Jokaiselle leirille ja retkelle otetaan herkkuja mukaan ja vain odotetaan sitä hetkeä, kun oman keksipussin saa avata. Myös johtajistot ovat muodostaneet omia tapojaan herkutella. Lippukunnissa johtajat ovat herkutelleet niin itsetehdyllä makkaralla kuin syöneet fine dining -illallisia.

Oulunsalon Norret järjestävät yhteisesti johtajiston kesken leikkimielisen kokkauskilpailun. Taässä kilpailussa johtajisto kokoontuu lähialueen nuotiopaikalle Delin merkeissä. Oulunsalon Norsien Satu Reinikka kertoo, että pienissä ryhmissä valmistetaan kaksi ruokalajia, pääruoka sekä alku- tai jälkiruoka. Kaikista ruoista tehdään tasting-annoksia, kisataan parhaasta menusta ja lopulta syödään ähkyyn asti.
Harjusiskojen johtajahuollossa herkutellaan aina yhteisesti pizzalla. Anna Parkkomäki Harjusiskoista kertoo, kuinka pizzalla herkuttelu on toimiva tapa isollekin porukalle. Kaikille löytyy jotain mieleistä syötävää, kun tilataan yhdessä.
Säkylän Partiossa hyvä ruoka on johtajistolle kaiken a ja o. Ruokaa tehdään aina yhdessä jopa ihan alusta alkaen. Laura Toivonen kertoo, ettaä yhdessä on tehty muun muassa alusta alkaen makkaraa, joka on syöjien mukaan maailman parasta makkaraa.
Tammeron kesäleireillä on muodostunut tavaksi johtajien salaiset käpykakkukestit. Freja Harjunheimon mukaan perinne on alkanut tietojen mukaan 1980- luvulla, kun yksi johtajista, Marja ”Mappara” Takala ilahdutti johtajia tuomalla kakun eräälle oikein sateiselle leirille. Tästä lähtien kesäleirillä päiväseltään tai lyhyen aikaa vierailevat johtajat ovat kiikuttaneet käpykakun, jota nautitaan lasten mentyä nukkumaan. Kakku on tapana syödä suoraan rasiasta kukin omalla lusikallaan ronkkien. Myös kakun mausta ja rakenteesta keskusteleminen sekä vertailu edellisvuosien kakkuihin kuuluu ehdottomasti asiaan.

Partio-lehden seuraavassa numerossa esittelemme iltanuotioperinteitä. Onko teillä tietty leikki tai laulu, perinteinen esitys tai muu vastaava, joka vedetään jokaisessa iltanuotiossa? Kerro perinteestänne lähettämällä sähköpostia partio-lehti@partio.fi ja liitä mukaan kuva, jos mahdollista!