Lahjoita museolle

Partiomuseo vastaanottaa pääsääntöisesti vain partiotoimintaan liittyvää esineistöä ja arkistomateriaalia. Muuta lapsi- ja nuorisotyöhön sekä retkeilytoimintaan liittyvää aineistoa voidaan ottaa vastaan, jos se kiinteästi liittyy partiotoimintaan. Pääsääntöisesti kokoelmamme on kotimaista partiotoimintaa käsittelevä. Ulkomaista aineistoa sisällytämme kokoelmaan siltä osin, kuin se liittyy suomalaiseen partiotoimintaan.

Museo ottaa luovutettavat kohteet vastaan lahjoituksina niin, että niiden täysi omistusoikeus siirtyy kaikkine käyttöoikeuksineen museolle. Tämä tarkoittaa, että kokoelmasta kohde voidaan esimerkiksi myöhemmin vaihtaa parempikuntoiseen ja silloin museo käsittelee vanhan kohteen parhaaksi katsomallaan tavalla museoeettisiä periaatteita noudattaen. Museo ei ota vastaan deponointeja eli ei ota säilytettäväksi tavaroita, joiden omistusoikeutta ei ole siirretty museolle.

Lahjoituksen voit tuoda museolle tai lähettää postitse tai matkahuollon pakettina. Pakettina lähettäessäsi käytä vastaanottajan puhelinnumerona etusivulla näkyviä puhelinnumeroita. Lahjoituksen voi myös jättää Lounais-Suomen Partiopiirin toimistoon tai Partioasemalle Helsingissä niiden aukioloaikana.

Jokaiseen lahjoitukseen tulee liittää lahjoituslomake. Lahjoituslomakkeen saat esiin alla olevasta linkistä word-muodossa. Täytä lomake, ja tarvittaessa käytä liitettä, jos lomakkeen tila ei riitä. Tulosta lahjoituslomake ja allekirjoita se. Liitä valmis lomake lahjoituseräsi mukaan pakettiin.

Jos Sinulla ei ole tulostusmahdollisuutta, tallenna täyttämäsi lomake tietokoneellesi ja lähetä se liitetiedostona sähköpostilla osoitteeseen partiomuseo@partio.fi. Lähetä myös lahjoituksiin liittyvät tarinat meille sähköpostiin! Koska tarvitsemme lahjoittajan allekirjoituksen lahjoitukseen, liitä viime mainitussa tapauksessa pakettiisi vapaamuotoinen päivätty ja allekirjoitettu teksti, että olet lukenut Suomen Partiomuseon lahjoituslomakkeen ja hyväksyt lahjoituksen ehdot.

Museoesineelle todellisen arvon antaa siihen liittyvä tieto ja tarina, liitäthän sen aina lahjoituksesi mukaan. Tarinaton tavara on vain materiaalia, joka antaa aiheen ihmetykselle ja väärintulkinnoillekin.

LATAA LAHJOITUSLOMAKE