Ajankohtaista

Partioviikko on hyvä aika auttaa – Ryhdy Partion ystäväksi

17.4.2023

Partioviikolla 17.-23.4.2023 partiolaiset näkyvät ja kuuluvat ympäri Suomen. Partioviikolla kutsumme myös uusia lahjoittajia mukaan Partion Ystäviksi varmistamaan, että raha ei ole este kenenkään partioharrastukselle.

Partioviikolla järjestetään monia tapahtumia joka puolella Suomea. Tänä vuonna partiolaiset viettävät myös koko Suomen partioiltaa. Lue lisää vuoden 2023 partioviikosta

Partio on tärkeä yhteisö lapsille ja nuorille

Partiota voi harrastaa lähes jokaisessa Suomen kunnassa. Partiotoiminnassa on vuosittain mukana noin 65 000 lasta, nuorta ja aikuista.

Partiossa lapset ja nuoret kasvavat kantamaan vastuuta itsestään ja toisistaan sekä toimimaan ryhmässä. Partiossa opitaan toimimaan luonnossa ja toteuttamaan itse erilaisia retkiä ja tempauksia yhdessä partiokavereidensa kanssa. Partio toimii koko Suomessa eikä yksikään partiolainen joudu seuraamaan vierestä, vaan kaikki pääsevät mukaan oppimaan ja tekemään.

Tavoitteena kaikille lapsille mahdollisuus harrastaa

Harrastus on tutkitusti yksi parhaista keinoista vähentää yksinäisyyttä ja ehkäistä lasten ja nuorten syrjäytymistä. Hyvä harrastus tarjoaa turvallisen ympäristön kasvaa ja oppia sekä löytää ystäviä. Kaikilla lapsilla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta harrastaa perheen vähävaraisuudesta johtuen. Vaikka partio on kohtuuhintainen harrastus, niin jäsenmaksuvapautusten kysyntä on jatkanut kasvuaan.

Partion ystävät- rahaston tavoitteena on turvata mahdollisuus harrastaa kaikille. Rahastosta myönnetään jäsenmaksuvapautuksia ja leiristipendejä.

Vuonna 2022 Partion ystävien lahjoitusten avulla myönnettiin yli 1200 lapselle ja nuorelle jäsenmaksuvapautus. Lue lisää jäsenmaksuvapautuksista

Ryhtymällä Partion ystäväksi voit auttaa

Partion Ystävänä, eli kuukausilahjoittajana sinä voit jo 11 euron kuukausilahjoituksella mahdollistaa partioharrastuksen kahdelle lapselle tai nuorelle koko vuodeksi! Vuoden aikana lapset tapaavat ikätovereitaan ja oppivat runsaasti erilaisia taitoja koulutettujen vapaaehtoisten ryhmänjohtajien opastuksella.

Lahjoitusten avulla pystytään varmistamaan, että kaikilla lapsilla, perheen varallisuudesta riippumatta, olisi mahdollisuus harrastaa, löytää ystäviä ja olla osana partioelämyksiä!