Retki-Riikka on luonut herkulliset reseptit, joita hyödyntää retkillä. Sudenpenturyhmä testasi reseptit retkiruokakurssilla ja totesi ne maukkaiksi ja helpoiksi valmistaa. Ota vinkit talteen ja kokeile seuraavalla retkellä!
Kasvisbolognese
Resepti kolmelle henkilölle.
Raaka-aineet
1 rkl öljyä
2 dl pilkottuja kasviksia (esim. paprikaa, tomaatteja, sieniä, kesäkurpitsaa, munakoisoa, raastettua porkkanaa).
1 kpl sipuli
400 g tomaattimurskaa
5 dl vettä
1 dl tummaa soijarouhetta
½ kasvisliemikuutio
½ tl suolaa
½ tl oreganoa
½ tl kuivattua basilikaa
Mustapippuria
3 dl pastaa
Juustoraastetta
Valmistus
Pilko sipuli ja kasvikset pieniksi kuutioiksi. Sytytä retkikeitin ja laita kattilaan 1 rkl öljyä. Lisää kattilaan pilkotut kasvikset ja paista noin 5 minuutin ajan, kunnes kasvikset ovat saaneet hieman väriä ja pehmenneet.
Lisää kattilaan tomaattimurska, vesi, soijarouhe ja mausteet. Lisää kattilaan pastat ja keitä vielä 10–15 minuuttia, kunnes pasta on kypsynyt. Annostele pasta lautasille ja ripottele päälle juustoraastetta ja basilikaa. Nauti luonnon rauhassa!
Omena-kaurapaistos
Resepti kolmelle henkilölle.
Raaka-aineet
3 omenaa
1 rkl voita
2 rkl fariinisokeria
1 dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia
Valmistus
Pilko omenat pieniksi kuutioiksi. Sytytä retkikeitin ja lisää pannulle voi ja omenat. Paista 5 minuuttia ja lisää mukaan sokeri sekä kaurahiutaleet. Paista vielä 5 minuuttia ja annostele lautasille vaniljakastikkeen kera.
Sosiaalisessa mediassa Retki-Riikkana vaikuttava Riikka Hakala ja Suomen Partiolaiset tekevät yhteistyötä vuoden 2024 ajan. Artikkelin reseptit ja kuvat Riikka Hakala.