Vuosikirjat

Suomen Partiomuseon julkaisusarjassa C ilmestyy Suomen Partiomuseon Vuosikirja. Vuosikirjasta 2016 lähtien kirja on ollut kaksikielinen, siihen saakka kirjassa oli yleensä ruotsinkielinen tiivistelmä svensk resume.

Vuosikirjaa julkaistaan nimenomaan partiolaisten käyttöön, lippukuntien ja piirien käsikirjastoihin, tieto- ja inspiraation lähteeksi. Sitä käytetään jonkin verran myös esittelymateriaalina yhteistyökumppaneille ja tukijoille. Vuosikirjassa kerrotaan kunakin vuonna ajankohtaisista asioista sekä partiohistorian merkkivuosista. Vuoden 2016 vuosikirjassa esimerkiksi julkaistiin vuonna 2017 satavuotiaat, yhä toimineet lippukunnat piireittäin. Toki siitä on tullut myös innokkaitten keräilijöiden haluttu kohde.

Vuonna 2020 julkaistiin vuosikirja 2019, joka oli sarjan 26. kirja, vuosikirja täytti samalla 30 vuotta. Tässä kirjassa on julkaistu koko vuosikirjasarjan vuosittaiset sisällysluettelot.

Vuosikirjan synnyttämisen tuskasta huolehtii museon julkaisutoimikunta. Vuosikirjan 1990 painos on loppuunmyyty eikä uusintapainosta ole luvassa. Muita kirjoja on vielä myynnissä vaihteleva määrä. Jatkossa vuosikirja ilmestyy sähköisenä verkkojulkaisuna ja jäsenetuna Suomen Partiomuseoyhdistys ry:n jäsenille, painettu vuosikirja on ostettavissa Museokaupasta sekä myös Antikvariaatti.net-verkkokaupasta.

Vuosikirjan sisältö kertoo partiotoiminnasta ennen ja nyt. Kirjassa esitellään myös tutkimuksia ja partiotoiminnasta tehtyjä opinnäytetöitä, joiden tekijöitä Partiomuseo on pienimuotoisesti tukenut. Partiomuseo esittelee vuosikirjoissaan myös omaa toimintaansa: museossa tehtävää työtä partioperinteen tallentamiseksi, museoon rakennettuja näyttelyitä samoin kuin suurille leireille pystytettyjä museonäyttelyitä, vapaaehtoisten työskentelyä toimikunnissa ja jaostoissa sekä joka toinen vuosi jossakin Pohjoismaassa järjestettäviä partiomuseokonferensseja. Vuoden 2017 vuosikirjasta löytyvät pohjoismaisten partiomuseoiden yhteystiedot ja niiden sijainti kartalla.

2023

Uusimmat Suomen Partiomuseon Vuosikirjat ovat ostettavissa printtikirjana museokaupastamme Partiomuseolla tai verkkokaupasta Antikvariaatti.net. Verkkokaupan ostoksiin lisätään postituskulut. Vanhemmista kirjoista osasta painos on jo loppunut eikä uusia painoksia oteta. Osta omasi siis ajoissa! Vanhempia vuosikirjoja on luettavissa Vanhemmat-valikossa olevista linkeistä.

Partiomuseon vuosikirjan sisällysluettelo ja kansi.

2022

2021

2020

Suomen Partiomuseon Vuosikirja 2020 on ostettavissa partiomuseon museokaupasta tai verkkokaupastamme Antikvariaatti.net.

Kuva partiomuseon vuosikirjasta

Sisällysluettelo

Sinikka Alvesalo: Lukijalle 

Nina Hännikäinen: Puheenjohtajalta 

Nils Grönberg: Uusi vuosikymmen alkaa uuden puheenjohtajan johdolla 

Partio ajassa 

Tuomas Hyrsky: Mannerheim-solki 100 vuotta 

Anne Lahtonen: Partiosta kirjoitettua 100 vuotta sitten

Sinikka Alvesalo: Suomen Partiolaisten peruskirja on uudistettu 

Visa Liippola: Ylemmän partiojohtajakoulutuksen alkutaival vuoteen 1974 

Pekka Aho: Kolmiapila-Gilwell -koulutusta 45 vuotta 

Poiskotin käsikirja

Juha Tomberg: Ilmailupartion historiaa

Julia Mäkinen: Partiorippikoulujen historiaa Turussa 

Kalervo Mettala: Myrsky

Elina Kamppari: Voiko vapaaehtoistehtävästä antaa potkut?

Partiomuseo

Leena Raukko: Kurkistus Kuva- ja äänitallennejaostoon 

Nina Hännikäinen: Suomen Partiomuseoyhdistys 

Työntekijäluettelo ryhmittäin

Partiomuseon saamia lahjoituksia vuonna 2020

Suomen Partiomuseon vanhempia vuosikirjoja voit lukea alla olevista linkeistä.
Näitä vanhemmat ovat saatavissa painotuotteina museokaupasta.

Finlands Scoutmuseums äldre årsböcker kan du läsa från linkarna nedanför.
Äldre än dessa är till salu i museibutiken.

Vuosikirja 2016 

Vuosikirja 2017 

Vuosikirja 2018 

Vuosikirja 2019