Leirielämä IST:inä

Leirielämä IST:inä

Työtehtäviin tulevat yli 25 vuotiaat ovat ISTejä. Heidän koulutuksensa alkaa jo ennen Mootia verkkokoulutuksella, joka sisältää turvallisuusasioita, yleistä Islannista sekä monikulttuurisuutta. ISTit saapuvat Islantiin jo ennen avajaisia, 22.7.2017 klo 17-22 tai 23.7.2017 klo 14 mennessä, kouluttautumaan tehtäviinsä. Avajaisista osa ISTeistä kuljetetaan Expedition Centereihin työtehtäviin ja osa Úlfljótsvatnin partiokeskukseen rakentamaan leiriä.

ISTit työskentelevät päivässä 6-8 tuntia, yhdessä tai kahdessa osassa, jokainen saa myös yhden vapaapäivän. Vapaa-aikaansa ISTit voivat käyttää omassa ohjelmassaan, mutta ISTeille tarjotaan myös mahdollisuus osallistui joihinkin osallistujille suunnattuihin ohjelmiin. ISTit asuvat omalla majoitusalueellaan ja syövät henkilökunnan ruokalassa.

Islannin Moot tarjoaa ensimmäistä kertaa myös ISTeille mahdollisuuden asua kansainvälisissä leirivartioissa. Vartiot muodostetaan työtehtäväkiinnostuksen mukaan. Näin IST-vartio on yksi tiimi, joka työskentelee yhdessä ja majoittuu yhdessä. Vapaa-aikansa jokainen voi viettää haluamallaan tavalla, eikä vartion tarvitse päättää saati tehdä vapaa-ajan aktiviteetteja yhdessä.

Kansainväliseen IST vartioon kuuluminen on vapaaehtoista, ja toive päästä sellaiseen tulee kertoa erikseen.

ISTeille tarjotaan myös mahdollisuus osallistua ohjelmaan leiriosan, Alþingin, aikana.

Lue lisää ISTeistä Mootilla Moot bulletineista.