Usein kysyttyä

Tälle sivulle kerätään usein kysyttyjä kysymyksiä. Jos et löydä vastausta tältä sivulta, laita meille viestiä joko vare@partio.fi tai kysy somekanavissamme.  Instagramin löydät @vaeltajatapahtumavare ja Facebookissa VÄRE vaeltajatapahtuma.

Mikä Väre on? 

Väre on valtakunnallinen, vaeltajien oma tapahtuma 

Missä ja milloin tapahtuma järjestetään? 

23.-25.8.2024 Sauvossa, Ahtelan nuorisoleirikeskuksessa. Noin 45 minuutin ajomatkan päästä Turusta. 

Kenelle tapahtuma on?  

Tapahtuma on suunnattu vaeltajaikäisille (2001–2006 syntyneet) partiolaisille ja samanikäisille ei-vielä-partiolaisille.  

Entä jos en ole partiolainen?  

Tapahtumaan on tervetulleita myös vuosina 2001–2006 syntyneet ei-vielä-partiolaiset, sekä sitä vanhemmat tekijät. Vaikka tapahtuma on partiolaisten järjestämä, ohjelman aiheet ja teemat sopivat ihan jokaiselle.  

Mitä tapahtumassa tehdään?

Tapahtumassa on luvassa monipuolista ohjelmaa niin elämysohjelmasta, kuin rennosta drop-in –ohjelmasta lähtien aina bileisiin.

Ilmoittautuminen ja osallistujahinnat 

Osallistumismaksut 

Kurkkaa osallistumismaksut täältä.

Mitä osallistumismaksulla saa? 

Tapahtuman perushinta sisältää koko mahtavan viikonlopun ohjelmineen, elämyksineen ja ruokineen. Osallistumismaksut käytetään kokonaisuudessaan tapahtuman järjestämiseen, eikä niissä ole mukana katetta. 

Milloin tapahtuma maksetaan? 

Tapahtuma maksetaan tapahtumaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Mitä maksuvaihtoehtoja tapahtumailmoittautumisessa on? 

Tapahtuman osallistumismaksu maksetaan Paytrail-maksupalvelun kautta. Maksutapoja ovat verkkopankkimaksu, luottokorttimaksu, MobilePay ja lasku/osamaksu.  Lue lisää maksutavoista täältä.

Voinko saada laskun osallistumismaksusta? 

Lasku- tai osamaksuvaihtoehdon tarjoaa Walley, joka on Collector Bank Ab:n omistama maksuratkaisu. Laskulla on 45 päivää korotonta maksuaikaa, minkä lisäksi asiakas voi tehdä luottosopimuksen 1–36 kuukauden maksuajalla Collector Bank Ab:n kanssa ja maksaa laskun osamaksuna. Lue lisää maksutavoista täältä.

Haluan osallistua vain lauantaina, pitääkö minun maksaa koko viikonlopusta? 

Kyllä pitää. Tapahtumassa on vain koko tapahtuman kattava osallistumismaksu, sillä tapahtuma on kestoltaan vain viikonlopun mittainen. 

Voiko tapahtumaan saada stipendin? 

Tapahtuman puolesta ei ole stipendejä jaossa. Avustusta tapahtumamaksuun tai kuljetuksiin voi hakea esimerkiksi omasta lippukunnasta tai muista paikallisista yhdistyksistä (esim. Lions-klubit tai Rotaryt). 

Voiko tapahtumaan saada ryhmäalennusta? 

Tapahtumaan ei ole mahdollista saada ryhmäalennuksia. 

Miksi tekijät pääsevät tapahtumaan halvemmalla? 

Tekijät maksavat tapahtumasta halvemman hinnan, sillä he eivät tekijäpestinsä takia voi osallistua ohjelmaan samalla tavalla kuin pelkkänä osallistujana. 

Miksi tapahtuma on kalliimpi ei-vielä-partiolaisille?  

Partiolaiset maksavat vuosittaisen jäsenmaksun Suomen Partiolaisille, jonka takia tapahtumamaksu on heille halvempi.  

Mitkä ovat tapahtuman peruutusehdot? 

Tapahtuman ilmoittautumis-, osallistumis- peruutusehdot ja löytyvät täältä.

Voinko vaihtaa tilalleni toisen osallistujan? 

Osallistujan vaihtamiseen liittyvät ehdot löydät täältä.

Pitääkö olla täyttänyt 18 vuotta tapahtumaan mennessä? 

Tapahtumaan ovat tervetulleita osallistujiksi kaikki, jotka ovat syntyneet vuosina 2001–2006. Tätä vanhemmat voivat tulla tapahtumaan tekijöiksi. 

Mitä jos en saa vapaata varusmies- tai siviilipalveluksesta?

Varusmies- ja siviilipalvelusturva on voimassa 11.8.2024 asti. Varusmies- ja siviilipalvelusturva tarkoittaa oikeutta tapahtumaosallistumisen perumiseen niille, joiden palvelus osuu tapahtuman päälle, eikä heillä ole mahdollisuutta osallistua tapahtumaan. Osallistumisen perumiseen tarvitaan todistus puolustusvoimilta tai siviilipalveluskeskukselta. Varusmies- ja siviilipalvelusturvan tapauksessa osallistumismaksu palautetaan osallistujalle.

