Suomen Partiomuseo – Finlands Scoutmuseum on kansallinen erikoismuseo. Museota ylläpitää Suomen Partiomuseoyhdistys – Finlands Scoutmuseiförening ry. Yhdistys kerää partioliikkeen menneisyyttä ja nykyisyyttä valaisevaa esineistöä sekä kuva- ja asiakirja-aineistoa, säilyttää sitä ja herättää kiinnostusta partioliikkeen toimintaan ja historiaan esittelemällä sitä yleisölle.
Museo on toiminut vuodesta 1962 ja koonnut ainutlaatuisen kokoelman esineistöä ja arkistoa koko partiotoiminnan ajalta. Museo on ainoa Suomessa toimiva lapsi- ja nuorisotyön historiaan ja kulttuuriperintöön keskittynyt museoyhteisö.
Suomen Partiomuseoyhdistys ry on Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n B-jäsen.

Aukioloajat

Avoinna syyskuun alusta toukokuun loppuun.
Arkilauantaisin klo 12 – 15
Pääsymaksu 2 €

Muina aikoina ryhmät sopimuksen mukaan.
Pääsymaksu 2 € henkilöltä ja lisäksi
ryhmämaksu 10 € sisältäen opastuksen
Varaukset ryhmille sähköpostitse:
partiomuseo@partio.fi

Partiomuseo ulkoaYhteystiedot

Suomen Partiomuseo

Läntinen Pitkäkatu 13
20100 Turku
partiomuseo@partio.fi
Puh. 040 514 5004 aukioloaikoina

Suomen Partiomuseoyhdistys

partiomuseo@partio.fi
Puheenjohtaja Nina Hännikäinen, puh. 050 4804750
Varapuheenjohtaja Markus Laine, puh. 0500 741016

Kuvassa Partion Ystävät logoPartiomuseo tukee lasten harrastamista

Jokainen meistä tarvitsee ystäviä ympärilleen. Perheen vähävaraisuus tarkoittaa kuitenkin tuhansille lapsille sitä, ettei harrastaminen ole mahdollista.

Me partiossa haluamme varmistaa, että raha ei ole este kenenkään harrastukselle. Myönnämme jäsenmaksuvapautuksia tuhansille vähävaraisille lapsille ja nuorille, sillä uskomme, että jokainen lapsi ja nuori ansaitsee taustasta riippumatta mieluisen harrastuksen. Jotain, missä saa kuulua ryhmään, kokea onnistumisia ja tuntea itsensä merkitykselliseksi.

Lahjoita lapselle harrastus

 

Seuraavaa leirimuseota odotellessa

Partiomuseon kokoelmista koottu Pop Up -näyttely Lapin Partiolaisten piirileiri Kajahuksella kesällä 2019. Kuvaaja: Kipe Vääriskoski.