Leirilippukunnat

Suomen Jamboreejoukkueen leiriläiset, eli 14-18 vuotiaat partiolaiset, ovat jaettu noin 35 henkilön leirilippukuntiin.

Leirilippukunta 1: Kuura

NRO 1! LLPK Kuura! Pohjoista voimaa ja intoa Limingasta, Kempeleestä ja Oulusta.

Seuraa meitä Instagramissa @wsj_suomi_kuura

Leiriläisiä alueilta: Liminka, Kempele ja Oulu

Nokkapentu: Jukka Maalo

Leirilippukunta 2: Riite

Riitteeseen kuuluu 33 leiriläistä ja 4 leirilippukunnanjohtajaa länsisuomalaisista lippukunnista. Riitteen vartiot ovat Norppa, Pesusieni, Rausku ja Vesinokkaeläin. Odotamme Jamboreelta seikkailuita, elämyksiä, uusiin ihmisiin tutustumista sekä oheismatkan nähtävyyksiä. Riiteläiset ovat särmää porukkaa, rohkeita, avoimia ja ennakkoluulottomia – ja tuntevat kellon. 

Seuraa matkaamme Jamboreelle Instagramissa @wsj_suomi_riite

Leiriläisiä alueilta: Porin ja Turun seutu

Nokkapentu: Enni Heikintalo

Leirilippukunta 3: Lähde

Moro! Me ollaan Lähde ja tullaan Tampereelta yhdeksästä eri lippukunnasta. Innostumme helposti, esimerkiksi Jamppikuntoon! -kisaan lähdimme heti iloisella kisamielellä. Meidät tunnistaa myös omista huudoistamme, maskotistamme sekä hyvästä yhteishengestä. Ennakkotapaamisissa olemme syöneet korealaista ruokaa, katsoneet k-draamaa ja luukuttaneet jamboreen leiribiisiä. Lähteen neljä vartiota ovat Iku-Turso, Made, Vesikko ja Monni. Leirilippukuntamme johtajista löytyy monenlaista osaamista, puolet on ollut jamboreella jo aiemmin! Jamboreelta odotetaan uusia seikkailuja sekä ystävyyttä yli rajojen.

Seuraa meitä Instagramissa @wsj_suomi_lahde

Leiriläisiä alueelta: Tampere

Nokkapentu: Juulia Pihlaja

Leirilippukunta 4: Lätäkkö

Lätäkkö koostuu pääkaupunkiseudulta tulevista leiriläisistä ja Tampereen seudulta tulevista johtajista. Jamboree kokemusta löytyy niin Japanista kuin Amerikastakin. Lätäkössä lätistään peruslätäkön, vesilätäkön, jäälätäkön ja kuralätäkön hyvällä yhteistyöllä. Lätäköllä on hyvät muuvit ja Korealainen poppi jo hallussa. Vaan ei lätäkköä ilman saapasta, joten ei muuta kuin saappaat jalkaan ja jalalla koreasti Koreaan!

Seuraa meitä Instagramissa @wsj_suomi_latakko

Leiriläisiä alueelta: Pääkaupunkiseutu

Nokkapentu: Jenna Huhtanen

Leirilippukunta 5: Kaste

Kaste koostuu 14-18-vuotiaista espoolaisista ja vantaalaisista nuorista, jotka tulevat peräti yhdeksästä eri lippukunnasta. Vartiomme ovat Möröt, Muumilaakso, Robin ja kumppanit sekä Silkkikana. Kaikki odottavat innolla tulevaa jamboreeta ja ”Once in a lifetime” kokemusta kaukana kotoa. Johtajistamme kolme on ensikertalaisia jamboreella, yksi on jo kokenut kävijä. Meidän supervoima on kilpailuhenkisyys ja se näkyi esim. toisessa ennakkotapaamisessa kun piparkakkutalokisa meinasi mennä turhankin vakavaksi. Tästä huolimatta ollaan pidetty kilometrikisassa häntäpaikkaa; vikana oleminenkin on eräänlainen taktinen saavutus vai mitä 🤔 Jos kisassa saisi pisteitä Laurenziasta, voitettaisiin varmasti. Voidaan opettaa Jampilla kaikille muillekkin sauna-Laurenzian salat.

