Asuminen ja ruokailu

Kaikki ISTit asuvat jamboreen Staff Hubissa. Tämä on leirilippukunnista ja leiriläisistä erillinen “aikuisten leiri”. Suomalaiset ISTit jaetaan noin 40 hengen joukkoihin ja siten, että kaikki suomalaiset ISTit ovat hyvin lähekkäin. Teltat tulevat leiriorganisaation puolesta ja yhteen telttaan majoittuu kaksi ISTiä.

Mikäli haluat lukea lisää ISTien arkisesta leirielämästä, tutustu 11.1.2023 Ilta-Matchan tiedostoihin Ilta-Matchan sivulla. Siellä on mm. teltoista ja nukkumisesta hieman enemmän tietoa. TELTTAKAVERIN haku on käynnissä! Linkin olet saanut sähköpostissa sähköposteissa ja huhtikuun IST-tapaamisten diastossa. 

Leiriläiset asuvat omissa alaleireissään leirilippukuntajohtajien kanssa. Staff Hubin ikäraja taas on koko leirin 18 vuotta. Vaikka ISTillä olisi nuorempia kavereita leirilippukunnissa, he eivät voi nukkua keskenään. Näistä järjestelyistä ei leirillä voida tinkiä.  

ISTit pääsevät jamboreen aikana tutustumaan leirilippukuntiin lippukunnanjohtajalomittajina ja siten tapaamaan siellä olevia kavereitaan. Kevään ennakkotapaamisissa kysytään mihin lippukuntaan haluat lomittajaksi. Linkin sait sähköpostissa ja huhtikuun IST-tapaamisten diastossa. Vierailujen yksityiskohdat sovitaan tarkemmin vasta jamboreella, päivämäärät ovat 4. ja 5. 8.2023.     

Staff Hub löytyy alla olevasta kuvasta numero 5 kohdalta.  

ISTit ruokailevat keskuskeittiöllä buffet -ruokailuna, näin oletamme. Leirilippukunnat kokkaavat itse, mutta ISTeillä päiväohjelma on tiukempi, eikä ruoanlaittoaikaa ole. 

Keskuskeittiö tarjoaa aamupalan sekä päivällisen, lounas on mukana kulkeva eväspakkaus. Tätä varten kannattaa varata jo suomesta mukaan pieni rasia tai pussi/ kestohedelmäpussi, johon päivän eväät laitat. Päivärepuksi joukkueen jäsenet saavat Fjällrevenin Kånken -repun, joten sinne sujautettu eväspakkaus on helppo löytää kun eväät ovat nipussa.  Iltapalaa ei jamboreella erikseen tarjoilla. Päivällisellä saattaa olla mukaan otettavie hedelmiä tms. Leirilalueella on kahviloita, kioskeja ja eri maiden herkkuja tarjoavia Food Houseja, joista iltapalaa voi halutessaan ostaa. 

Muistathan: ISTien elämä on aktiivista. Paikasta toiseen tulee käveltyä niin paljon, että askelmittarista lienevät leirin jälkeen askeleet loppuneet. Hyvät kengät ovat reissun tärkein varuste!

Ennen leiriä kannattaa varautua kasvattamaan omaa arkiliikunnan määrää. Näin raskas leiriarki, pitkät matkat, työskentely kuumassa ilmastossa eivät väsytä liiaksi ja jaksat vielä oman pestisi jälkeen viettää aikaa kavereiden kanssa. OSALLISTU Jamppikuntoon! -haasteeseen!