Tutkijat selittävät partion myönteistä vaikutusta mielenterveyteen harrastuksen pyrkimyksellä kasvattaa lapsista ja nuorista itseensä luottavia, ongelmanratkaisukykyisiä ja uteliaita oppijoita sekä sillä, että partiossa usein ulkoillaan. ”Oletamme, että tämä pätee myös tämän päivän partiossa. Kun tunnemme mielenterveysongelmien aiheuttamat korkeat kustannukset, tämän kaltaiseen nuorten vapaaehtoistoimintaan panostaminen vaikuttaa erittäin järkevältä”, Dibben arvioi.
Suhteellisesti köyhistä oloista tulevilla ihmisillä on muita korkeampi riski kohdata mielenterveysongelmia. Partiolaisuus näytti lieventävän tai jopa poistavan tämän vaikutuksen. ”Hallitukset ja terveydenhuoltopalvelut eri puolilla maailmaa kamppailevat pienentääkseen terveyseroja köyhien ja rikkaiden välillä. Tämä tieto partion myönteisistä vaikutuksista on hyvin tärkeä”, tutkimuksen tekoon osallistunut Richard Mitchell Glasgow’n yliopistosta kertoo.
Partiossa haluamme varmistaa, että raha ei ole este kenenkään harrastukselle. Partion ystäviltä saamiemme lahjoitusten avulla tuemme vuosittain tuhansien vähävaraisten lasten ja nuorten partioharrastusta.
Jokainen lapsi ja nuori ansaitsee mahdollisuuden harrastaa, kuulua ryhmään, kokea onnistumisia ja tuntea itsensä merkitykselliseksi.
Tutkimustulokset julkaistiin Journal of Epidemiology and Community Health -lehdessä.
Juttu on julkaistu alunperin Pääkaupunkiseudun Partiolaisten sivuilla. Artikkelikuva: Susanna Mikander