Matkustaminen

DOKUMENTIT JA RAHAT

Passi ja K-ETA

Koreaan tarvitsee voimassa olevan passin.
Tässä vaiheessa kevättä passi on syytä olla jo uusittu.
Passin on oltava voimassa 6 kuukautta maasta poistumisen jälkeen.


Aiemmasta ohjeistuksen jälkeen Etelä-Korea on luopunut etukäteisestä maahantuloluvasta eli K-ETA:sta joidenkin maiden osalta. Suomi on yksi niistä.Toisin sanoen Suomen passilla matkustavan ei tarvitse hakea K-ETAA. Jos matkustat muun valtion myöntämällä passilla, tarkista tarvitsetko viisumin Etelä-Korean hallituksen K-ETA -sivustolta

Passin säilytys matkalla ja leirillä

Säilytä passi huolellisesti. Pidä se saatavilla lentomatkojen ajan, mutta maahansaavuttuasi laita se repun sisäpuolelle. Pidä passi mukana matkojen ajan. Älä jätä passiasi esim. hotellihuoneeseen.

Leirin aikana passit tullaan keräämään leiriläisiltä erikseen lukittuun ja turvalliseen paikkaan leirin ajaksi, jotta vältytään mahdolliselta passien hukkumiselta. Passien keräämisestä tulee erillinen ohje leirilippukuntien johtajille.

Ota passistasi valokuva ja/tai kopio joita säilytät passin kanssa eri paikassa sekä sähköisesti esim sähköpostissa tai pilvipalvelussa siten, että se on tarvittaessa saatavilla.

Q-Koodi-Terveyskysely

Ei tarvitse täyttää! Korean valtio on päättänyt, että matkailijoilta ei enää vaadita Q-coden täyttämistä.

Koronapandemiaan liittyvät maahantulon rajoitukset on poistettu Etelä-Koreassa. Edelleen on kuitenkin suositeltavaa tehdä Q-code (Quarantine Covid Defence) ennakkoilmoitus, mikä nopeuttaa ja helpottaa maahantuloa.  

Sähköisen terveyskyselyn täyttää 15 minuutissa, minkä päätteeksi saa henkilökohtaisen QR-koodin, joka näytetään osana maahantulotarkastusta. Kyselyssä kartoitetaan lähinnä koronaan liittyviä oireita. Kysely pitää täyttää ennen koneeseen nousua, mutta maksimissaan kolme päivää ennen lähtöä. Jos ei tee ennakkoilmoitusta, pitää terveyskysely täyttää maahan saapuessa.   

Kyselyn tekeminen: 

 1. Kyselyn täyttämistä varten tarvitset 
 1. Passisi 
 1. Sähköpostiosoitteen, johon saat QR-koodin 
 1. Lentolippusi 
 1. Alle 14-vuotiaalle kyselyyn tarvitaan huoltajan tiedot 
 1. Mene osoitteeseen https://cov19ent.kdca.go.kr/cpassportal/biz/beffatstmnt/main.do?lang=en 
 1. Sivun alareunasta näet kyselyn 7 vaihetta. Sivulla on myös ohjeita lomakkeen täyttämiseen, alla meidän tekemät ohjeet, joista löydät mm. leirialueen osoitteen vaiheeseen 4. 
 1. Paina Go-painiketta. 

STEP 1 Consent to Terms and Conditions /Suostumus käyttöehtoihin 

Are you over the age of 14 /Oletko yli 14-vuotias? -> Valitse kyllä tai ei ikäsi mukaisesti. 

Lue järjestelmän käyttöön liittyvät säännöt ja käyttöehdot. 

Anna suostumus kaikkiin kohtiin painamalla tyhjää ruutua Consent to the Terms and Conditions of Using the Quarantine Information Advance Input System  — laatikossa tai valitsemalla Agree jokaisen käyttöehdon kohdalla. 

Paina Next. 

STEP 2 Input passport number & E-mail / Täytä passinumero ja sähköpostiosoite 

Kirjoita passinumerosi kahteen ensimmäiseen laatikkoon ja sähköpostiosoitteesi viimeiseen. 

Paina Next. 

STEP 3 Input your passport information /Täytä passitiedot 

Täytä pyydetyt sukunimi, etunimi ja syntymäaika niin kuin ne ovat passissasi. 

Paina Next. 

STEP 4 Input the entry & stay information / Täytä saapumis- ja oleskelutiedot 

Please input the scheduled date of entry: Täytä tähän maahansaapumispäivä eli koska lentosi saapuu Incheonin lentokentälle. 

