Suomen luonnon päivää vietetään elokuun viimeisenä lauantaina ja teemapäivän nimikkoleivos on klassinen mustikkapiirakka. Kokeile tehdä mustikkapiirakkaa nuotiolla!

Nuotiomustikkapiirakan ainekset:

55 g kaurahiutaleita
10 g hedelmäsokeria
noin 3 rkl voita (n. 45g)
40 g tuoreita tai kuivattuja mustikoita
2–3 dl vaniljakastiketta (voi valmistaa myös itse)

  • Sulata voi pannulla leivinpaperin päällä.
  • Lisää kaurahiutaleet ja sokeri, hämmennä ja paahda kevyesti.
  • Lisää mustikat ja jatka paahtamista.
  • Paistoksen paahduttua mukavan ruskeaksi, tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.

    Mustikkapiirakka on Suomen luonnon päivän nimikkoleivos. Kuva: Anna Enbuske

Suomen luonnon päivä verkossa

Resepti on julkaistu alun perin Partio-lehdessä 2/2017.