Espoolainen lippukunta Olarin Eräkotkat – Wild Eagles muuttaa toimintansa englanninkieliseksi. Samalla lippukunnan nimestä tippuu suomen kieli pois, eli jatkossa lippukunta tunnetaan nimellä Wild Eagles.

Olarin Eräkotkat – Wild Eagles ry on perustettu vuonna 1961. Lippukunta on vuosien saatossa muuttunut perinteisestä poikalippukunnasta yhteislippukunnaksi ja vuonna 2014 kaksikieliseksi lippukunnaksi. Toiminnassa puhaltavat parhaillaankin muutoksen tuulet, sillä marraskuusta 2023 lähtien lippukunnan nimi vaihtuu muotoon Wild Eagles ry, ja lippukunnan toiminta muuttuu englanninkieliseksi kevätkauden 2024 lopussa.

Muutoksen taustalla on tavoite tarjota kaikille halukkaille englanninkielistä partiota ja varmistaa lippukunnan elinvoimaisuus. Viimeisten vuosien aikana lippukunta on kasvanut ja kehittynyt kansainväliseksi lippukunnaksi. Lippukunnassa on yli sata jäsentä yli kahdestakymmenestä eri maasta.

”Wild Eagles tarjoaa suomalaista partiokasvatusta globaaleilla mausteilla. Meille muutos on selkeä jatkumo sille, mitä olemme tehneet kohta 10 vuotta”, lippukunnanjohtaja Timo ”Mudi” Muttonen kuvailee.

Wild Eaglesissa harrastetaan suomalaista partiota englanniksi. Kuva: Katja Kaurinkoski

Viimeisten vuosien aikana lippukunta on kasvanut ja kehittynyt kansainväliseksi lippukunnaksi.

Jatkossa lippukunnassa voi harrastaa partiota ainoastaan englanniksi. Uusien jäsenten tulee pärjätä viikkotoiminnassa, tapahtumissa, retkillä ja leireillä englanniksi. Wild Eaglesin tavoitteena on tarjota mahdollisuus partioharrastukseen kaikenikäisille aina perhepartiosta aikuisiin.

Neljä Wild Eagles -lippukuntaan kuuluvaa partiolaista teltan edessä.
Kuva: Katja Kaurinkoski

Mukaan tarvitaan erityisesti aikuisia

Wild Eaglesissa on pilotoitu englanninkielistä toimintaa viime keväästä lähtien, sillä lippukunnan suomenkielinen toiminta päättyi keväällä 2023. Lippukunta ottaa uusia jäseniä alkuvuodesta 2024, minkä jälkeen toiminta vakiintuu englanninkieliseksi.

Wild Eagles on Suomen ainoa täysin englanninkielinen lippukunta. Naapurilippukunnat ovat tarjoutuneet ottamaan vastaan sellaiset Wild Eaglesin partiolaiset, jotka eivät halua tai osaa puhua englantia.

Lippukunta toivottaa lämpimästi tervetulleeksi mukaan uusia aikuisia, jotka sitoutuvat auttamaan tai johtamaan viikoittaisessa toiminnassa.

”Kasvattajien eli aikuisten, jotka tukevat partion toimintaa, osallistuminen lasten ja nuorten aktiviteetteihin on erityisen merkityksellistä. Toivotammekin partiosta innostuneet ja kiinnostuneet aikuiset kasvattajat lämpimästi mukaan meidän mielenkiintoiselle partiopolullemme. Ei haittaa, vaikka aikaisempaa partiokokemusta ei olisi, me koulutamme kaikki innokkaat erilaisiin tehtäviin kansainvälisessä lippukunnassamme”, ohjelmajohtaja Susanna ”Niku” Kaurinkoski kannustaa.

Lippukunnan kesäleiri 2023. Kuva: Katja Kaurinkoski

Wild Eaglesissa on pilotoitu englanninkielistä toimintaa keväästä 2023 lähtien.

Lisätietoja muutoksista Wild Eaglesin sivuilla