Projektitiimit

Tutustu Suomen hankeryhmään täällä!

Laura Silver, puheenjohtaja ja hankehallinto Suomessa

Heips! Mä olen Laura. Liityin partioon 20-vuotta sitten ja partio vei silloin mennessään. Olen kasvanut pienestä sudenpennusta tukevaksi aikuiseksi kotilippukunnassani Vaaran Vaeltajissa, Espoossa. Intohimoihini kuuluu niin sosiaalisesti kuin ekologisestikin kestävien ratkaisujen etsiminen ja globaalin epätasa-arvoisuuden vähentäminen. Tyttöjen oikeudet on myös lähellä sydäntä ja tässä projektissa yhdistyykin nämä kaikki. Olen kehitystutkimuksen maisteri ja tällä hetkellä myös työskentelen tasa-arvo asioiden parissa UN Womenilla Ugandassa. Tällä projektilla on minun mielestäni paljon annettavaa sekä meille suomalaisille kuin ugandalaisillekin. Kuukautistabuja täytyy murtaa kaikkialla!

Kristiina Utriainen, puheenjohtaja ja hankehallinto Ugandassa

Hola holis! Oon Kristiina Utriainen, täytän tänä vuonna 30 ja ens vuonna vuoden partiolaisena. Liityin siis mukaan partioon juurikin tämän No Missed School Days-hankkeen myötä, jossa toimin toisena puheenjohtajana. On ollut hienoa hypätä messiin näin hienoon hankkeeseen - niin kuin viimeaikainen keskustelu ilmaisista kuukautissuojista Helsingissä on näyttänyt, aiheesta on syytä puhua niin Suomessa kuin Ugandassakin. Tabut on tehty murrettaviksi ja tässä vaiheessa projektia olemme erityisen innoissamme lisäämään kontaktia Ugandan hankeryhmän kanssa yhteisten kampanjoiden merkeissä! Opiskelen toista vuotta globaalia kehitystutkimusta Helsingin yliopistossa ja tämän hankkeen lisäksi olen kehitysmaayhdistys Pääskyjen hallituksessa sekä Lunetten kuukuppilähettiläs. Lisäksi olen kiinnostunut Latinalaisesta Amerikasta, tanssimisesta, kirjoittamisesta ja uuden oppimisesta - uusimpana arabian opiskelu. Swahiliksi osaan sanoa Hakuna Matata!

Rita Klemola, hankehallinto

Moikka! Olen Rita ja olen #NMSD-projektissa mukana vastaamassa hankehallinnosta yhdessä puheenjohtajien kanssa. Opiskelen Tampereen yliopistossa valtio-oppia viidettä vuotta. Olin pitkään partiossa, yhtäjaksoisesti 11 vuotta ja muutaman välivuoden jälkeen liityin tänä vuonna takaisin partioon uudella asuinpaikkakunnallani Tampereella. #NMSD-projektiin lähdin mukaan, sillä tässä projektissa kohtaa kiinnostuksen kohteeni, sukupuolten tasa-arvon edistäminen ja partio.

Veera Tuominen, globaalikasvatus

Moikka! Olen Veera ja #NMSD-projektissa toimin toisena globaalikasvatusvastaavana. Aloitin partion sudenpentuikäisenä, mutta kilpaurheilu vei mukanaan ja nyt ”eläköityneenä” urheilijana palasin partion pariin kolme vuotta sitten. Toimin tällä hetkellä aktiivisesti lippukuntani Henrikin Tapulityttöjen viikkotoiminnassa sekä muutamissa pesteissä SP:llä. Tulevaisuuden unelmani siintävät terveydenhuollon tehtävissä erityisesti lasten ja nuorten kanssa työskentelyssä ja olisi hienoa olla mukana ajoittain myös erilaisissa kehityshankkeissa ja kriisialueilla auttamassa apua tarvitsevia. #NMSD- projektin kautta pääsen hieman näkemään millaista on olla mukana kehityshankkeessa, mutta ennen kaikkea minulle on merkityksellistä ja tärkeää saada auttaa nuoria tyttöjä ja naisia pitämään puoliaan, vahvistamaan itseluottamustaan ja purkamaan menkkoihin liittyvää häpeää niin ulkomailla kuin ihan täällä Suomessakin.

Olga Kaartinen, globaalikasvatus

Moikku! Olen Olga, toinen projektin globaalikasvatusvastaavista. 8-vuotiaana Jyväskylässä Vaajan Valppaissa aloittamani partiotaival keskeytyi lukion jälkeen muutaman ulkomailla vietetyn vuoden ajaksi, mutta nyt vihdoin pääsin projektin tiimoilta palaamaan kuvioihin ja olen enemmän kuin innoissani! Opiskelen pian viimeistä vuotta sosiaali- ja terveystieteitä Edinburghin yliopistossa, ja suurimmat kiinnostuksenkohteeni pyörivät tasa-arvon, globaalin terveyden ja seksuaaliterveyden ympärillä. #NMSD-projektissa yhdistyvät sydäntäni lähellä olevat teemat ja tämän takia olen sekä ylpeä että innoissani siitä, että pääsen tekemään konkreettista ja todella tarpeellista työtä niiden eteen. Kuukautistietoisuuden lisäämistä, asenteiden päivitystä sekä konkreettisia toimia tarvitaan niin kansainvälisellä tasolla kuin
koto-Suomessa.