Saapuminen ja pysäköinti 

Kuinka paljon varusteita voin ottaa mukaan yhteiskuljetukseen? 

Tavaraa voi ottaa mukaan sen verran kun jaksaa itse kantaa. 

Missä pysäköinti tapahtuu? 

Pysäköintipaikka on tapahtuma-alueen välittömässä läheisyydessä, kävelyetäisyyden päästä alueesta.  

Tapahtuman fasiliteetit 

Tapahtumassa majoitutaan majoitteessa (esim. teltta tai riippumatto). Majoite tulee tuoda itse mukana, tapahtuman puolesta ei ole saatavissa majoitteita. 

Entäs wc, juomavesi, hampaat ja käsienpesut sun muut? 

 Tapahtuma alueella on useampi sisävessa missä pystyy hoitamaan yllä mainitut asiat. 

Missä peseydyn?  

Tapahtuman aikana on mahdollista käydä suihkussa sekä saunassa. 

Miten tapahtumaan pukeudutaan? 

Väreelle pukeudutaan käytännönläheisesti ja säänmukaisesti.  Elokuun viimeisenä viikonloppuna päivät voivat olla hyvinkin lämpimiä, mutta yöt jo melkoisen viileitä. Ota siis mukaan rennot retki- tai ulkovaatteet, jotka kestävät sateen, helteen ja hallan koko viikonlopun ajan. Tukevat kengät ovat myös hyvä idea. Omaa mukavuuttasi voit lisätä istuinalustalla. Illalla ja yöllä pipo ja hanskat ovat varmasti hyvä juttu. 

Ruokailu 

Kaikki ruoka tapahtumassa on laktoositonta kasvisruokaa. Suomen Partiolaiset on sitoutunut tavoittelemaan järjestönä hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä. Tapahtumissa yhtenä merkittävänä päästölähteenä on ruoka, joten konkreettisena toimenpiteenä olemme sitoutuneet tarjoamaan kasvisruokaa. Väre toteuttaa tätä linjausta. 

Voinko ottaa mukaan omia eväitä? 

Omia eväitä voi tottakai ottaa mukaan. Huomaathan kuitenkin, että kylmäsäilytysmahdollisuutta eväille ei ole saatavilla. 

Voiko mukaan ottaa oman retkikeittimen? 

Oman retkikeittimen saa ottaa mukaan, mutta tällöin on oltava mukana myös alkusammutusvälineet (esim. sammutuspeitto). 

Saavutettavuus 

Jokainen retkeilijä on tervetullut Väreelle sellaisena kuin on, ja haluamme mahdollistaa osallistumisen mahdollisimman monelle. Väreellä on käytössä helppo tulla- tunnus. Lue lisää tapahtuman saavutettavuudesta täältä.

Voinko osallistua henkilökohtaisen avustajan kanssa? 

Tapahtumaan on mahdollista osallistua henkilökohtaisen avustajan kanssa. Avustajalle on mahdollista hakea vapautusta osallistumismaksusta. Vapautusta haetaan laittamalla vapaamuotoinen viesti osoitteeseen vare@partio.fi 11.4. mennessä. Kysymme tarvittaessa lisätietoja. 

Pääsenkö tarvittaessa vessaan jonon ohi? 

Kyllä, vessapassi auttaa siinä myös Väreellä. Usein myös ystävällisesti kysyminenkin riittää.

Esteetön kulku tapahtumassa? 

Tapahtuma on leirikeskusalueella, jossa on hiekoitettuja kävelyväyliä, mutta myös metsäpolkuja. Alueella ei ole joka paikkaan esteetöntä kulkua. 

Saanko käyttööni terveyssähköä? 

Terveyssähköä on mahdollista saada. Ilmoitathan tästä tarpeesta ilmoittautumislomakkeella.  

Lapset ja lemmikit tapahtumassa 

Saako tapahtumaan osallistua lapsen kanssa?  

Tapahtuma on tarkoitettu vain vuosina 2001–2006 syntyneille ja sitä vanhemmille tekijöille. Tästä poikkeuksena ovat alle vuoden ikäiset vauvat, jotka voivat osallistua tapahtumaan huoltajansa seurassa. Huomaa kuitenkin, että tapahtumassa tai alueella ei ole erillisiä lastenhoitofasiliteetteja ja esimerkiksi ruokailu tulee järjestää itse. Lapsen kanssa tapahtumaan tulevia pyydetään huomioimaan muiden osallistujien mahdollisuus keskittyä tapahtumaan. Toivomme myös muita osallistujia huomioimaan ne tapahtuman osuudet, joissa on hyvä antaa muille mahdollisuus keskittyä.

Saako lemmikin ottaa mukaan tapahtumaan? 

Tapahtumaan ei saa tuoda lemmikkejä. Ainoastaan opaskoirat ja hypokoirat ovat sallittuja. 

Jäikö jokin vielä askarruttamaan? 

Lähetä sähköpostia osoitteeseen vare@partio.fi tai kysy somekanavissamme. Instagramin löydät @vaeltajatapahtumavare ja Facebookissa VÄRE vaeltajatapahtuma.