Ajankohtaista

Aineeton lahja toi harrastuksen yli 200 lapselle

30.12.2020

Partion ystävien aineettomien joululahjojen myynnillä kerättiin ennätyksellisen paljon varoja vähävaraisten lasten partioharrastuksen tueksi.

Aineettomien lahjojen tuotto ohjataan Partion ystävät -rahastoon. Rahaston varoista myönnetään esimerkiksi jäsenmaksuvapautuksia ja leiristipendejä vähävaraisille partiolaisille. Joululahjakauppa tuotti rahastoon yli 13 000 euroa ja tällä summalla voidaan mahdollistaa yli 200 vähävaraisen lapsen ja nuoren partioharrastus!

Tavoitteenamme on poistaa erilaisia partioharrastuksen aloittamiseen liittyviä kynnyksiä, jotta jokainen lapsi ja nuori voisi halutessaan aloittaa itselleen mieluisan harrastuksen. Kotien taloudellisen tilanteen muutokset näkyvät myös partiossa, ja jäsenmaksuvapautusten kysyntä onkin kasvanut voimakkaasti viime vuosina.

Vuonna 2020 tehty partion vaikuttavuustutkimus osoitti että partioharrastuksella on useita positiivisia vaikutuksia nuorten kehitykseen. Harrastukset ja koulun ulkopuoliset aktiviteetit ovat lapsille tärkeitä, sillä ne antavat uusia taitoja, kaverisuhteita, onnistumisen kokemuksia ja mielekkään tavan rentoutua vapaa-ajalla.

Vähävaraisten perheiden lasten osallistuminen maksullisiin harrastuksiin on kuitenkin muita vähäisempää. Ilman harrastusmahdollisuutta kaverisuhteiden syntyminen on pitkälti koulun varassa. Lasten ja nuorten yksinäisyyden ehkäisy onkin keskeinen terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen haaste.

Haluamme partiossa varmistaa, että raha ei ole este kenenkään harrastukselle. Partion ystäviltä saamiemme lahjoitusten avulla tuemme vuosittain tuhansien vähävaraisten lasten ja nuorten partioharrastusta.

Jokainen lapsi ja nuori ansaitsee mahdollisuuden harrastaa, kuulua ryhmään, kokea onnistumisia ja tuntea itsensä merkitykselliseksi.

Apuasi tarvitaan. liity kuukausilahjoittajaksi jo tänään!