Please input the address at which you will be available during your stay in Korea: Täytä tähän leirialueen osoite seuraavalla tavalla: 

Paina Search Zip Code –painiketta. Avautuu ikkuna, jonka laatikkoon kirjoitetaan 28, Sinjaesaengeneoji ja painetaan enter. (alla kuvassa merkitty numerolla 1) 

Alle tulee ehdotettu osoite, paina sitä (kuvassa merkitty 2) 

Alle tulee Enter detailed address –laatikko, täytä siihen : (56332) 28, Sinjaesaengeneoji, Haseo-myeon, Buan-gun, Jeollabuk-do (kuvassa numerolla 3) 

Paina Address input (kuvassa numerolla 4). 

Please input your mobile phone number : Täytä tähän oma puhelinnumerosi 

Please input the available contact phone number in Korea.: Täytä myös tähän oma puhelinnumerosi maakoodilla eli esim. 3580400998877. 

Paina Next.  

STEP 5 Input health condition information /Täytä terveydentilaa koskevat tiedot 

 1. Please select countries you have visited over the last 21 days. / Täytä tiedot missä maissa olet ollut viimeisten 21 päivän aikana.  

Järjestelmä vaatii vähintään yhden maan, joten jos et ole matkustanut kysyttynä aikana, täytä tähän Suomi tai muu maa, mistä lähdet matkalle. 

 1. If you have experienced the following symptom(s) in the last 21 days or you have the symptom(s) currently, please select the boxes./ Jos olet kokenut seuraavia oireita viimeisten 21 päivän aikana tai sinulla on oireita nyt, valitse laatikot. 

Jos sinulla on/ on ollut oireita, valitse Symptom exists 

Jos sinulla ei ole ollut oireita, valitse Symptom does not exist 

2-1 If you have experienced the following symptom(s) in the last 21 days or you have the symptom(s) currently, please select the boxes. / Jos olet kokenut seuraavia oireita viimeisten 21 päivän aikana tai sinulla on oireita nyt, valitse oireitasi kuvastavat laatikot. 

3. If any of the items below apply, please select the following boxes. / Jos jokin kohdista koskee sinua, valitse seuraavat ruudut. Jos muut kohdat eivät sovi, valitse Not applicable. 

Paina Next. 

STEP 6 Confirmation of input information / Tietojen vahvistus 

Tarkista täyttämäsi tiedot. Tarvittaessa korjaa tietoja painamalla alhaalta “Modify”. 

Jos tiedot ovat oikein, paina Submit. 

STEP 7 Issue the QR-code /QR-koodin antaminen 

Järjestelmä luo sinulle henkilökohtaisen QR-koodin, jonka pystyt lataamaan sivulta. Koodi tulee sinulle myös antamaasi sähköpostiin. 

Maahantuloa varten tulosta tai tallenna puhelimeen helposti saataville saamasi QR-koodi. 

Maksaminen Koreassa

Etelä-Koreassa voit maksaa lähes kaikkialla pankki- ja luottokortilla, mutta käteistä kannattaa varata mukaan, koska erityisesti pienissä ravintoloissa ja katukaupoissa ei välttämättä korttimaksu onnistu tai sille on vähimmäissumma. Etelä-Korean valuuttaa eli woneja voi hankkia jo Suomesta ja kansainvälisillä pankki- ja luottokorteilla käteistä voi myös nostaa Etelä-Koreassa.

Muista tarkistaa pankki- ja luottokorttisi maarajaus ennen lähtöä.

Jos mahdollista, matkalla on hyvä olla mukana vähintään kaksi maksukorttia. Jos toinen vioittuu tai katoaa, on matkassa aina toimiva maksukortti. Muistathan huolehtia korttien turvarajat ja luottorajan ajan tasalle sekä tarkistaa korttien voimassaolon ennen matkaa.

LENNOT JA MATKARYHMÄT

Osallistujat on jaettu matkaryhmiin ja leirilippukuntien lentotiedot on jaettu leirilippukunnanjohtajille.

Oheismatkalla leirilippukunnat ovat pääosin 1–2 kahdessa eri matkaryhmässä, jotka kuitenkin matkustavat Souliin samana päivänä ja liikkuvat oheismatkan reitin samaan tahtiin. Jokaisessa oheismatkaryhmässä on myös saman lippukunnan johtajia. Samana päivänä matkustavilla oheismatkaryhmillä on sama matka-aikataulu lentoja lukuun ottamassa ja myös majoitus on joinakin öinä sama muiden ryhmien kanssa.

Kaikki joukkueen lennot lähtevät Helsinki-Vantaalta ja Etelä-Koreassa kenttänä on Soulin Incheonin lentoasema. Välilaskut ovat Frankfurtissa, Münchenissä, Amsterdamissa, Pariisissa tai Istanbulissa.

