisti, Katsomus ja Ohjelma.

Pyrimme mukauttamaan koulutusympäristömme aina mahdollisuuksien mukaan osallistujajoukolle sopiviksi esimerkiksi liikkumisen osalta.  Jos haluat lisätietoja koulutuspaikkojen esteettömyyteen tai ohjelman saavutettavuuteen liittyen, ole rohkeasti yhteydessä meihin.

Pohdituttaako jokin?

Ota rohkeasti yhteydessä ja pohditaan yhdessä! 💭

Matilda Kälvinmäki
Asiantuntija (koulutus ja osaaminen), Value Based Leadership
Matilda.kalvinmaki(at)partio.fi / +358 440662668