Ajankohtaista

ELÄMÄSI LEIRI ODOTTAA!

1.12.2021

Maailmanjamboree on nimensä mukaisesti kaikkien maailman partiolaisten suurleiri. Maailmanjamboree järjestetään joka neljäs vuosi ja seuraavalle jamboreelle kokoonnutaan
kesällä 2023 Etelä-Koreaan, SaeManGeumiin.

Leiriläiseksi pääsevät partiolaiset, jotka ovat leirin aikana 14–18-vuotiaita. Jokainen voi kokea jamboreen leiriläisenä vain kerran, joten tilaisuuteen kannattaa tarttua!

Maailmanlaajuinen leiri tarkoittaa uusia partioystäviä joka maailmankolkasta ja ainutlaatuista
kokemusta maailman suurimmalla partioleirillä.

Myös aikuiset voivat osallistua jamboreelle. 18-22-vuotiaat partiolaiset voivat osallistua leirille niin kutsuttuina palveluleiriläisinä eli IST:einä. Nämä IST:it osallistuvat leirin järjestämiseen ja pääsevät mukaan kansainväliseen tunnelmaan. Vapaa-aikanaan IST:it voivat osallistua heille järjestettyyn ohjelmaan. Yli 22-vuotiaat voivat
osallistua jamboreejoukkueen tekijöiksi esimerkiksi leirilippukunnanjohtajana. Olit minkä ikäinen tahansa, jamboreella on sinulle paljon annettavaa!

Erilaisia matkapaketteja tarjolla

Suomen joukkueella on tarjolla erilaisia matkapaketteja leirille. Pelkässä jamboreematkapaketissa matkustetaan suoraan leirialueelle ja leirin jälkeen kotiin, mutta tällöinkin osallistujille voi tulla matkustuspäiviä ennen leiriä tai sen jälkeen.

Oheismatkapaketissa osallistujat pääsevät tutustumaan laajemmin Etelä-Koreaan ja sen kulttuuriin.
Oheismatka on noin viiden päivän mittainen kiertomatka ympäri Etelä-Koreaa sisältäen tutustumista erilaisiin kohteisiin ja partiokasvatuksellista ohjelmaa. Majoittautuminen oheismatkalla tapahtuu pääsääntöisesti hotelleissa.
IST:t voivat näiden lisäksi valita omatoimimatkan, jossa matkat järjestetään itse leirialueelle ja sieltä pois.

Fakta

Ilmoittautuminen leirille tapahtuu 13.12.2021–28.2.2022. Seuraa Suomen joukkuetta sosiaalisessa mediassa @jamboreejoukkuesuomi!

Kuva: Boy Scouts of America Teksti: Juuso Maalismaa