Swoppaus- ja pukeutumissäännöt

Päivitetty 29.07.2023

Pukeutuminen:

Yleisesti jamboreereissun aikana pukeudutaan siististi ja kulttuureita kunnioittaen. Liikkuessasi julkisella paikalla ja leirialueella, muista peittää rinnat ja pakarat. Myös navan peittäminen on suositeltavaa. Vieraillessasi temppeleissä, muistathan peittää olkapäät. 

Pukukoodi:

Avajaiset: Partiopaita, siisti alaosa, väiski, KV-huivi (sekä leirihuivi mukana kädessä tai repussa)

Keskijäiset/Cultural day: K-pop konsertti – täydentyy myöhemmin

Päättärit: Partiopaita, siisti alaosa, väiski, KV-huivi (sekä leirihuivi mukana kädessä tai repussa)

Joukkueen kuva: Joukkueen paita, väiski tai joukkueen hattu ja KV-huivi (sekä leirihuivi mukana kädessä tai repussa)

Swoppaamiseen eli varusteiden vaihtamiseen Suomen joukkueella on kaksi sääntöä: 

1)  Väiskien swoppaaminen on sallittua vasta leirin viimeisenä varsinaisena päivänä eli päättäjäispäivänä. Tämä koskee kaikkia, myös ylimääräisiä väiskejä. 

2)  Et voi swopata ainoaa kappaletta pukeutumiseen tarvittavasta asun osasta, jos tarvitset sitä vielä. Eli, tarvitset yhden kansainvälisen huivin kotiin saakka, yhden partiopaidan ja yhden väiskin päätäjäisiin saakka, joukkueen paidan mahdollisesti keskiäisiin (tarkentuu myöhemmin) tai joukkueen kuvaan (kumpi sitten onkaan myöhemmin) saakka ja joukkueen hatun keskiäisiin saakka, mikäli haluat käyttää sitä väiskin sijaan. Mahdollisia ylimääräisiä kappaleita kaikista muista kuin väiskeistä saa swopata milloin vain. 

3) Kånkenin sekä hatun swoppaamisen kannalta, huomioithan niiden käytön oheismatkan ja jamboreen aikana eli sinulla on hattu käytössä koko ajan ja käsimatkatavaroihin sopiva reppu myös kotiinpäin tullessa. Huomaathan, että Kånken on myös haluttu swoppauskohde eli harkitse mihin haluat sen vaihtaa!