Ajankohtaista

Partioviikolla on hyvä hetki liittyä Partion Ystäväksi

14.4.2022

Partioviikkoa vietetään 18.-24.4.2022 ympäri Suomen. Partioviikolla partiolaiset näkyvät tavallista enemmän niin arjessa kuin erilaisissa tapahtumissakin. Partioviikolla kutsumme myös uusia lahjoittajia mukaan Partion Ystäviksi.

Partioviikkoa vietetään vuosittain viikolla, jolle yrjönpäivä osuu. Yrjönpäivä 23.4. on partiolaisten tärkein juhlapäivä ja sen ympärille osuvalla viikolla muun muassa esitellään partiotoimintaa, pidetään partiolaisten omia juhlia sekä kisaillaan partiotaitokisoissa. Lue lisää vuoden 2022 Partioviikosta partio.fi sivujen uutisesta.

Partio on tärkeä yhteisö lapsille ja nuorille

Partiota voi harrastaa lähes jokaisessa Suomen kunnassa. Partiotoiminnassa on vuosittain mukana noin 65 000 lasta, nuorta ja aikuista. Partiolaisten määrä on pysynyt samalla vahvalla tasolla korona-ajasta huolimatta. Monissa harrastuksissa nähtyä osallistujakatoa ei partiossa tullut, sillä toiminta jatkui joustavasti poikkeuksellisissakin oloissa.

Partiossa lapset ja nuoret kasvavat kantamaan vastuuta itsestään ja toisistaan sekä toimimaan ryhmässä. Partiossa opitaan toimimaan luonnossa ja toteuttamaan itse erilaisia retkiä ja tempauksia yhdessä partiokavereidensa kanssa. Partio toimii koko Suomessa eikä yksikään partiolainen joudu seuraamaan vierestä, vaan kaikki pääsevät mukaan oppimaan ja tekemään.

Kaikilla lapsilla ei ole mahdollisuutta harrastaa

Harrastus on tutkitusti yksi parhaista keinoista vähentää yksinäisyyttä ja ehkäistä lasten ja nuorten syrjäytymistä. Hyvä harrastus tarjoaa turvallisen ympäristön kasvaa ja oppia sekä löytää ystäviä. Kaikilla lapsilla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta harrastaa perheen vähävaraisuudesta johtuen. Vaikka partio on kohtuuhintainen harrastus, niin jäsenmaksuvapautusten kysyntä on jatkanut kasvuaan. Suomen Partiolaisten Partion Ystävät -varainhankintaohjelmalla pyritään puuttumaan tähän ongelmaan. Tutustu tarkemmin siihen kuinka jokainen lahjoitus auttaa.

Ryhtymällä Partion Ystäväksi voit auttaa

Partion Ystävänä, eli kuukausilahjoittajana sinä voit jo 11 euron kuukausilahjoituksella mahdollistaa partioharrastuksen kahdelle nuorelle koko vuodeksi! Vuoden aikana lapset tapaavat ikätovereitaan ja oppivat runsaasti erilaisia taitoja koulutettujen vapaaehtoisten ryhmänjohtajien opastuksella.

Lahjoitusten avulla pystytään varmistamaan, että kaikilla lapsilla, perheen varallisuudesta riippumatta, olisi mahdollisuus harrastaa, löytää ystäviä ja olla osana partioelämyksiä!

Ryhdy partion ystäväksi, eli kuukausilahjoittajaksi

 

 

Artikkelin kuva: Iida Korpela