Retkireseptejä:
Värikkäät vaahtokarkit
Tarvikkeet:
- Vaahtokarkkeja
- Suklaata (esim. taloussuklaa tai leivontasuklaa)
- Erilaisia nonparelleja ja strösseleitä
- Grillitikkuja tai jokin muu tikku, mihin vaahtokarkin saa kiinni
- Kattila tai retkikeitin (riippuen siitä, valmistatko vaahtokarkit sisällä liedellä vai ulkona)
- Paloittele suklaa kattilaan.
- Sulata paloiteltu suklaa mahdollisimman miedolla lämmöllä sekoittaen. Varo, ettei suklaa pala pohjaan kiinni. Pyri tekemään suklaan sulatus mahdollisimman kuivassa paikassa ja varo, ettei suklaan sekaan päädy vettä tai vesihöyryä, sillä suklaasta voi tällöin tulla kokkareista.
- Kun suklaa on tarpeeksi sulaa, laita vaahtokarkki tikkuun ja kasta sen toinen pää suklaassa.
- Lopuksi. kun vaahtokarkin pää on kastettu suklaassa, ripottele vaahtokarkissa olevan suklaan päälle erilaisia strösseleitä tai nonparelleja.
- Odota hetki, että kuuma suklaa hiukan jäähtyy karkin päällä. Tämän jälkeen värikäs vaahtokarkkitikku on valmis syötäväksi!
VINKKEJÄ:
Tämän reseptin voi toteuttaa myös sisäkeittiössä. Suklaata ja päälle tulevia koristeita voi valita oman maun sekä mieltymyksen mukaan. Esimerkiksi strösselit ja nonparellit voi vaihtaa mantelirouheeseen tai vaikka kookoshiutaleisiin.