Oheismatka

Oheismatka

Tiedätkö kuka tai mitä on hanok, hangul, hanbok tai Hongdae? Ei se haittaa, ei mekään, mutta lähdetään ottamaan selvää! Jamboreen oheismatkalla pääset sukeltamaan Soulin sykkeeseen – siis ainakin sen kaupungin, ei musiikin – ja tutustumaan Korean vaiheikkaaseen historiaan, ainutlaatuiseen luontoon ja monipuoliseen kulttuuriin. Pistä soittolistalle BTS:ää, lautaselle kimchiä ja opettele sanomaan 안녕하세요 niin olet valmis hyppäämään mukaan jamboreejoukkueen oheismatkalle. 

Oheismatka toteutetaan noin 40-50 hengen matkaryhmissä, joissa on sekä IST:ejä että leiriläisiä ja leirilippukunnanjohtajia useammasta leirilippukunnasta. Oheismatkalla majoitutaan hotelleissa tai hostelleissa ja liikutaan sekä pienryhmissä kaupunkien joukkoliikenteellä että koko matkaryhmän kanssa bussilla ja junilla. Oheismatkan hinta sisältää majoituksen, ruokailun ja liikkumisen sekä ohjelman oheismatkalla. Ryhmäjako ja oheismatkan tarkempi reitti varmistuu vasta joukkueen lentojen varaamisen jälkeen, mutta matkan sisältö on jokaisella matkaryhmällä sama. Oheismatkan alustava ohjelma julkaistaan myöhemmin joulukuussa. 

Kenen kanssa? 

Oheismatkalla ollaan n. 40-50 hengen matkaryhmissä, jotka koostuvat kahden tai useamman leirilippukunnan osallistujista, johtajista ja IST:eistä. Kaikki saman leirilippukunnan osallistujat eivät ole myöskään välttämättä samassa oheismatkaryhmässä. Matkaryhmäjako tehdään syksyllä 2022. IST:it saavat toivoa ilmoittautumisen yhteydessä kaveria, jonka kanssa haluaa samaan matkaryhmään. Matkaryhmä lentää samoilla lennoilla, majoittuu samaan hotelliin ja liikkuu samoilla busseilla oheismatkan ajan. 

Mitä syödään
Oheismatkalla pääsee taatusti maistamaan korealaisen keittiön ihmeitä.  Kaikki ruokailut kuuluvat hintaan ja osa ruokailuista on järjestetty valmiiksi, osan osallistujat metsästävät itse kaupungilla pienryhmissä liikkuessaan. Ruokailuja järjestäessä pyrimme huomioimaan kaikki erikoisruokavaliot, mutta kieli- ja kulttuurierojen vuoksi mikään ei ole aina 100-prosenttista. 

Missä majoitutaan
Oheismatkalla majoitutaan hotelleissa ja hostelleissa. Majoitukset ovat edullisia mutta ohjelmaan nähden suotuisalla sijainnilla.  

Mitä tehdään 

Oheismatkalla tutustutaan monipuolisesti korealaiseen kulttuuriin ja ruokaan, niemimaan historiaan sekä nykyaikaan ja luontoon ja suurkaupunkeihin. Kaikkien ryhmien ohjelma on sama, mutta pieniä aikataulullisia eroja voi olla. 

Mitä tarvitaan mukaan
Oheismatkalla pärjää samoilla varusteilla kuin leirillä. Tarkempi varustelista julkaistaan myöhemmin.