Ohjelmaa leirillä

Ohjelman yksityiskohdat ovat vielä salaisuuden verhon alla ja päivitämme tiedot sitä mukaa, kun Korean leiriorganisaatio niitä paljastaa. Varmaa kuitenkin on se, että Korean partiolaiset juhlivat 100v juhlavuottaan v.2023 ja haluavat juhlia sitä kanssamme. Syntymäpäiväyllätyksiä on siis varmasti luvassa! Leiriohjelman suuret teemat ovat jo tiedossa ja ne jakautuvat kuuteen kokonaisuuteen.

  • Kerran partiolainen, aina partiolainen (Scouting for life). Ohjelmassa kehitytään partiojohtajina, opitaan elämäntaitoja partioaatteen hengessä, pohditaan globaaleja haasteita ja niihin vastaamista.
  • Kestävä kehitys (Sustainability). Ohjelmassa tutustutaan kestävän kehityksen tavoitteisiin yhteiskunnan, rauhan ja yhteisymmärryksen näkökulmista. Ohjelmaa toteutetaan ”Paremman maailman telttassa” ja ”Globaalin kehityksen kylässä”.
  • Tietoa ja tiedettä (Smart and Scientific). Tietoa tarjoaa jamboreen oma puhelimeen ladattava appi. Appi kertoo ajankohtaiset tiedotukset ja sillä voi myös osallistua jamboreeohjelmiin. Tieteessä matkataan tulevaisuuteen robottien ja virtuaalitodellisuuden avulla. Tieto ja tiede-ohjelma keskittyy erilaisiin tieteen aloihin, teknologiaan, tekniikkaan, taiteeseen ja matematiikkaan.
  • Toimintaa (ACT: Adventure, Culture, Tradition). Ehdottomasti jännin ja salaperäisin aihe! Sen verran on jo tiedossa, että ohjelmassa päästään seikkailemaan SaeManGeumin läheisyydessä olevaan upeaan luontoon vuoren rinteille, merelle ja joelle. Korean kulttuurista esitellään sekä perinteitä että uudempia tuulia, kuten K-pop musiikkia, Bibimbap ruokaa ja Hangul aakkosia.
  • Turvaa (Safe and Secure). Korean partiolaiset ovat kehittäneet ”Hätätilanteiden turvallisuusohjeet” -toimintamallin. Mallin avulla opitaan sekä ehkäisemään että toimimaan tartuntatautien, luonnonkatastrofien ja muiden hätätilanteiden sattuessa.
  • Palkintoja (Various Award Programmes). Jamboreella on mahdollisuus saavuttaa erilaisia palkintoja kuten Hwarang palkinto, Puhtaus palkinto ja Ystävyyspalkinto.

Sivun pääkuva: Lassi Karvonen