Nyt juhlitaan Partioviikkoa

Valtakunnallista Partioviikkoa vietetään 17.–23.4.2023. Partiolaiset näkyvät koko viikon ajan tavallista enemmän katukuvassa. Viikolla järjestetään kymmeniä erilaisia tapahtumia ympäri Suomen. Tavoitteena on tarjota kiinnostuneille tilaisuus tutustua uuteen harrastukseen sekä lisätä partiolaisten omaa harrastusylpeyttä. Tänä vuonna Partioviikkoa juhlistetaan erityisesti tiistaina 18.4., kun partiolaiset kokoontuvat omalla lähialueellaan koko Suomen partioiltaan.  

Tiistaina koko Suomi kerääntyy yhteiseen partioiltaan  

Tiistai on valtakunnallisesti suosituin päivä harrastaa partiota. Tämän vuoksi partiolaiset ympäri Suomen viettävät Partioviikolla tiistaina 18.4. koko Suomen yhteistä partioiltaa. Iltaa vietetään ympäri Suomea todella eri tavoilla. Se on kuvaavaa, sillä partiota voi harrastaa useilla tavoilla eri paikkakunnilla ja paikallisjärjestöissä. Tärkeintä koko Suomen partioillassa on yhdessä tekeminen ja hauskanpito. 

Pääkaupunkiseutulaiset partiolaiset kokoontuvat Kampin Narinkkatorilla ja viettävät yhdessä jättimäistä iltaa Itämeri- ja meripartio-teemojen äärellä. Narinkkatori täyttyy ohjelmapisteistä, joilla pääsee tutustumaan merivartiostoon, suunnistamaan merikortin avulla tai tunnistamaan Itämeren eläimiä. 

Myös Turun kauppatorilla järjestetään kaikille ohikulkijoille avoin partioillan tapahtuma. Turussa partiolaiset antavat osallistujille ohjeet suunnistukseen sekä tarjoavat kahvia ja mehua. Suunnistuksessa käytetään seppo.io-sovellusta, joten osallistujat tarvitsevat mukaansa vain mobiililaitteen.  

Jyväskylässä partiolaiset järjestävät pienempiä tapahtumia eri puolilla kaupunkia. Esimerkiksi Jyväskylän Metsänkävijät viettää kaikille avointa partioiltaa Vellamon puistossa. Tapahtumassa pelaillaan vauhdikkaita pihapelejä, syödään nuotioherkkuja sekä lauletaan partiolauluja. 

Vaikka Partioviikko juhlitaan tiistaina erityisesti ympäri Suomen, on monenlaisia tapahtumia myös muinakin päivinä koko viikon ajan. Monet partiolaiset esimerkiksi osallistuvat viikon päätteeksi partiomessuun. Partiomessuja järjestetään muun muassa Kotkassa Kymin kirkossa ja Kuopion tuomiokirkossa sekä monilla muilla paikkakunnilla.

Nuoret aikuiset tutkivat pöydällä olevia erilaisia partiohuiveja

Partioviikko on vuosittainen tapahtumaviikko, jota vietetään sillä viikolla, jolla on partiolaisten suojeluspyhimyksen, Pyhän Yrjön päivä, eli Yrjön nimipäivä. Partioviikolla partiolaiset järjestävät erilaisia omia juhlia, tempauksia ja tapahtumia.