Kahdeksasluokkalainen Ekku Silvennoinen oli TET-harjoittelussa Suomen Partiolaisilla keväällä 2024. Helsingissä Pasilan peruskoulussa opiskeleva Ekku kertoo, millaisia työtehtäviä hän pääsi tekemään harjoittelunsa aikansa.

Olin Suomen Partiolaisten TET-harjoittelijana yhden viikon ajan huhtikuussa 2024. TET-viikkoa edeltävällä viikolla kävin tapaamassa työnantajaa lyhyesti, ja tapaamisessa juttelimme tulevan viikon töistä ja aikatauluista.

Ensimmäinen harjoittelupäivä alkoi Partioaseman esittelykierroksella, jonka jälkeen pääsin varsinaisten töiden pariin.

Monipuolista tutustumista partiotöihin

TET-harjoitteluviikon aikana pääsin muun muassa paketoimaan partion brändihuppareita ja työskentelemään aikuisrekrykampanjan parissa. Kampanjatyöhön kuului aikuisrekrykampanjan materiaalipakettien kasaamista sekä niiden lähettämistä postitse eri puolelle Suomea. Osallistuin myös ensiapukurssin järjestelyihin, sillä kävimme kaupassa ostamassa eväitä kurssille.

Pääsin tutustumaan viikon aikana myös partion ohjelmauudistukseen. Partion työntekijä kertoi minulle ohjelmauudistuksen sisällöistä, minkä jälkeen kävimme yhdessä läpi osan seikkailijoiden ansiomerkkitehtävistä ja jaoimme ne tiettyihin kategorioihin paperille.

Viikon aikana sain tehdä myös someen liittyviä töitä, mitä olin odottanut kovasti. Etsin esimerkiksi hashtageja, joita Suomen Partiolaiset voisi käyttää ja mitä hashtageja ei kannattaisi käyttää, koska niillä ei ole ollut paljon käyttökertoja. Pääsin myös arvioimaan partion Instagram-tiliä ja etsimään asioita, mitä voisi muuttaa sekä millaisia sisältöjä voisi tehdä enemmän ja millaisia taas vähemmän.

Tietokone, jossa näkyy partion Instagram-tili.
Harjoitteluni aikana tein muun muassa sosiaalisen median kanava-analyysia Suomen Partiolaisten Instagram-tilillä. Kuva: Ekku Silvennoinen

Harjoittelu avasi työelämää nuorelle

Viimeisenä TET-päivänäni kirjoitin verkkoartikkelin harjoittelujaksostani. Viimeisen päivän kunniaksi kävimme lounaalla yhdessä työnantajani kanssa, mikä oli todella kivaa vaihtelua kaupasta ostettujen eväiden sijaan.

Harjoitteluni päätteeksi kävimme yhdessä palautekeskustelun, jossa sain kertoa fiiliksiäni TET-viikosta. Mielestäni TET-paikka oli tosi kiva ja avasi hyvin työelämää näin nuorelle.