KV-leiristipendi

Folke Bernadotten Muistosäätiön apurahasta myönnetään stipendejä Suomen Partiolaisten kansainvälisille leirimatkoille osallistuville lapsille ja nuorille sosiaalisin perustein. Stipendien myöntämistä hallinnoi Suomen Partiolaiset ja kysymykset stipendistä osoitetaan Suomen Partiolaisille.

Stipendi Suomen Partiolaisten viralliselle kansainväliselle leirimatkalle voidaan myöntää taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein lapselle tai nuorelle. Näin mahdollistetaan vähävaraisten lasten ja nuorten leirimatkakokemus (huomaathan, että hakukriteeriksi ei riitä pelkkä opiskelu tai kesätyön puuttuminen). Stipendi ei kata koko osallistumismaksua, vaan osallistujan maksettavaksi jää sitouttamismaksu. Hakijoista ovat etusijalla kohderyhmäikäiset.

Suomen Partiolaisten virallisia leirimatkoja ovat muun muassa matkat Jamboreelle, Roverwaylle, World Scout Moot –leirille sekä Explorer Belt partioseikkailu. Suomen Partiolaisten leirimatkoista ilmoitetaan täällä.

Stipendien määrä, hakuehdot ja myöntöperusteet tarkastetaan vuosittain. Huomioihan, että stipendi on haettavissa vain vuosittain erikseen määritellyille leirimatkoille. Seuraava stipendihaku järjestetään World Scout Moot 2025 -leirimatkan osallistujailmoittautumisen yhteydessä 17.7.-5.8.2024.

Kv-leiristipendiä voi hakea jäsen tai alle 18-vuotiaiden osalta huoltaja. Hakeminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella Kuksassa. Stipendin anomiseen tarvitset tunnukset Partiorekisteri-Kuksaan (PartioID). Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti.

 • Klikkaa stipendin hakuaikana linkkiä (HUOM! Ensin kannattaa kirjautua Kuksaan, ja avata sitten hakemus toiselle välilehdelle): https://kuksa.partio.fi/kotisivut/hakemuslomake_tayta.aspx?HAKId=46
 • Kirjaudu omilla tunnuksilla (ei siis huollettavan) järjestelmään
 • Nyt sinulle avautuu kv-stipendin hakulomake
 • Valitse ensin Hakija-kohdasta henkilö, jolle stipendiä haetaan (itselle / huollettavalle)
 • Lomakkeella kysytään mm.
  • jäsennumeroa
  • kotitaloutesi kokoa
  • kotitalouden käytettävissä olevia tuloja
  • mitkä näistä asioista tekevät tilanteestanne haastavan (työttömyys, yksinhuoltajuus, työkyvyttömyys, eläkkeellä olo)
  • saako perhe toimeentulotukea
  • onko hakija opiskelija
 • Lähetä hakemus

Käsittely

Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti hakuajan päättymisen jälkeen. Päätöstä ei perustella eikä päätöksestä voi valittaa. Stipendinä myönnetty summa vähennetään automaattisesti osallistumismaksusta.

Stipendipäätöksestä ilmoitetaan matkalle valituille hakijoille sähköpostitse hakuajan päättyttyä. Mikäli hakija joutuu perumaan osallistumisensa matkalle stipendin epäämisen vuoksi, osallistumisen peruutus voidaan tehdä ilman kustannuksia, kunkin leirimatkan osalta osallistumis- ja perumisehdoissa määriteltyyn ajankohtaan mennessä.

Kysymyksiin kv-leirimatkastipendistä vastaa kansainvälisten asioiden asiantuntija. Muistathan myös ryhmien Folke Bernadotte apurahan sekä Kata Jouhkin rahaston apurahan ulkomaille suuntaaville partiolaisille!