Kouluttajaksi

Value Based Leadership on noin vuoden mittainen koulutusohjelma 20-27-vuotiaille vapaaehtoistoiminnan johtajille. VBL-koulutus keskittyy itsetuntemukseen ja monimuotoisuuteen johtajuuden perustana. Koulutuksen tavoitteena on tarjota laadukas johtajuuskoulutus nuorille johtajille, antaa heille osaamista ja valmiuksia johtaa huomisen yhteiskunnassa ja luoda kohtaamisia yhteiskunnan eri ryhmien välillä. Koulutus koostuu neljästä moduulista, joiden teemat ovat 1) ryhmien johtaminen, 2) johtaminen monimuotoisuuteen, 3) itsensä johtaminen ja 4) johtaminen tuottoisasti arvoilla. VBL on rakastettu ja arvostettu koulutus joka on kokemuksena vertaansa vailla niin osallistujille kuin kouluttajille.


Haemme nyt

KOULUTUKSEN JOHTAJIA
vuoden 2021 VBL 9 -koulutukseen. Kannustamme myös parijohtajuuteen eli voit hakea pestiä yhdessä haluamasi johtajaparin kanssa. Voit myös hakea yksin ja ilmaista halukkuutesi parimuotoiseen johtajuuteen hakemuksessasi, jolloin autamme tarvittaessa sopivan johtajaparin etsimisessä.

Voit myös vinkata meille sopivan hakijan joka kaipaa pientä tuuppausta rohkaistuakseen jättämään hakemuksen. Jätä meille vinkki täällä.

Tehtävänkuva
Koulutuksen johtajien tehtävä on varmistaa erinomainen koulutuskokemus niin koulutettaville kuin kouluttajille. Vastaat neljästä fasilitaattorista ja koulutuksen johtajista koostuvan kouluttajatiimin eli staabin johtajuudesta, hyvinvoinnista ja ryhmäprosessista. Staabin lisäksi onnistuneen koulutuskokonaisuuden kanssasi mahdollistaa käytännön järjestelyiden osalta Partioaseman henkilökunta sekä koulutussisältöjen osalta VBL-kokonaisuutta Suomessa ohjaava VBL-ryhmä. Tukenasi on myös kattavat koulutusoppaat sekä lukuisia koulutuksen johtaja -alumneja osana VBL-ryhmää.

Koulutuksenjohtajana tulet vaikuttamaan suoraan osallistujien ja staabin jäsenten elämään ainutlaatuisella tavalla. Koulutukseen osallistuvien kehittymisen seuraaminen itsessään on koulutuksenjohtajalle hyvin palkitsevaa. Henkilökohtainen, sopivasti annosteltu muutos onkin koulutuksen keskeinen tavoite – tavoitteenamme on edistää parempaa johtajuutta Suomessa.

Loistava koulutuksenjohtaja tekee ainakin näitä asioita:

  • huolehtii koulutuksen staabista niin yksilöinä kuin ryhmänä
  • varmistaa koulutuksen sisällön toteutumisen tarkoituksenmukaisesti
  • katsoo koulutuksen talouden perään
  • kommunikoi aktiivisesti mm. staabilleen, VBL-ryhmälle, Partioasemalle ja koulutuksen yritysyhteistyökumppanille
  • suunnittelee ja toteuttaa työpajoja koulutukseen

Koulutuksen aikataulut 2021
Nyt etsimme koulutuksenjohtajia VBL 9 -kurssille, joka ajoittuu 2021 kesä-marraskuulle. Pääset itse vaikuttamaan koulutuksen tarkkoihin aikatauluihin.

Työmäärä
Aikaa pestin hoitaminen vaatii erityisesti moduuliviikonloppujen aikana. Koulutuksen kolme ensimmäistä moduulia ovat kestoltaan perjantaiaamusta sunnuntai-iltapäivään ja neljäs moduuli alkaa jo torstaina. Staabi kokoontuu koulutuspaikalle jo edeltävänä iltana. Lisäksi staabi kouluttautuu ennen kurssin alkua ja tapaa 1-2 kertaa aina kunkin moduulin välillä. Moduulien valmistelussa kuluu luonnollisestikin sopivaksi katsomasi määrä aikaa.

Koulutuksen karkea aikajänne koulutuksen johtajille:

  • 2-5 kk ennen koulutuksen alkua: koulutuksen johtajien koulutuspäivä tai -viikonloppu
  • 1-2 kk ennen koulutuksen alkua: staabin koulutuspäivä tai -viikonloppu
  • Koulutusmoduulit 4 kpl: perjantaiaamusta sunnuntai-iltapäivään (4. moduuli torstaista) noin 1-2 kk välein
  • Moduulien välissä 1-2 staabin iltatapaamista
  • Omatoimista perehtymistä, suunnittelua ja yhteydenpitoa koko koulutuksen elinkaaren ajan

Pesti on työmäärältään kuormittava eikä sen ohessa suositella hoidettavan muita raskaita luottamustehtäviä tai yli täyspäiväistä työskentelyä.

Vaatimukset
Koulutuksen johtajalla on syvällinen ymmärrys koulutuksen tavoitteista ja kyky saavuttaa ne yhdessä koko staabin kanssa. Kouluttajakokemus on tärkeää, mutta emme vaadi kaiken nähnyttä ja kokenutta kouluttajagurua.

Erinomainen koulutuksen johtaja ymmärtää ja osaa ohjata ryhmäprosessia, ymmärtää koulutuksen kokonaiskuvan, ymmärtää henkilökohtainen kehittymisen olevan aika harvoin lineaarista sekä tuntee oman sekä staabinsa osaamisen rajat ymmärtäen pyytää apua silloin, kun sille on tarvetta.

Pesti ei edellytä kokemusta partiosta, mutta järjestökentän tunteminen on ehdottomasti hyödyksi.

Saat omakohtaisen kokemuksen usean rinnakkaisen ryhmäprosessin johtamisesta. Opit lisää diversiteetin merkityksestä ryhmässä, paljon itsestäsi koulutuksessa käytettyjen työvälineiden avulla, johtamisesta sekä erilaisissa järjestöissä ja kaupallisessa ympäristössä sekä omista ja muiden arvoista ja niiden merkityksestä päivittäisessä toiminnassa. Pääset myös oppimaan kokonaisuuden hallintaa vastatessasi koulutuksesta. Pestistä ei makseta palkkiota.

Kiinnostuitko?
Hae pestiä viimeistään 21.9.2020 mennessä hakulomakkeella.

Kiinnostuitko, mutta haluat vielä kuulla lisää ennen hakemista?
Ota yhteyttä: Henna Peltoniemi, henna.peltoniemi@partio.fi