Ajankohtaista

Vastuullisuus ja liiketoiminnan kehittäminen puhuttivat VBL-nuoria Scandicilla

19.12.2019
Kun noin vuosi sitten Scandicilla päätimme lähteä yhteistyöhön Partion Value Based Leadership (VBL) -koulutusohjelman tukijana, oli heti selvää, että edessä oli jotain uutta, erilaista ja opettavaista. Siinä vaiheessa ei vielä arvattu, että yhteistyö johtaa meidät myös Evon retkeilyalueelle Johtajatulille operoimaan Scandicin metsähotellia ja vetämään muutosjohtamisen työpajaa puiden katveessa keskellä Suomen kauneinta luontoa VBL-yrityspäivästä puhumattakaan. Mielenkiintoisia yhteisiä kokemuksia on siis takana.

Vastuullisuus, toisten ihmisten kunnioitus, luotettavuus ja oman toiminnan jatkuva kehittäminen ovat Scandicin arvojen Be Caring, Be You, Be A Pro ja Be Bold sekä neljän johtamisen periaatteemme mukaista toimintaa yrityksen arjessa. Ne toimivat esihenkilöiden ohjenuorana johtamistyössä ja tiimiläisten päivittäisen toiminnan tukena ylivertaisten asiakaskokemusten luomisessa. Value Based Leadership -koulutusohjelman osallistujat ovat käsitelleet arvojohtamisen teemoja laaja-alaisesti koko koulutusohjelman ajan. Yrityspäivässä löimme viisaat päämme yhteen.
Scandicin edustajat ja Value Based Leadership -kurssilaiset viettivät Scandicin järjestämää yrityspäivää teemalla Johtaminen tuottoisasti arvoilla. Yhteisen päivän tavoitteena oli löytää osallistujien kanssa uusia lähestymistapoja ja ratkaisuideoita Scandicin ajankohtaisiin liiketoiminnallisiin kysymyksiin arvopohjaista johtamista hyödyntäen.

Päivän aikana syntyi mielenkiintoisia keskusteluja, kun teimme ryhmätöitä ravintolaliikevaihdon kasvattamiseen, vastuullisuus- ja työnantajamielikuvaviestintään, moninaisuuden johtamiseen sekä yritysmyynnin kehittämiseen liittyen.

Me scandiclaiset odotimme päivältä myös haastamista, uusia näkökulmia, mielenkiintoisia keskusteluja ja oivallusten syntymistä. Tätä kaikkea saimme.

VBL-osallistujilta saadun palautteen mukaan oli kiinnostavaa kuulla Scandicissa toteutettavasta arvotyöstä ja käytänteistä, miten ne näkyvät johtamisessa ja asiakaskokemuksessa. Saimme myös hyviä kehitysehdotuksia ja kehittävää palautetta muun muassa tapahtuman pitopaikkana toimineen hotellin mahdollisuuksista tarjota entistäkin monipuolisempia vaihtoehtoja asiakkaillemme. Tulemme jatkossa myös miettimään kuinka voimme hyödyntää pienryhmien ideoita sisäisessä kehitystyössämme.

Kiitos yhteistyöstä ja rauhallista joulunaikaa kaikille partiolaisille Scandicin tontuilta!

Teksti ja kuva: Satu-Emilia Sarkia