Matkaohjelma

OHEISMATKA

Oheismatkaryhmiä on kaikkiaan 16 ja niiden liikkuminen Koreassa on porrastettu kolmelle eri päivälle. Ensimmäisenä matkaan lähteneet ryhmät eivät kuitenkaan siirry leirialueelle aiemmin, vaan jäävät oheismatkan päätteeksi Busanin kaupunkiin 1-2 yöksi. Oheismatkaryhmissä on aikuisina sekä ISTejä ja leirilippukunnanjohtajia ja he kaikki toimivat oheismatkaryhmissä vastuullisina aikuisina. Oheismatkalla liikutaan pienemmissä vartioissa aikuisen johdolla. Erikseen nimetyt matkakympit, jotka ovat IST:ejä tai leirilippukunnanjohtajia – koordinoivat matkaryhmien toimintaa ja jakavat tehtäviä aikuisten kesken. Kukaan nuori ei saa liikkua matkojen aikana yksin ilman aikuista. Joukkueen matkatiimi päivystää aina samoissa kaupungeissa, joissa oheismatkaryhmät liikkuvat. Oheismatkalla tapahtuu päivä kohtaisesti erilaisia asioita. Alla hiukan tarkemmin kuvattu päivien sisältöä.

 1. Päivä (Saapuminen)
  • Pääasiassa saavutaan aamupäivän aikana ja päivän aikana vieraillaan Seoulin nähtävyyksissä. Illalla syödään yhdessä.
  • Soulissa matkaryhmät majoittuvat neljässä eri hotellissa.
 2. Päivä (Soulissa seikkaillaan)
  • Päivän aikana valitaan kaupunginosia ja kierrellään katsomassa nähtävyyksiä tehtäviä tehden. Tarkoituksena tutustua Souliin kaupunkina.
 3. DMZ (Vierailu raja-alueen lähistölle)
  • Päivän aikana tutustutaan Koreoiden rajan tuntuman vierailukeskuksessa oleviin kohteisiin sekä saadaan yleiskuva maiden välisestä tilanteesta. Päivän tarkoituksena on tutustua ja oppia maan historiasta ja nykypäivästä asioita.
  • Illaksi matkustetaan hostellimajoitukseen Gyeongjun kaupunkiin.
 4. Gyeongju ja Jimjilbang
  • Tämä päivä tutustuttaa sinut luontoon ja Etelä-Korean yhteen tunnetuimmista temppeleistä. Tarkoituksena on tehdä pieni päivähaikki ja olla ulkona. Päivän päätteeksi päästään kylpylään lähellä Busania, jossa vietetään myös yö.
 5. Päivä (Busanissa seikkaillaan)
  • Kaupunkipäivänä tutustutaan merenrantakaupungin nähtävyyksiin ja otetaan ilo irti erilaisesta kaupunkielämästä. Matkalaiset pääsevät monenlaisiin kohteisiin, mitä ei Soulissa näe. Päivän tarkoituksena on tutustua Busaniin erilaisena suurkaupunkina kuin Soul.
  • Busanissa matkaryhmät majoittuvat kahdessa eri hotellissa.

Oheismatkan jälkeen ryhmät jäävät odottelemaan Busaniin leirille pääsyä. Päivien aikana ei ole erityistä järjestettyä ohjelmaa, vaan matkaryhmien kesken sovitaan päivien kulusta. Ruokailut kuuluvat päiviin, mutta jos jotain ohjelmaa haluaa tehdä, tulee se maksaa itse. Muutenkin oheismatkalla ja matkoilla omat tuliaiset ja matkan aikana haluamasi herkut tai muut sisäänpääsyt kahviloihin tai muihin ohjelman ulkopuolella oleviin paikkoihin tulee maksaa itse.

Miten toimia Jjimjilbangissa?

Jiimjilbang on korealainen kylpylä, jossa peseydytään, vietetään aikaa ja voidaan jopa yöpyä. Naisille ja miehille on omat puolensa kylpylässä, mutta hengailu ja yöpymistila ovat kaikille yhteinen alue, jossa käytetään kylpylästä saatuja vaatteita, ei siis omia vaatteita. Kylpylään otetaan mukaan oma pyyhe ja halutessaan myös ohut peitto/makuupussilakana on sallittu. Tatuointeja ei erikseen tarvitse peittää, kun paikalla on vain suomalaisia.

JAMBOREEMATKA

Jamboreematkapaketin valinneet lentävät Souliin viidessä eri matkaryhmässä. Yksi ryhmä, jossa on vain IST:jä, saapuu Souliin 29.7. Ryhmä majoittuu Incheonissa hotellissa ja siirtyy leirialueelle 30.7.

Leiriläisten neljä jamboreematkaryhmää lentävät Souliin 31.7. ja yöpyvät education Centerissä Cheonan Cityssä (sama kuin kotimatkalla) ja siirtyvät leirialueelle busseilla 1.8. eli samana päivänä kuin oheismatkalle osallistuvat Busanista.

Jamboreematkaryhmille järjestetään ruokailut ennen siirtymistä leirin ruokahuollon piiriin.

KOTIMATKA

Leiriltä poistutaan matkaryhmittäin. Kaikki joukkueen mukana matkustavat poistuvat leirialueelta joukkueen järjestämillä busseilla 12.8. Ne matkaryhmät, joiden lento on 12.8. illalla tai 13.8. heti puolenyön jälkeen, siirtyvät suoraan lentoasemalle.

Loput matkaryhmät siirtyvät majoittumaan kahteen kurssikeskukseen Yongin Cityyn tai Cheonan Cityyn Soulin eteläpuolelle. Kurssikeskuksissa on majoitus leirikeskusmaisesti suuremmissa huoneissa ja järjestetty ruokailut (aamupala, lounas, päivällinen).  Ryhmät lähtevät lentopäivänä matkaryhmittäin suoraan lentoasemalle.

JOUKKUEEN KAIKKI MATKAPÄIVÄT

MENOMATKAT (lennon lähtöpäivä, saapuminen Souliin seuraavana päivänä):
23.7. Oheismatkaryhmä 1 (iltalento)

24.7. Oheismatkaryhmät 2-7 sekä 8-10 (iltalento)
25.7. Oheismatkaryhmät 11
26.7. Oheismatkaryhmät 12-16

28.7. Jamboreematkaryhmä 1
30.7. Jamboreematkaryhmät 2-5

PALUUMATKAT (osa paluulennoista saapuu Suomeen saman vuorokauden puolella)
12.8. poistuminen leirialueelta
12.8.-15. Paluulennot lähtevät Soulista
16.8. viimeiset osallistujat saapuvat Suomeen

Omat lentotietosi saat leirilippukunnajohtajaltasi.