Partiolaiset voivat tehdä kestäviä ruokavalintoja niin ruokakaupassa, keittiössä kuin ruokapöydässäkin. Porvoon Polunlöytäjät on toteuttanut ulkomailla kaksi Erasmus+-projektia, joiden lopputuloksena on syntynyt keittokirjat kestävän kokkailun inspiraatioksi….
Retki-Riikkana sosiaalisessa mediassa tunnettu Riikka Hakala on luonut partiolaisille reseptin herkullisesta kasvis-italianpadasta. Retkeilijän italianpata valmistuu helposti retkiolosuhteissa ja reseptiä pääsikin testaamaan sudenpenturyhmä retkiruokakerhossa Riikan opastuksella….
Retki-Riikka on luonut herkulliset reseptit, joita hyödyntää retkillä. Sudenpenturyhmä testasi reseptit retkiruokakurssilla ja totesi ne maukkaiksi ja helpoiksi valmistaa. Ota vinkit talteen ja kokeile seuraavalla…
Vaellusta suunnitellessa ruokahuolto tuottaa usein päänvaivaa. Vaakakupissa painaa useimmiten energiamäärä, paino, helppous ja hinta. Tällä kertaa varustenurkassa testataan viittä erilaista pussiruokaa, joista pelkkää kiehuvaa vettä…
Kokkaaminen trangialla, käsitiskit ja perunoiden pilkkominen ovat monelle nuorelle partiolaiselle uusia ja kasvattavia kokemuksia. Ruoka on keskeinen osa partiota, mutta tunnistetaanko ruokakasvatus osaksi kasvatuksellista partio-ohjelmaa?…
Ota talteen viisi helppoa kasvisruokareseptiä helpottamaan kesän leirien ruokalistan suunnittelua. Soijabolognese kymmenelle 2 sipulia (tai 200g pakastesipulia) 4 valkosipulinkynttä 0,8-1kg (2 prk) tomaattimurskaa 2 rkl…
Jokaiselle leirille ja retkelle otetaan herkkuja mukaan ja vain odotetaan sitä hetkeä, kun oman keksipussin saa avata. Myös johtajistot ovat muodostaneet omia tapojaan herkutella. Lippukunnissa…
Vuoden 2017 MasterChef Juniorin voittaja Otto Leskinen on myös innokas partiolainen. Jo neljännessä sukupolvessa partiota harrastavan Oton mielestä ruuanlaitossa ja partiossa on paljon yhteistä. Partion…