Partio-lehti laittoi nuotiobanaaneihin soveltuvat suklaat testiin. Perinteisesti esimerkiksi Fazerin sininen on suosittu suklaa, mutta miltä maistuisi popparisuklaa nuotiobanaanin seassa? Kerää tästä vinkit talteen ja yllätä kaverisi!

Partio-lehden testaamat suklaat.

Pätkis-suklaapatukka

Raadin ehdoton suosikki. Koostumukseltaan Pätkis ei kuitenkaan ollut toivotunlainen. Koostumus on niin tiheä, että koko suklaata ei meinannut saada edes sulaksi. Makunsa puolesta kuitenkin Pätkis toimi erittäin hyvin. Sen minttuisuus oli sopiva lisä ja sopi hyvin kokonaisuuteen. Raati suosittelee ja voisi toistekin käyttää Pätkistä nuotiobanaaneissa.

4 ½ / 5 tähteä, PARAS!

Cloetta center -suklaapatukka

Suklaa suli hyvin, mutta oli erityisen sotkevaa. Center ei tarjonnut mitään uutta nuotiobanaaneihin ja maku jäi aika vaisuksi. Perusmakua etsivälle tämä voisi olla hyvä vaihtoehto. Center oli raadin ennakkosuosikki, mutta tuotti pettymyksen sen mauttomuudellaan.

3 / 5 tähteä

Marabou Popcorn

Suklaassa itsessään oli liikaa makuja ja komponentteja. Sulaessaan ja sekoittuessaan banaaniin, maku ei ollut erityisen hyvä. Suklaassa ollut poppari oli vääränlainen lisä ja se kovettui nuotion lämmössä syömäkelvottomaksi. Raati ei ostaisi toista kertaa samaa suklaata tähän käyttöön.

1 / 5 tähteä. EI RAADIN MIELEEN

Fazer oat choco, hasselpähkinä

Fazerin vegaaninen suklaa oli oiva korvike normaalille maitoa sisältävälle suklaalle. Porukan yllättäjä. Suklaa suli toivotulla tavalla. Tässä suklaassa hasselpähkinä toi sopivan lisän lopputulokseen. Tästä siis hyvä maidoton vaihtoehto suklaabanaaneihin!

3,5 / 5 tähteä, VEGAANINEN

Snickers

Snickers ei koostumukseltansa oikein sovi tähän tarkoitukseen. Kokonaisuus oli hiukan liian makea. Toki jos on suuri Snickers-fani, voisi tästä yhdistelmästä ehkä tykätäkin. Raadin mielestä valmis lopputulos oli liian tahmaista syötävää, eikä Snickersille ominainen sitkeys miellyttänyt raatia.

2 / 5 tähteä

Suklaabanaanien valmistus

  • Kuorelliseen banaaniin tehdään viilto, johon laitetaan suklaata.
  • Sen jälkeen banaani kääritään folioon ja valmistetaan nuotiolla.