Matkustus leirille

ISTit voivat matkustaa leirille kolmella eri tavalla eli valita jonkin kolmesta matkapaketista:

1) Jamboreematkapaketin valinneet ISTit matkustavat yhdessä muiden jamboreepaketin valinneiden leiriläisten ja leirilippukunnanjohtajien kanssa leirille toimien osaltaan vastuullisina aikuisina nuorille matkan aikana. Leirille saavutaan jo 29.7.2023. valmistelemaan leiriä. Suomen joukkueen ISTien saapumispäivä tarkentuu myöhemmin ja se voi vaihdella lentojen saatavuuden mukaan.

2) Oheismatkapaketin valinneet ISTit osallistuvat oheismatkaan yhdessä muiden oheismatkapaketin valinneiden leiriläisten ja leirilippukunnanjohtajien kanssa ennen leiriä toimien osaltaan vastuullisina aikuisina nuorille matkan aikana. Oheismatkalaiset lähtevät matkaan noin viikkoa ennen muita ja matkustavat oheismatkan jälkeen leiripaikalle yhdessä. Oheismatkapaketin valinneille ISTeille mahdollistetaan osallistuminen vähintään osaan ISTien perehdytyspäivistä (29.-31.7.) Perehdytyspäivien määrä voi vaihdella saatavien lentojen mukaan.

3) ISTi voi valita myös omatoimimatkapaketin Tällöin hän itse vastaa täysin itsenäisesti matkasuunnitelmistaan ilman joukkueen palveluja tai tukitoimia matkojen suhteen. Omatoimimatkalainen sitoutuu järjestämään itsensä leirialueen sisälle (huom. Ei pelkästään Etelä-Koreaan vaan leirialueelle) omin neuvoin 29.-30.7.2023. Suomen joukkueen muiden ISTien saapumispäivä tarkentuu myöhemmin. Huomaathan, että Euroopasta pyrkii samaan aikaan kymmeniä tuhansia partiolaisia samoilla lennoilla leirille eikä matkustusjärjestelyjen tekeminen ole ihan helppoa. Oheismatkapakettia suositellaan vain sellaisille ISTeille, jotka suunnittelevat viettävänsä Etelä-Koreassa/Aasiassa pidemmän aikaa ennen leiriä ja ovat kokeneita matkustajia.

Huomioithan seuraavat päivämäärät suunnitellessasi jamboreematkaasi

ISTien on oltava leiriorganisaation käytettävissä 29-31.7.- 13-14.8.2023 välisen ajan. Alustavat päivämäärät ovat seuraavat:

  • 29-31.7. ISTien saapuminen leirialueelle ja ISTien perehdytys- ja koulutuspäivät
  • 1.8. Leirilippukunnat saapuvat
  • 2.-11.8. Virallinen leiriohjelma
  • 12.8. Leirilippukunnat lähtevät
  • 13-14.8. ISTit vapautuvat tehtävistään

Päivämäärissä tulee hajontaa johtuen joukkueen matkustusaikatauluista. Kaikille ISTeille mahdollistetaan osallistuminen matkapaketista riippumatta vähintään joihinkin ISTien perehdytyspäiviin. Myös paluupäivien suhteen tulee todennäköisesti olemaan hajontaa.

Suomen joukkueen kanssa matkustavien ISTien (jamboreematkapaketti ja oheismatkapaketti) ei tarvitse erikseen tehdä mitään. Teille ilmoitetaan matkustuspäivät, joita varattaessa on otettu ISTien aikataulut huomioon.

Päivämäärissä voi olla osa-aluekohtaisia ja joukkueen matkustusaikatauluista johtuvia eroja.