Linssi-kantarelli-gnocchit maistuvat herkullisilta päiväretkellä tai pidemmän retken ensimmäisinä päivinä. Helppo retkiruoka sopii myös moneen ruokavalioon. Nappaa resepti talteen omalle retkelle!

Resepti: Linssi-kantarelli-gnocchit retkikeittimellä

Kuva: Saara Atula / Viimeistä murua myöten

Ainekset

  • 500 g perunagnoccheja
  • 1 sipuli
  • 3 isoa valkosipulinkynttä
  • ½ litraa kanttarelleja*
  • oliiviöljyä tai rypsiöljyä paistamiseen
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 tetrallinen linssejä*
  • (persiljaa)
  1. *Kanttarellit ja linssit sekä sipulitkin voi myös kuivata pidempää retkeä varten. Kuivaa 50 asteisessa kiertoilmauunissa n. 10 tunnin ajan. Jätä uunin luukku raolleen vaikkapa puulastan avulla.
  2. Pakkaa mausteet erilliseen minigrip-pussiin kotona.
  3. Mukaan tarvitset: retkikeittimen, kattilan ja paistinpannun, puukon, leikkuualustan, lastan/lusikan, aterimet ja lautaset. Meillä kulkee mukana yleensä kaksi keitintä ja kaksi kaasua, mutta voit valmistaa tietysti yhdelläkin keittimellä.
  4. Tarjoile saksanpähkinäparmesanin kera (alempana)

Valmistus retkellä:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Lisää paistinpannulle öljyä ja kuullota sipuleita pari minuutti, kunnes ne pehmenevät. Lisää joukkoon kuivattu timjami, mustapippuria ja suolaa. Lisää pannulle kanttarellit. Jatka paistamista pari minuuttia, kunnes kanttarellit pehmenevät. Lisää pannulle vielä linssit ja paista, kunnes ne lämpenevät.
  3. Siirrä paistos sivuun ja keitä gnoccheja kaksi minuuttia. Kaada keitinvesi pois. Sekoita kanttarelli-linssipaistos gnocchien joukkoon. Lorauta päälle vielä oliiviöljyä ja ripottele ihan reilusti saksanpähkinäparmesania.
  4. Valmista saksanpähkinä”parmesan” jo kotona. Saksanpähkinä”parmesan” on hyvin säilyvä, vegaaninen vaihtoehtoehto parmesanille. Siinä on pähkinäisen juustoisa maku, joka sopii moneen ruokaan niin sekaan paistettavaksi kuin päälle ripoteltavaksi. Pakkaan sitä itse minigrippiin retkille ja ripottelen pastaruokien päälle – tai ruokiin, johon sopii juustoisuus, kuten risottoihin tai vaikka näihin gnoccheihin.

Saksanpähkinä”parmesan”:

  • 1 dl saksanpähkinöitä
  • ½ dl ravintohiivahiutaleita
  • maun mukaan suolaa
  1. Jauha saksanpähkinät tehosekoittimessa jauheeksi. Joukkoon saa jäädä myös pähkinän palasia. Ne antavat mukavaa rapeutta. Sekoita joukkoon ravintohiivahiutaleet ja suola. Pakkaa mukaan.
Kuva: Saara Atula / Viimeistä murua myöten