Vuoden 2017 MasterChef Juniorin voittaja Otto Leskinen on
myös innokas partiolainen. Jo neljännessä sukupolvessa partiota
harrastavan Oton mielestä ruuanlaitossa ja partiossa on paljon yhteistä.

Partion ensimmäisellä luokalla Kinahmin Kiipijöissä Nilsiässä aloittanut
Otto Leskinen päätyi harrastuksen pariin sukunsa partiohistorian kautta.

– Halusin partioon, sillä olin kuullut tarinoita siitä äidiltä ja muilta sukulaisilta. Ukkini äiti,
ukki, äiti siskoineen ja isotätini olivat partiossa. Tiesin, että siellä saa uusia kavereita. Minun
mielestäni on tosi hienoa, että meidän perheessä partioharrastus on neljässä sukupolvessa.

Kuvassa partiolainen Otto Leskinen
Partiolaiselta ja kokilta vaaditaan molemmilta kekseliäisyyttä, kertoo MasterChef Juniorin voittaja Otto Leskinen

Oton mielestä parasta harrastuksessa ovat leirit ja retket, ja ne toistuvat kuulemma myös sukulaisten partiomuistoissa. Maininnan partioharrastuksessa ansaitsevat myös leireillä valmistettavat nuotioherkut, joista Oton suosikkeihin lukeutuvat klassikot, kuten suklaabanaanit ja nuotioletut.

 Tykkään laittaa partiossa ruokaa yhdessä. Partiossa ja ruuanlaitossa samaa on se, että molemmat ovat niin monipuolisia harrastuksia. Saa itse soveltaa ja päättää, miten tehdään. Partiolaiselta ja kokilta vaaditaan molemmilta kekseliäisyyttä ja monipuolisuutta.

Ruuanlaitosta Otto innostui jo pienenä autellessaan äitiään keittiössä. Matkan varrelle on
ehtinyt mahtua myös kaikenlaisia sattumuksia.   – Keittiössä aina sattuu ja tapahtuu ja epäonnistumisista oppii. Kerran pienenä tein sämpylöitä mummon keittiössä ja olin juuri oppinut lukemaan. Laitoin taikinaan desin suolaa, sillä sekoitin desilitrat ja teelusikalliset keskenään. Sämpylät jäivät sitten syömättä.

Saadakseen maukkaampaa retkiruokaa Otto kehottaa kokkaamaan fiiliksen mukaan ja käyttämään raaka-aineita monipuolisesti. Hän myös sanoo, ettei mausteiden kantaminen retkelle mukaan ole mikään ongelma, sillä ne voi pakata pieniin pusseihin. Kotona voi myös tehdä valmiita mausteseoksia mukaan vaikkapa suolasta, pippurista ja yrteistä.

– Nuotion kanssa kannattaa odottaa se hyvä hiillos. Meillä aina palaa jokin, kun sen laittaa liekkeihin. On myös hassua, että kaikki partiossa nuotiolla tehty on hyvää. En tykkää ollenkaan esimerkiksi makkarasta kotona taik oulussa, mutta metsässä se maistuu ihan tosi hyvälle.

NÄYTÄ OSAAMISESI MAAILMALLE
VIRTUAALISIN OSAAMISMERKEIN!Kuvassa retkikokin osaamismerkki

Osaamismerkit eli Open Badget ovat mukava lisä ansioluetteloon tai työhakemukseen. Niiden hakemiseen ei ole ikärajaa. Esimerkiksi retkikokin osaamismerkin voivat hakea ne, jotka osaavat suunnitella ja toteuttaa retken muonituksen huomioiden ravitsemuksen, erityisruokavaliot ja hygienian. Merkin saaja osaa käyttää retkikeitintä ja tehdä ruuan nuotiolla sekä huolehtia jätehuollosta ekologisesti. Peruskauraa monelle partiolaiselle! Kaikki partion osaamismerkit löydät täältä: partio.fi/osaamismerkit