Oheismatkaryhmät lähtevät 23.-26.7. Osa lennoista saapuu Souliin jo ensimmäistä oheismatkapäivää edeltävänä iltana (Turkish Airlines), muut ensimmäisen oheismatkapäivän aamuna.

Jamboreematkapaketin valinneet osallistujat matkustavat viidessä eri matkaryhmässä. Näistä Yksi on IST:ien ryhmä, joka lentää Souliin 28.7. Muut leiriläisten ryhmät lentävät 30.7. Kaikki jamboreematkaryhmät majoittuvat Soulin lähistöllä ennen siirtymistään leirialueelle seuraavana päivänä. Sekä oheismatka- että jamboreematkaryhmät siirtyvät leirialueelle 1.8. ja yhdistyvät siellä taas kokonaisiksi leirilippukunniksi.

Lentoliput

Varsinaiset lentoliput toimitetaan joukkueen toimesta kullekin osallistujalle Kuksassa olevaan sähköpostiosoitteeseen. Arvioitu toimitus kesäkuussa. Joukkue tiedottaa kun lentoliput on toimitettu.

Lähtöselvitys ja tarkastuskortti

Matkakympit tekevät koko lentoryhmän lähtöselvityksen kootusti. ÄLÄ SIIS TEE LÄHTÖSELVITYSTÄ ITSE! Lentoryhmät tulostavat ruumalaukkujen tagit ja tarkastuskortit eli boarding passit yhdessä lentokentällä. Tarkastuskortti on varsinainen matkalippusi Koreaan. 

Saapuminen lentokentälle

Matkaryhmät kokoontuvat Helsinki-Vantaalla 3 tuntia ennen lennon lähtöä. Tarkempi ohjeistus matkaryhmän kokoontumispaikasta ja ajasta tulee myöhemmin. Huomaathan että Helsinki-Vantaalta on lähdössä etenkin 24.-26.7. aamulennoilla useita meidän matkaryhmiä samaan aikaan.

Kun suunnittelet saapumistasi Helsinkiin kauempaa, älä varaa viimeistä mahdollista juna- tai bussivuoroa vaan sitä edeltävä tai aiempi, jotta ongelmatapauksessa sinulla on vielä plan B ehtiä reissuun.

Lentoasemalla on matkatiimin ja resurssitiimin yhdessä järjestämä Homeland Supportin tiimi auttamassa ongelmatilanteissa. Homeland Supportin yhteystiedot lentokentällä ilmoitetaan lähempänä matkaa.

Entä sitten, jos homma ei mene kuten Strömsössä?

Jos bussi hajoaa? Jos kiskoilla on lehtiä tai odotetaan vastaantulevaa junaliikennettä liian pitkään? Jos passi unohtuikin Rovaniemelle?

Suomen päässä yhteydenotot Homeland Supportiin (yhteystiedot myöhemmissä leirikirjeissä). Homeland Support ottaa ongelmatapaukset hoitaakseen ja on tarvittaessa yhteydessä matkatoimistoon.

Huomioi että saapuminen lennolle ajoissa on matkustajan omalla vastuulla, eikä esimerkiksi kotimaan lennon myöhästyminen tai junan hajoaminen ole syy päästä seuraavalle lennolle.

OLE SIIS AJOISSA JA VARAUDU OLEMAAN VIELÄ AIEMMIN

Miten toimin matkalla Step-By-Step

 1. Saavu lentokentälle ja bongaa matkaryhmäsi ja ilmoita matkaryhmäsi johtajalle olevasi paikalla
 2. Tehkää viimeiset säädöt tavaroihin
 3. Tulostakaa ruumalaukkuhin tagit ja jokaiselle tarkastuskortti eli boarding pass.
 4. Viekää ruumalaukut baggage drop –tiskille. Huom! Ota matkatavarasta saamasi viivakooditarra talteen ja tarkista, että siinä lukee määränpäänä ICN (=Soul Incheon) ja kotimatkalla HEL (=Helsinki). Ota myös valokuva matkatavaroistasi.
 5. Menkää turvatarkastukseen. Tässä vaiheessa vesipullo tyhjäksi
 6. Helsinki-Vantaalla on käytössä uudet läpivalaisulaitteet eikä elektroniikkaa ja nesteitä tarvitse enää ottaa pois repusta – nesteet pitää kuitenkin olla ohjeiden mukaan pakattu. Tämä koskee vain Helsinki-Vantaata ja vain uusia turvatarkastuspisteitä
 7. Mikäli lennätte Finnairilla tai Turkish Airlinesilla, siirtykää saman tien passintarkastukseen lentokentän toiseen päähän (non-Schengen –siipi)
 8. Passintarkastukseen voi mennä joko automaattiin tai rajavartijan tiskille
 9. Kun sekä turva- että passintarkastus on suoritettu, voitte hengähtää hetken kunnes kokoonnutte lähtöportilla sovittuna aikana ennen koneeseen nousun alkua
 10. Kun koneeseen nousu alkaa, ota boarding pass sekä passi esille. Lentokoneeseen mennessä ollaa nopeita ja tehokkaita: kamat nopeasti hattuhyllylle ja takapuoli omaan penkkiin.