Seuraa meitä Instagramissa @wsj_suomi_kaste

Leiriläisiä alueelta: Pääkaupunkiseutu

Nokkapentu: Maria Pernu

Leirilippukunta 6: Kastepiste – Daggpunkt

Kastepiste – Daggpunkt on pääkaupunkilaisseutulainen leirilippukunta, josta vajaa puolet nuorista on kaksikielisiä. Tiiviin maantieteellisen jakauman myötä olemme tutustuneet aktiivisesti iltamiiteissä virallisten viikonloppujen lisäksi. Ohjelmassanon ollut paljon lerin ja oheismatkan simulointia mm. kummia ruokakokeiluja ja museoretkeilyä. Puolilla ohjaajista on takanaan jo Jamppikokemusta jonka turvin tämä rohkea ja monipuolinen lössi suuntaa innolla Asiaan tavoitteena oppia niin kotimaisia kuin vieraitakin kieliä lisää.

Seuraa meitä Instagramissa @wsj_suomi_kastepiste_daggpunkt

Leiriläisiä alueelta: Pääkaupunkiseutu

Nokkapentu: Hanna Härkönen

Leirilippukunta 7: Usva

Meidän leirilippukuntamme Usva on koottu yhteensä 11 eri lippukunnan partiolaisista. Leiriläiset tulevat Helsingistä, Espoosta ja Sipoosta, kaksi johtajaa Espoosta ja kaksi johtajaa jokerina Oulusta (aiheuttamaan osallistujille hämmästystä ja hilpeyttä valikoiduilla murresanoilla ja pidentämällä suunnilleen kaikkien sopivien verbien konsonantin kaksoiskonsonanteiksi). Usvassa tekemistä on keksitty ennakkotapaamisissa luovasti ja suurinta huutia johtajat saivat, kun toisen ennakkotapaamisen paikassa ei ollut tärkeintä eli saunaa. Johtajista Saila on leireillyt jamboreella Ruotsissa ja Nökö on leirilippukunnanjohtajaveteraani Japanista. Leiriläisten lisäksi sekä Salla että Katja lähtevät ensimmäiselle Jamboreelleen. Usvassa on tunnuttu odottavan erityisen kovasti ainakin oheismatkaa ja leirillekin ollaan lähdössä innokkain mielin.

Seuraa meitä Instagramissa @wsj_suomi_usva

Leiriläisiä alueelta: Pääkaupunkiseutu

Nokkapentu: Katja Saarela

Leirilippukunta 8: Pisara

Pisara on enimmäkseen Lounais-Suomalainen leirilippukunta, jolla on myös muutama jäsen muualta Suomesta. Odottelemme jo kovalla innolla reissuun lähtemistä ja itse Jamboreeta. Leirilippukuntamme johtajistosta Nikolle tämä on jo neljäs maailmanjamboree, Aadalle toinen ja Aino sekä Katri ovat nyt lähdössä ensimmäiselle Jamboreelleen.

Seuraa meitä Instagramissa @wsj_suomi_pisara

Leiriläisiä alueilta: Turun alue ja Helsinki

Nokkapentu: Niko Sjöholm

Leirilippukunta 9: Sumu

Sumu-leirilippukunnan löytää jo pelkästään äänen perusteella. Olemme varsinaisia musiikin suurkuluttajia. Seuraat vain musiikkia, niin löydät meidät! Nimestään huolimatta leirilippukuntamme ei kulje sumussa. Olemme luovia, heittäytyviä (jep, ihan kirjaimellisesti) ja valmiita kokeilemaan omia rajojamme. Maailmanjamboree onkin meidän joukollemme aivan erinomainen paikka kokea ja kohdata kaikenlaista uutta. Lisäksi meidän kanssamme on toisi kiva viettää aikaa, sillä olemme sellai hyvällä tavalla kaoottisia ja ihan hulvattoman hauskoja 😀 Jos Sumu ei millään tahdo Jamboreella löytyä, niin etsi muumisomistettua telttaryhmää. Leirialueellamme vaeltavat sumussa hattivatit! Sumun leiriläiset tulevat pääosin Hämeenlinnan seudulta, Pirkkalasta, Porista, Pääkaupunkiseudulta ja Tampereelta. Leirilippukunnanjohtajistamme voisi mainita erityispiirteenä, että jokaisella on myös omaa jälkikasvua leiriläisenä Jamboreereissua kokemassa – osa jopa samassa Sumussa.

