Kommunikointi ruoka-aineallergioista

Kansainvälisissä ympäristöissä vieraalla kielellä ruoka-aineallergioista kertominen saattaa olla joskus hankalaa. Australian Jamboreejoukkue on keksinyt kikan helpottaakseen ruoka-aineallergioista kommunikointia ja he jakoivat tämän meidän kanssamme! Tältä sivulta löydät ”Kokki-kortteja” eri allergioista jotka voit tulostaa ja ottaa mukaan leirille. Korteissa teksti on englanniksi sekä Koreaksi, joka helpottaa kommunikaatiota ruoka-aineallergioistasi leirillä esim. ruokailujen yhteydessä. Voit tulostaa ja esimerkiksi päällystää kortit, jotta niitä on helppo käyttää ja ne pysyvät hyvässä kunnossa.

Miten käytät korttia: Sen lisäksi, että kerrot allergioistasi suullisesti ja kysyt erilaisia kysymyksiä aineosista sekä valmistusmenetelmistä, pidä mukanasi kokkikorttia, joka kertoo elintarvikkeet, joita sinun tulee välttää. Esitä kortti kokille tai pestihenkilöllesi.

Tulostettuasi kortin, taita se puoliksi, teippaa se yhteen ja säilytä se tallessa. Voit myös laminoida tai päällystää sen tehden siitä kestävämmän. Muista myös ottaa muutamia kopioita mukaan siltä varalta, että joku kokkikorteistasi häviää.

Alta löydät kokkikortit: allergeenit, gluteeniton, gluteeniton ja maidoton, laktoositon (maidoton), kasvissyöjä, vegaani sekä diabetes lääkintäkortti.