Emilia Suksi, viestintä

Terve! Olen Emilia ja #NMSD-projektin toinen viestintävastaava! Nuoruusvuodet partiossa tekivät muhun lähtemättömän vaikutuksen, mutta rakas harrastus kuitenkin jäi n. 10 vuoden aktiivisen harrastamisen jälkeen. Parin viime vuoden aikana olen haikaillut Partioon takaisin ja olenkin ikionnellinen että löysin nyt tämän tärkeän projektin, jonka kautta tuo toive toteutui! On innostavaa päästä tekemään jotain uutta partiolaisena ja antoisaa olla mukana projektissa, joka tekee tästä maailmasta vähän paremman paikan. Samalla olen motivoitunut tekemään ja oppimaan uutta viestinnän parissa. Olen opiskellut kulttuurienvälistä viestintää ja johtamista ja tällä hetkellä koulutan itseäni kriisi- ja poikkeusolojen asiantuntijaksi. Pari viime vuotta on hujahtanut mielenkiintoisten muutosviestintätöiden parissa. Tässä projektissa viestintävastaavana hommiini kuuluu yhdessä Lotan kanssa Instagram- ja blogi-postauksien toteuttamista, julkaisujen suunnittelua muihin medioihin ja projektin aktiviteettien markkinointia. Meillä on jo paljon mielenkiintoisia ja hauskoja tabuja rikkovia suunnitelmia!

Lotta Kurki, viestintä

Hei, olen Lotta ja projektin toinen osapuoli viestinnässä. Vanhana partiolaisena ja lippukunta-aktiivina lähdin mukaan projektiin, sillä se tarjosi mahdollisuuden yhdistää rakas harrastukseni sekä oma opintoalani. Opiskelen tällä hetkellä maisterin tutkintoani Helsingin Yliopistossa pääaineenani kehitysmaatutkimus. Kandin tutkintoni suoritin ulkomailla, joten eri kielet ja kultturit ovat lähellä sydäntäni. Sen lisäksi tässä projektissa pääsee vaikuttamaan asiohin, jotka eivät vain vaikuta omaan elämääni, mutta erityisesti yhteiskuntaan, jossa elämme. Projektissa pyöritän Emilian kanssa viestintäosastoa ja kaikkea siihen kuuluvaa. Olemme suunnitelleet jo kaikkea mahtavaa projektin päänmenoksi! 

Laura Silver (puheenjohtaja), hankehallinto & kommukointi Ugandaan
Heips! Mä olen Laura. Liityin partioon 19-vuotta sitten ja partio vei silloin mennessään. Olen kasvanut pienestä sudenpennusta tukevaksi aikuiseksi kotilippukunnassani Vaaran Vaeltajissa, Espoossa. Intohimoihini kuuluu niin sosiaalisesti kuin ekologisestikin kestävien ratkaisujen etsiminen ja globaalin epätasa-arvoisuuden vähentäminen. Tyttöjen oikeudet on myös lähellä sydäntä ja tässä projektissa yhdistyykin nämä kaikki. Arvoni näkyvät myös opinnoissani – opiskelen kehitysmaatutkimusta Helsingin yliopistossa. Tällä projektilla on minun mielestäni paljon annettavaa sekä meille suomalaisille kuin ugandalaisillekin. Kuukautistabuja täytyy murtaa kaikkialla!

Vilma Virtanen (puheenjohtaja), hankehallinto Suomessa, kumppanuudet
Heippa! Olen Vilma, pitkän linjan partiolainen Tampereelta. Olen harrastanut partiota 7-vuotiaasta saakka eli nyt 20-vuotta (huh). Opiskelen tällä hetkellä historiaa Tampereella. Minulle tärkeitä arvoja ovat oikeudenmukaisuus, tasa-arvo ja vastuullisuus ja niiden vuoksi olen mukana projektissa. Uskon, että projektimme edistää näitä arvoja, etenkin tasa-arvoa.

Säde Karhu, hankehallinto
****

Petteri Näreikkö, viestintä & koulutus (sidosryhmäviestintä, mediayhteydenotot projektista)
Heippa! Olen Petteri,  Lapin yliopiston jatko-opiskelija ja tutkin arktista politiikka erityisesti alkuperäiskansaoikeuksien näkökulmasta. Viime aikoina olen myös työskennellyt inhimillisen turvallisuuden parissa eräässä laajan turvallisuuden verkostossa. Minulla ei partiokokemusta ennen tätä projektia ole, mutta toimin kuitenkin puolisen vuotta sudenpentujen partiojohtajana tämän projektin innoittamana. Vapaa-ajalla tykkään liikkua ulkona luonnossa ja harrastan myös triathlonia.

