Korona ja Jamboree

(Päivitetty 20.07.2023)

Koronarajoitukset Koreassa ja Jamboreella

Koreassa koronarajoitukset ovat leiriä edeltäneen vuoden aikana jatkuvasti purkaantuneet. Viimeisimpänä kesäkuussa 2023 poistettiin viimeinen karanteenivaatimus, ja enää jäljellä on koronapositiivisten 5 päivän ei-pakollinen karanteeni. Maskeja täytyy pitää enää potilasosastoilla sairaaloissa. Leirillä noudatetaan hyvin todennäköisesti valtion linjauksia, mutta lopullinen tieto saadaan leirille saapuessa. Leirillä ”karanteeni” toteutetaan viimeisimmän tiedon mukaan omassa teltassa/teltan läheisyydessä oleskeluna.

Voiko sairaana matkustaa? Entä jos on flunssa?

Yleisesti: Jos on kovin sairas mistä tahansa syystä, ei näin rankkaan reissuun voi lähteä. Jos syynä on akuutti sairastuminen kuten vaikka kova flunssa, sitten ilmoittaa relevanteille tahoille (esim. oma matkaryhmä, oma llpkj, oma tiimimestari) ettei pysty matkaan ja hakee lääkärintodistuksen raha-asioiden myöhempää selvittelyä varten. Muutoin fiksua nuhaisena käyttää hengityssuojainta lentokoneessa ja bussissa. Koronaan sairastuneilta ei enää vaadita karanteeniaikaa Suomen tai Korean säädösten mukaan. Jos on juuri ennen lähtöä sairastunut koronaan, kannattaa vielä oman lentoyhtiön ohjeet tarkastaa mutta esim. Finnairilla se ei Suomi-Korea-välillä enää aiheuta mitään toimenpiteitä (varmistettu 16.7.23). Pätee myös paluumatkaan.

Vaatiiko korona vielä jotain erityistoimenpiteitä?

Q-Codea ei tarvitse enää tehdä, sillä Korean valtio on päättänyt, ettei matkailijoilta vaadita Q-coden täyttämistä.

Q-Code: Matkatiimin kanssa on sovittu, että Korean Q-Code-terveyskysely täytetään tähänastisen ohjeistuksen mukaan eli aikaisintaan kolme päivää ennen lähtöä. Koreassa kyselystä ollaan luopumassa, mutta kyselyn täyttämistä on pidetty nyt varmempana vaihtoehtona kun käytäntö on juuri muuttumassa. Lisätietoa oli viimeisessä leirikirjeessä.

Maskit: Varusteluettelossa on 20 maskia siltä varalta että henkilö sairastuu tai että niitä vaaditaan esim. leirin sukkulabusseissa.

Koronatestit: Omia ei pitäisi matkassa tarvita.

Jos kysyttävää jää, joukkueen lääkäri vastaa tarvittaessa etunimi.sukunimi (at) partio.fi!

Teksti:

Jori Torkkila, joukkueen lääkäri