Yhteistyössä on voimaa – partio on vaikuttava yhteistyökumppani

Vuoden 2023 aikana olemme partiossa keskittyneet toiminnan kehittämiseen nykyisten kumppaneidemme kanssa, uusien kumppaneiden hankintaan sekä sisäisten toimintamalliemme kehittämiseen. Kumppanimme ovat tärkeitä partiotoiminnan kehittymisen ja kasvun kannalta.

Suomen suurimpana nuorisojärjestönä olemme vaikuttava yhteistyökumppani. Partio on kasvatustoimintaa tekemällä oppien ja uusia asioita oivaltaen. Kasvatamme lapsia ja nuoria vastuullisiksi itseä, toista, luontoa ja yhteiskuntaa kohtaan.

Harrastuksena partio tukee yhteisöllisyyttä ja yhdenvertaisuutta. Haluamme tarjota mahdollisimman monelle lapselle ja nuorelle mahdollisuuden merkitykselliseen harrastukseen ja turvalliseen yhteisöön.

Harrastuksena partio tukee yhteisöllisyyttä ja yhdenvertaisuutta.

Olemme keskittyneet rakentamaan pitkäaikaisia, vaikuttavia kumppanuuksia, ja yhteistyön muotoja on monia. Jokaisen kumppanin kanssa yhteistyö suunnitellaan yksilöllisesti. Tällöin pystytään huomioimaan molempien osapuolien toiveet ja tarpeet kumppanuudessa. Kumppanuusstrategia ohjaa toimintaamme ja määrittää yhteistyön suuret linjat.

Kiinnostaisiko kumppanuus partion kanssa? Tutustu yhteistyömahdollisuuksiin

Kumppanit tapahtumien mahdollistajana

Yhteistyö nykyisten kumppaneidemme kanssa on toiminut sujuvasti ja näkynyt viime vuonna erityisesti kahdessa isossa tapahtumassamme kesän ja syksyn aikana.

Vain aikuisille suunnatut Johtajatulet syttyivät Evon retkeilyalueella elokuun viimeisenä viikonloppuna. Kumppanimme mahdollistivat onnistuneen tapahtuman niin taloudellisesti kuin osallistumalla ohjelman tuottamiseen. Ennätykselliset 3 300 osallistujaa pääsivät tutustumaan partion kumppaneihin niin käytännönläheisissä työpajoissa, ohjelmallisissa puheenvuoroissa kuin kumppanuuskylässäkin, jossa organisaatiot esittelivät toimintaansa.

Järjestimme nuorille suunnatun Explo-tapahtuman Hämeenlinnassa lokakuun lopulla, jolloin kaupunkiin kerääntyi 2 000 15–18-vuotiasta partiolaista. Explossa oli hieno määrä kumppaneita, joiden toimintaan nuoret pääsivät tutustumaan rastiradalla sekä Loimua-areenalla järjestetyillä messuilla.

Kiitos yhteistyöstä molempien tapahtumien kumppaneille!

Lue lisää suurtapahtumista

Uusia kumppanuuksia ja toimintamalleja

Loppuvuodesta kartoitimme uusia yhteistyökumppanuuksia, jotta uusien kumppanuuksien solmiminen olisi mahdollista heti vuoden 2024 alusta. Olemme keskittyneet etsimään eri toimialoilta sopivia toimijoita, joiden kanssa jaamme yhteisen arvopohjan. Molemminpuolinen hyöty yhteistyössä on tärkeää sen mielekkyyden ja vaikuttavuuden näkökulmasta.

Olemme tarkastelleet vuoden 2023 aikana myös partion sisäisiä rakenteita ja toimintamalleja. Vapaaehtoisista koostuvaa kumppanuusryhmäämme on kehitetty ja piirikummimme aloittivat toiminnan syksyllä 2023. Piirikummien tehtävänä on tukea alueellisia partiopiirejä kumppanuuksien rakentamisessa sekä toimia tiedon välittäjinä piirien ja kumppanuusryhmän välillä. Piirikummimme ovat tarttuneet innolla toimeen ja heidät on otettu hyvin vastaan piireissä.

Molemminpuolinen hyöty yhteistyössä on tärkeää sen mielekkyyden ja vaikuttavuuden näkökulmasta.

Vuosi 2023 oli hieno vuosi yhteistyön osalta, lämmin kiitos kaikille kumppaneillemme!

Teksti: Sanna Rajala
Kuva: Mari Lehtisalo