Oheismatka

Moot-leirimatkaan on mahdollista yhdistää Suomen joukkueen oheismatka, joka järjestetään ennen leirin alkua. Oheismatkalla suuntaamme Pohjois-Irlantiin! Belfast toimii oheismatkamme tukikohtana. Belfastilla on kiinnostava ja monivaiheinen historia. Se on tunnettu myös paikkana, jossa Titanic aikoinaan rakennettiin. Belfastin lisäksi pääsemme ihailemaan Pohjois-Irlannin kaunista luontoa. Rannikolta löytyy muun muassa Unescon maailmanperintökohde Giant’s Causeway, Dunlucen linna ja Carrick-a-Reden riippusilta. Oheismatkan aikana kaikki halukkaat pääsevät haastamaan itseään coasteering-aktiviteetissa. Oheismatka päättyy Dubliniin, jossa meillä on aikaa tutustua kaupunkiin ennen siirtymistä leirialueelle ja ikimuistoisia leirikokemuksia!

PÄIVÄ 1: 13.7.

  • Saapuminen Belfastiin ja majoittautuminen
  • Vierailu Titanic Belfast -museoon, joka sijaitsee paikalla, jossa Titanic aikoinaan rakennettiin. Museossa pääsemme perehtymään koko Titanicin tarinaan laivan rakentamisesta aina haaksirikkoon ja hylyn löytymiseen saakka.

PÄIVÄ 2: 14.7.

  • Belfastin kävelykierros, jonka aikana tutustumme kaupungin levottomaan ja kahtia jakautuneeseen menneisyyteen. Kierroksen aikana kuulemme oppaan omakohtaisia kokemuksia ja tutustumme kaupungin kuuluisiin seinämaalauksiin. 
  • Vierailu St. Georgen marketissa. Iltapäivällä on joukkueen yhteistä aikaa, mutta osallistujilla on mahdollisuus tutustua Belfastiin myös omatoimisesti. Mahdollisia tutustumiskohteita ovat esim. Belfastin linna, Crumlin Road Gaolin vanha vankila ja HMS Caroline -sotalaiva.

PÄIVÄ 3: 15.7.

  • Kolmas päivä vietetään tutustuen Pohjois-Irlannin upeaan luontoon. Päivä alkaa coasteering-aktiviteetilla, jolla saadaan syke nousemaan.
  • Kiertoajelu jatkuu tutustumalla pohjoisrannikon helmiin: Dunlucen linna, Giant’s Causeway ja Carrick-a-Reden riippusilta.

PÄIVÄ 4: 16.7.

  • Belfastiin tutustuminen jatkuu.
  • Vierailu Pohjois-Irlannin kansallismuseossa Ulster Museumissa
  • Iltapäivän ohjelma päätetään joukkueen kanssa: mahdollisia vierailukohteita ovat The Gobbins Cliff Path tai kasvitieteellinen puutarha. The Gobbins -rantakallioreitti kulkee aivan kallion viertä sisältäen niin siltoja, tunneleita kuin luoliakin. Reitti on haastava, mutta palkitsee kauniilla maisemilla. 

PÄIVÄ 5: 17.7.

Aamulla siirrymme yhdessä Dubliniin, josta ISTit jatkavat leiripaikalle valmistautumaan pesteihinsä. Muilla osallistujilla on mahdollisuus valita omakustanteinen vierailu Tayto Park -huvipuistoon tai tutustua Dubliniin.

PÄIVÄ 6: 18.7.

Siirtyminen leirialueelle. Leiri alkaa yhteisellä avajaisseremonialla!