Stipendit

Etelä-Korean jamboreelle on valtakunnallisesti haettavissa kahdenlaisia stipendejä: KV-leiristipendejä ja Operaatio-K-stipendejäNäiden lisäksi monilla partiopiireillä ja lippukunnilla saattaa olla omia stipendiohjelmia, joista kannattaa ottaa selvää. Tarkista myös esimerkiksi oman kuntasi ja maakuntasi ja erilaisten paikallisten järjestöjen tukimahdollisuudet.  

Huomaathan, että stipendin hakemisen lisäksi sinun tulee ilmoittautua jamboreelle! Jamboreeilmoittautumisen yhteydessä maksetaan ensimmäinen 500 euron suuruinen maksuerä, jota stipendit eivät kata. Mikäli et tule valituksi stipendin saajaksi, sinun on mahdollista peruuttaa osallistumisesi ja saat maksuerän takaisin. Voit hakea molempia valtakunnallisia stipendejä, mikäli ehdot täyttyvät, mutta voit tulla valituksi vain toiseen. Ensisijainen stipendi on KV-leiristipendi.  

KV-leiristipendi – hakuaika päättynyt

Suomen Partiolaisilla on käytössään Folke Bernadotten muistosäätiöstä apurahaa, josta myönnetään stipendejä Suomen Partiolaisten kansainvälisille leirimatkoille osallistuville lapsille ja nuorille taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. KV-leiristipendi on tarkoitettu vähävaraisille perheille, jotka esim. elävät yhteiskunnan tukien varassa. Hakukriteereitä ei täytä esim. opiskelusta johtuva pienituloisuus. Jamboreelle on mahdollista saada KV-leiristipendi, joka kattaa noin 70% Suomen joukkueen jamboreemaksusta. Stipendiä hakeva voi valita ainostaan jamboreematkapaketin, jolloin stipendejä riittää suuremmalle määrälle osallistujia. Stipendiä haetaan erillisessä haussa kuksan kautta. Lue tarkemmin KV-leiristipendistä ja sen hausta partion nettisivuilta https://www.partio.fi/kv-leiristipendi/ 

Operaatio-K – hakuaikaa jatkettu 21.2. asti – Haku päättynyt

Operaatio-K on Etelä-Korean hallinnon projekti, jonka tarkoituksena on mahdollistaa 9 nuoren ja yhden leirilippukunnanjohtajan matka jamboreelle jokaisesta maailman maasta. Operaatio-K –stipendit on tarkoitettu vähävaraisille ja pienituloisille. Operaatio-K:lla tähdätään erityisesti niihin, jotka eivät täytä KV-leiristipendin kriteerejä, mutta joilla on taloudellisesti tiukkaa mahdollistaa osallistuminen jamboreelle.  

Operaatio-K:hon valituksi tulevat saavat Etelä-Korean ostamat lentoliputeivät joudu maksamaan itse jamboreen leirimaksua. Käytännössä siis Operaatio-K –stipendi kattaa noin 40% Suomen joukkueen jamboreemaksusta. Loput 60% kuluista muodostavat mm. ennakkotapaamiset, varusteet, lentomatkoihin liittyvät muut kulut (majoitus, ruokailut) ja projektin järjestelykulut. Lentoihin liittyvistä syistä Operatio-K:n hakijat eivät voi valita muita matkapaketteja kuin jamboreematkapaketin. 

Operaatio-K -stipendiä haetaan Kuksa-lomakkeen kautta. Huomioithan että sinun pitää olla kirjaantunut sisään Kuksaan, ennen kuin linkki toimii. Valinnat tehdään helmikuun loppuun mennessä ja valituille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.  

Huom! Mikäli haet leirilippukunnanjohtajan Operaatio-K -stipendiä, sinun tulee hakea ja tulla valituksi leirilippukunnanjohtajaksi! Haku: https://www.partio.fi/enlistment/leirilippukunnanjohtaja-suomen-joukkue-maailmanjamboree-2023/