Keväällä Suomessa jännitettiin eduskuntavaalien merkeissä ja ehdokkaina oli myös partiolaisia. Yksi heistä oli Saara Hyrkkö, joka valittiin lopulta kansanedustajaksi toiselle kaudelle. Teetimme hänelle muutaman kysymyksen partion arvoista ja partiomenetelmästä sekä näiden näkymisestä ja hyödyntämisestä kansanedustajan työssä.

Miten partion arvot näkyvät työssäsi?

Partion arvoja ja ihanteita sovellan työssäni oikeastaan joka päivä. Lähdin mukaan politiikkaan ja Vihreisiin kantaakseni vastuuta maailmasta, muista ihmisistä ja yhteisestä ympäristöstämme.

Kansanedustajana haluan olla luotettava, kunnioittaa muita ihmisiä ja rakentaa ystävyyttä myös yli puoluerajojen. Yhteistyö on ainoa tapa saada asioita aikaan politiikassa.

Hyvällä poliitikolla on halua oppia uutta sekä kykyä ajatella uusia ajatuksia – se on ehkä aika lähellä itsensä kehittämistä ja elämän totuuden etsimistä.

Kansanedustaja Saara Hyrkkö soveltaa partion arvoja ja ihanteita päivittäin työssään. Kuva: Joosef Abokther

Miten partiomenetelmän osa-alueet näkyvät työssäsi?

Lempikohtani partiomenetelmästä oli aina tekemällä oppiminen. Samalla asenteella olen politiikassakin mennyt haasteita kohti.

Ripaus nousujohteisuuttakin on tainnut tarttua partiosta matkaan – olen ollut politiikassakin valmis tarttumaan vastuuseen.

Entä miten aiot hyödyntää partiomenetelmän osa-alueita eduskunnassa?

Ryhmässä toimiminen ja (aikuinen) tuki ovat tärkeitä kansanedustajan työssä – yksin ei kukaan saa politiikassa asioita aikaan.

Omalta osaltani pyrin tekemään joka päivä hyvän työn ja sellaista politiikkaa, joka turvaa toiminnan luonnossa myös tulevaisuudessa.