Tiistaina 18.4. vietetään Koko Suomen partioiltaa!

Tiesitkö, että tiistai on kaikista suosituin partioryhmien kokoontumispäivä? Siksi vuoden 2023 Partioviikolla haastamme kaikki partioryhmät kokoontumaan Koko Suomen partioiltaan tiistaina 18.4. Osallistua voi oman ryhmän kanssa tai kutsua vaikka koko lippukunnan koolle. Nappaa alta ohjeet illan järjestämiseen. Juhlitaan yhdessä Partioviikkoa! 

Illan voi järjestää kolon pihalla tai muualla lähialueella, kuten puistossa. Tärkeintä on, että lähdemme ulos koloilta ja partiolaiset näkyvät ja kuuluvat Partioviikolla! Koko Suomen partioiltaan voi mielellään kutsua mukaan myös perheet tai esimerkiksi naapuruston asukkaat.  

Partioillan ohjelma voi olla ihan normaalia partio-ohjelmaa tai jotakin hauskaa Partioviikkoa juhlistavaa. Katso alta muutamia esimerkkejä ohjelmasta tai keksi itse lisää – soveltaminen on todellakin sallittua! Joillakin alueilla saattaa olla myös tarjolla piirin järjestämää ohjelmaa.

Ideoita partioillan ohjelmaksi: 

 
Suuri leikki-ilta 

Lipunryöstö, hippa, viestikisat – mikä olisi hauskempaa kuin leikkiä pihaleikkejä koko lippukunnan voimin? Järjestäkää ennakkoon leikkiäänestys ja kerätkää lippukuntalaisten suosikkileikit illan ohjelmaksi! Tai sopikaa, että jokainen ryhmä esittelee ja vetää oman suosikkinsa. 

Herkkuja ja pihapelejä 

Trangiapoppareita, lettuja, makkaranpaistoa – mikä olisi parempi keino houkutella naapurustokin paikalle kuin herkkujen tuoksu pihalta? Kaivakaa varastoista hauskimmat leiripelit, kuten mölkyt, salkopallot, jättikokoiset huojuvat tornit ja muut ikisuosikit. Vai pidättekö sittenkin olympialaiset: käpygolfia, saappaan heittoa, pussihyppelyä, tarkkuusammuntaa vesipyssyllä? Leima passiin jokaisesta lajista ja kierroksen päätteeksi herkkujen ääreen! 

Nuotiolauluja 

Onko lähistöllä nuotiopaikka? Kokoontukaa yhdessä nuotion ääreen, kutsukaa paikalle pari soittajaa ja pitäkää lempilaulujen ilta. Ehkäpä joku valmistelisi pienen näytelmänkin? Myös perheet tai kaverit voi kutsua mukaan yhteiseen lauluhetkeen, joka on täynnä partiotunnelmaa. 

Lapset vs. vanhemmat -haastekisa 

Kutsukaa vanhemmat mukaan partioiltaan ja haastakaa heidät partiotaidossa! Sudenpennut kokeilevat innolla, osaavatko vanhemmat tehdä saman solmun tai kasata trangian yhtä nopeasti kuin he. Entäpä tuntevatko vanhemmat leirimajoitteet tai tunnistavat yhtä monen eläimen jäljet? Illan huipentaa esimerkiksi yhteiset nyyttärit tai pieni palkinto kaikille osallistujille.  


Lataa materiaalia markkinointiin 

Voitte markkinoida tapahtumaanne somessa, kutsukorteilla tai vaikkapa alueen ilmoitustaululla. Koko Suomen partioillan tunnuksen, julistepohjan ja muuta materiaalia voit ladata käyttöösi partion materiaalipankista. Muista myös tilata partion aikuisrekrymateriaalipaketti!

Voit myös kutsua paikallismedian edustajan mukaan Koko Suomen partioiltaanne. Partioillan päätteeksi jaa kuvia someen #partioviikko ja #partioscout – jaamme tunnelmia ympäri Suomen Koko Suomen partioilloista partion kanavissa! 

Yläkuva: Atte Kesti