Seuraa meitä Instagramissa @wsj_suomi_sumu

Leiriläisiä alueilta: Pirkkala, Hämeenlinna ja Uusimaa

Nokkapentu: Katja Raikas

Leirilippukunta 10: Laine

Laineen asuttamassa savussa kaikuu suomen kieli enimmäkseen täsuomalaisittain ja kymenlaaksolaisittain. Tulemme enimmäkseen Kotkasta Joensuuhun ulottuvalta kaistaleelta itärajan läheistä Suomea. Tekoäly kuvaa meitä paremmin kuin itse osasimme: ”Lippukunta on koottu eri ikäisistä partiokasvattajista ja -seikkailijoista, jotka ovat innokkaita oppimaan uusia taitoja ja kohtaamaan uusia haasteita. Matkaan lähdetään hyvissä tunnelmissa ja valmiina uusiin kokemuksiin, jotka sisältävät muun muassa retkeilyä, kulttuurinvaihtoa ja yhteistyötä muiden maiden partiolaisten kanssa. Leirilippukunta on motivoitunut ja toivoo, että Jamboreesta tulee unohtumaton kokemus, joka rikastuttaa heidän elämäänsä ja partiopolkuansa.”

Seuraa meitä Instagramissa @wsj_suomi_laine

Leiriläisiä alueilta: Joensuu, Kouvola, Lappeenranta, Kotka, Rautalampi ja Juva

Nokkapentu: Miia Pulkkinen

Leirilippukunta 11: Huurre

Huurre-leirilippukunnassa on porukkaa laajalta alueelta ja jäätävän hyvä meininki! Huurrelaisia tulee peräti 18 eri lippukunnasta muun muassa Seinäjoen, Kuopion ja Oulun seuduilta. Olemmekin päässeet tutustumaan uusiin ihmisiin oikein urakalla. Leirilippukuntamme johtajistosta löytyy niin kokeneita jamboreematkaajia kuin myös innokkaita ensikertalaisia. Noin puolet meistä on lähdössä oheismatkalle ja puolet pelkälle leirimatkalle.

Seuraa meitä Instagramissa @wsj_suomi_huurre

Leiriläisiä alueilta: Seinäjoen seutu, Oulun seutu, Kajaani ja Kuopion seutu

Nokkapentu: Sanna Parkkinen

Leirilippukunta 12: Räntä

LLPK 12 eli Räntä koostuu 11 eri lippukunnasta tulevista reippaista partiolaisista! Suurin osa tulee Hämeen Partiopiiristä, mutta myös Pertunmaalta ja Eurajoelta on osallistujia. Vartiomme ovat Kuurankukka, Neste-Hukka, Kuplavesi ja Kurkku. Leirilippukunnanjohtajista kolmelle tämä on ensimmäinen Jamboree, mutta yksi on jo konkari. Ennakkotapaamisissa Korealainen ruoka on jo tullut tutummaksi ja Jamboreen odotus on korkealla!

Seuraa meitä Instagramissa @wsj_suomi_ranta

Leiriläisiä alueilta: Tampereen seutu ja kolmostien varsi, Tampere-Iittala

Nokkapentu: Annariikka Heikkilä

Leirilippukunta 13: Snöge

Snögeä pukkaa – joskus kesälläkin, mut meidän jengi tarpoo yli esteiden, vaikka ne olisivat maantieteellisä. LLPK #13 Snöge kantaa ylpeänä titteliä Suomen joukkueen kaukaisimmista osallistujista. Pohjoisimmat meillä tulevat Sodankylästä ja eteläisimmät Belgian Brysselistä! Sodankylän, Brysselin ja Sipoon lisäksi ehdoton enemmistö meistä on Helsinkiläisiä, mihin juontaa juurensa myös leirilippukunnan nimi. Snöge on nimittäin stadin slangia ja tarkoittaa lunta. Leirivartiomme ovat TYKKY!, Räpäskä?, LitsLäts ja JVP (=Jätevedenpuhdistamo). Sun tehtäväksi jää bongata minkälaiset maskotit vartioillamme on ;). Meiltä löytyy energistä ja monipuolista porukkaa taiteilijoista tanssijoihin, meininki on rentoa ja tykätään pelailla yhdessä. Johtajistosta löytyy monen sortin Jamboreekokemuksia Jamboreetulokkaasta, Japanin USA:n ja Iso-Britannian Jamboreet leiriläisenä tai IST:inä kokeneisiin.

