Matkustus leirille

ISTit matkustavat leirille kolmella eri tavalla

1) Jamboreematkapaketin valinneet ISTit matkustavat yhdessä muiden jamboreepaketin valinneiden leiriläisten ja leirilippukunnanjohtajien kanssa leirille toimien osaltaan vastuullisina aikuisina nuorille matkan aikana. Leirille saavutaan jo 29.7.2023. valmistelemaan leiriä. 

Kuva: Veli-Matti Kunnari

2) Oheismatkapaketin valinneet ISTit osallistuvat oheismatkaan yhdessä muiden oheismatkapaketin valinneiden leiriläisten ja leirilippukunnanjohtajien kanssa ennen leiriä toimien osaltaan vastuullisina aikuisina nuorille matkan aikana. Oheismatkalaiset lähtevät matkaan noin viikkoa ennen muita ja matkustavat oheismatkan jälkeen leiripaikalle yhdessä. Oheismatkapaketin valinneille ISTeille mahdollistetaan osallistuminen vähintään osaan ISTien perehdytyspäivistä (29.-31.7.) Perehdytyspäivien määrä voi vaihdella saatavien lentojen mukaan.

3) ISTinä olet myös voinut valita omatoimimatkapaketin. Vastaat siis täysin itsenäisesti matkasuunnitelmistasi ilman joukkueen palveluja tai tukitoimia matkojen suhteen. Omatoimimatkalaisena sitoudut järjestämään itsesi leirialueen sisälle (huom. Ei pelkästään Etelä-Koreaan vaan leirialueelle) omin neuvoin 29.7.2023. Yhteiskuljetus auttaa asiassa. 

Korean leiriorganisaation tämän hetkisen (1/2023) tiedon mukaan Incheonin lentokentältä on järjestetty yhteiskuljetuksia 28.- ja 29.7.2023. Kuljetuksen hinnasta ei ole tietoa. Saapumisen ja kotiinlähdön lentotietoja kysytään ilmoittautumisen eli rekisteröinnin yhteydessä.  Näin taataan riittävä määrä busseja. 

 

ISTien tärkeitä päivämääriä

ISTien on oltava leiriorganisaation käytettävissä 29-31.7.- 13.8.2023 välisen ajan. Alustavat päivämäärät ovat seuraavat:

  • 29-31.7. ISTien saapuminen leirialueelle ja ISTien perehdytys- ja koulutuspäivät
  • 1.8. Leirilippukunnat saapuvat
  • 2.-11.8. Virallinen leiriohjelma
  • 12.8. Leirilippukunnat lähtevät
  • 13.8. ISTit vapautuvat tehtävistään

Päivämäärissä tulee hajontaa johtuen joukkueen matkustusaikatauluista. Kaikille ISTeille mahdollistetaan osallistuminen matkapaketista riippumatta vähintään joihinkin ISTien perehdytyspäiviin. Myös paluupäivien suhteen tulee todennäköisesti olemaan hajontaa.

Suomen joukkueen kanssa matkustavien ISTien (jamboreematkapaketti ja oheismatkapaketti) ei tarvitse erikseen tehdä mitään. Teille ilmoitetaan matkustuspäivät, joita varattaessa on otettu ISTien aikataulut huomioon.

Päivämäärissä voi olla osa-aluekohtaisia ja joukkueen matkustusaikatauluista johtuvia eroja.