Välilasku

Jos olet onnekas, on matkatiimi hankkinut sinulle pitkän lennon ratoksi välilaskun johonkin eurooppalaiseen metropoliin kuten Frankfurtiin tai Müncheniin

EU:ssa olevilla välilaskuilla (Frankfurt, München, Amsterdam, Pariisi) ryhmä tekee passintarkastuksen vasta vaihtokentällä.

Joillain kentillä joudutte mahdollisesti uudelleen turvatarkastukseen – tällöin kaikki Helsingistä ostetut ja täytetyt vesipullot on oltava taas tyhjiä.

Kaikki pakolliset siirtymät ja muodollisuudet hoidetaan AINA heti vaikka vaihtoaika olisi pitkäkin. Lentokentillä voi olla pitkäkin siirtymä terminaalien välillä.

Entä miten selviytyä pitkillä lennoilla

 1. Juo vettä, vältä nestettä poistavia juomia (kahvi, tee, colat, energiajuomat)
 2. Yritä nukkua ja anna muiden nukkua. Nukkumista voi helpottaa oma silmämaski, korvatulpat (joita on paljon erilaisia malleja) ja matkatyyny, esimerkiksi renkaaksi suljettava tukityyny
 3. Syö aina kun ruokaa tarjotaan
 4. Pue mukavat löysät vaatteet; huomaa että lentokoneessa on ilmastointi myös kesällä
 5. Käy jaloittelemassa käytävällä
 6. Huomioi muut matkustajat
 7. Älä melua
 8. Älä säädä koko ajan tavaroitasi
 9. Älä levittäydy pitkin penkkejä
 10. Lue, kuuntele musiikkia tai podcasteja, katso lentokoneen viihdetarjontaa
 11. Useimpiin musiikki- ja suoratoistopalveluihin (Spotify, Netflix) on mahdollista ladata sisältöä kännykäsovelluksessa offlineksi, jotta voi käyttää niitä myös ilman nettiyhteyttä lentokoneessa ja ulkomaillakin
 12. Muista myös nukkua, sillä suurin osa lennoistamme saapuu Souliin paikallista aikaa aamulla, ja edessäsi on aktiivinen päivä

Saapuminen Souliin

 1. Mikäli teille jaetaan lentokoneessa maahantulo- ja tullilomakkeita, täyttäkää ne valmiiksi. Matkakymppi osaa ohjeistaa.
 2. Matkaryhmä kokoontuu sopivassa kohtaa koneesta poistuttua. Muista tarkistaa ja kerätä kaikki tavarasi. Jätä lennolla saamasi kuulokkeet, huopa ym. lentokoneeseen
 3. Tarkista se edessäsi olevan selkänojan tasku vielä uudelleen
 4. Siirtykää opasteiden mukaan maahantulomuodollisuuksiin.
 5. Mahdollinen koronaterveyskysely
 6. Passintarkastus ja maahantuloselvitys
 7. Kokoontukaa matkavarahalliin ottamaan matkatavarat.  
 8. Menkää tullin läpi ja jättäkää tulliselvitys. Teillä ei ole mitään tullattavaa, menkää vihreää linjaa
 9. Tuloaulassa on matkatoimiston oppaat ottamassa ryhmiä vastaan, etsikää ryhmänne kanssa oma oppaanne
 10. Mikäli oheismatkaryhmä lentää kahdella eri lennolla, ensiksi saapunut ryhmä odottaa toista lentoasemalla.

Maskien käyttö

Etelä-Koreassa on kevään aikana luovuttu suurelta osin maskien käytössä, pakollista se on enää terveydenhuollon tiloissa. Aasian maissa on kuitenkin yleisesti tapana käyttää maskia, jos itsellä on nuhaa tai flunssan oireita ja maskeja näkee paljon katukuvassa. Tämä on hyvä tapa myös suomalaisille etenkin kun oleskelemme ja liikumme tiiviissä ryhmissä.