Reetta Harkko, viestintä & koulutus (nettisivut)
Moikka! Olen Reetta, yleis- ja aikuiskasvatuksen maisteriohjelmassa opiskeleva (ja korkeakoulussa työskentelevä) on- ja off-partiolainen Helsingistä. Vietin vuosikymmenen Kouvolan Kelo-Versoissa sudariajoista vaeltajaksi, mutta muutettuani ensin ulkomaille välivuotta viettämään ja myöhemmin Helsinkiin partio jäi taka-alalle. Olin jo vuosia kuitenkin halunnut palata takaisin juurilleni partion pariin, joten kun bongasin hieman sattumalta mainoksen #NoMissedSchoolDays-projektiryhmäläisten hausta, lähdin innoissani mukaan. Olen niin opintojeni kuin työni puolesta koulutuksen ja sen tasa-arvoistavan vaikutuksen innokas puolestapuhuja, joten mahdollisuus osallistua projektiin, jossa tuetaan tyttöjen oikeutta ja mahdollisuuksia koulutukseen, sopii täydellisesti omaan arvomaailmaani.

Laura Lettenmeier, viestintä & koulutus (sosiaalinen media)
Täällä huutelee Laura! Olen aktiivipartiolainen alun perin Hämeestä Aurinkovuoren Vartijoista ja nyt hypännyt uuden ja jännittävän äärelle #NoMissedSchoolDays-hankkeen parissa. Kiinnostuin kehitysyhteistyöstä ja Uganda-projektista oltuani mukana Suomen Partiolaisten Nepalin matkalla vuonna 2018. Reissu kasvatti haluani auttaa sekä tehdä jotakin konkreettista kehitysmaiden hyväksi ja tasa-arvon edistämiseksi. Vastaan projektissamme viestinnästä, etenkin somesta, sekä tapahtumakoordinoinnista. Aiemmin olen toiminut lippukuntapesteissä laidasta laitaan sekä erilaisten leiriprojektien parissa. Partiossa minuun on voinut törmätä myös lukuisilla KV-matkoilla. Oli reissu tai leiri mikä tahansa, parasta ovat iloiset ukulelejamit iltanuotiolla yhdessä ystävien kanssa.

Eerika Väisänen, globaalikasvatus (taitomerkit, leiripaketti)
Jambo! Partiokaverini huikkaavat minua useimmiten Einiksi. Olen täysillä, herkästi ja lähes kaikesta innostuva porilainen huivikaula. Tai siis alkujaan Ylöjärveltä Tampereelle ponnistanut hämäläinen, mutta viimeisen viiden vuoden aikana porilaiseen (varsin uniikkiin) identiteettiin ja elämäntapaan ihastunut. Partion olen aloittanut 6-vuotiaana, joten pestit kotilippukunnassani Ylöjärven Otavassa on ehditty ottaa haltuun aina vartionjohtajasta akelaan, tarpojaluotsiin ja lippukunnanjohtajaan. Lippukuntapestien ohessa viimeiset 10 vuotta ovat pyöritelleet mäliksi erilaisissa kv-partiopesteissä ja ne ovat partiossa minua vahvasti motivoiva juttu. Explorer Beltit, Roverwayt ja viimeisin SP:n Nepalin projekti ovat tulleet tutuiksi, ja itseasiassa juuri Nepalin partiomatkalla kuulin SP:n kumppanuushankkeesta Ugandan suuntaan ensimmäisen kerran.. sillä polulla ollaan! Olen todella ylpeä ja innoissani siitä, että voin osana #NoMissedSchoolDays -hankeryhmää olla mukana edistämässä tasa-arvon toteutumista Suomessa ja Ugandassa. Vastaan tässä hankkeessa globaalikasvatuksesta yhdessä Jennyn kanssa ja kunnianhimoinen henkilökohtainen tavoitteeni on saada mahdollisimman moni teistä suomalaisista huivikauloista innostumaan #NMSD-toimintamerkistä aktiviteetteineen. Rikotaan tabuja ja rummutetaan tasa-arvon toteutumisen puolesta yhdessä!

Jenny Lundman, globaalikasvatus (taitomerkit, leiripaketti)
Hei kaikille, täällä Jenny! Olen vastuussa globaalikasvatuksesta eli tällä hetkellä käytännössä tarkoittaa, että vastaan muun muassa Suomen partioon tulevista aktiviteeteista ja haasteista. Olen itse ollut lapsena ja nuorena partiossa muutaman vuoden. Nyt aikuisiällä olen toiminut Seppona muutamankin kerran. Kiinnostuin tästä hankkeesta sen aiheen vuoksi: Koen, että tämä hanke on jotain, jonka sisällön voin täysin allekirjoittaa. Tässä hankkeessa mielestäni tehdään todella konkreettista matalankynnyksen kehitysyhteistyötä Ugandassa. Samalla muokataan ”ajatusvääristymiä” ja normalisoidaan kuukautisia, eli rohkaistaan puhumaan asioista, joista ei yleensä puhuta! Ja lisätään huimasti tasa-arvoa niin Ugandassa, mutta myös Suomessa.