Seuraa meitä Instagramissa @wsj_suomi_snoge

Leiriläisiä alueelta: Pääkaupunkiseutu

Nokkapentu: Jonna Lahtinen

Leirilippukunta 14: Jassa

Jassa består av scouter från den finlandssvenska kustregionen mellan Nykarleby och Borgå och ett tiotal finnar från Esbo medan ledarna kommer från FiSSc och L-SP. Således vår varje förträff utgör ett språkbad. Namnet Jassa är nordsamiska och betyder snölega, och blomman i Jassas logo är isranunkel, vars förekomst beror på denna hotade biotop – en nypa klimatkris tecknat i märket. De fyra patrullerna inom Jassa heter Gorži, Galdu, Gaskalas och Njukča – vi får se om namnen berättar om patrullernas karaktär. Som vi lärde oss i vintras, blir det jättekul med Jassa oberoende av språket och oavsett tvåspråkigheten.

Följ oss på Instagram @wsj_suomi_jassa

Leiriläisiä alueilta: Nykarleby, Turku ja Pääkaupunkiseutu

Nokkapentu: Petri Vainio

Leirilippukunta 15: Pohjavesi

Seuraa meitä Instagramissa @wsj_suomi_pohjavesi

Leiriläisiä alueilta: Lahti, Mikkeli, Uusimaa ja Pääkaupunkiseutu

Nokkapentu: Emmi Linnakangas

Leirilippukunta 16: Loska

Olemme 34 nuoren ja viiden aikuisen leirilippukunta, jonka jäsenet ovat pääasiassa kotoisin Turun seudulta. Muutama vahvistus meillä on kuitenkin myös Lohjalta, Helsingistä ja jopa Kuopiosta asti. Leirilippukuntamme on jakaantunut neljään vartioon, joiden nimet ovat: Sotka, Cygnus Cygnus, Kylmäsavulohi ja Hemulit. Odotamme innolla, että pääsemme tutustumaan Korean kulttuuriin ja ruokaan sekä uusiin ihmisiin ympäri maailmaa. Toivottavasti nimemme viilentää meitä Korean trooppisessa kesässä!

Leirilippukuntaamme voi seurata Instagramissa @wsj_suomi_loska

Leiriläisiä alueilta: Turun seutu ja Lohja

Nokkapentu: Jaana Gran

Leirilippukunta 17: Rääpäkkä

Suomi Finland Rääpäkkä. Sodankylä Keminmaa Oulu Tampere. Iloinen Hauska Reilu Rento Taitava. Aina Valmis.

Seuraa meitä Instagramissa @wsj_suomi_raapakka

Leiriläisiä alueilta: Oulu ja Sodankylä

Nokkapentu: Katariina Kattelus

Leirilippukunta 18: Ahti

Leirilippukunta numero 18 eli Ahti koostuu reippaista partiolaisista lähinnä 9-tien varrelta Tampereelta ja Jyväskylään. Porukkamme on lähdössä odottavaisin mielin kohti Etelä-Koreaa ja sen uusia kokemuksia. Leiriläisiä meiltä löytyy monipuolisesti eri lippukunnista ja eri ikäisiä nuoria. Leirilippukunnan johtajamme ovat innovatiivisia ja iloisia pitkän linjan partiolaisia. Tirreltä ja Maijalta löytyy jo aikaisempaa jamboreekokemustakin, Tuukka ja Allu ovat lähdössä odottavin mielin ensimmäiselle Jamboreelleen luomaan huikeaa kokemusta meille kaikille!

Seuraa meitä Instagramissa @wsj_suomi_ahti

Leiriläisiä alueilta: Jyväskylä, Kuhmoinen ja Kangasala

Nokkapentu: Aurora ”Allu” Virmasalo

aurora.virmasalo@hotmail.com


Jokaisella leirilippukunnalla on 4 leirilippukunnanjohtajaa, joilla kaikilla on oma tehtävä.

Nokkapennun tehtävänä on pitää yhteyttä leiriläisten kotiin ja joukkueen suuntaan. Nokkapentuun voi olla yhteydessä sähköpostitse: etunimi.sukunimi@partio.fi