Tänäkin vuonna on luvassa suuri määrä erilaisia partiotapahtumia ympäri Suomen ja myös ulkomailla. Retkeily, tapahtumat ja vierailut tekevät partiotoiminnasta monipuolisempaa ja antavat uusia kokemuksia.

Vierailu museoon voi olla inspiroiva. Viikonloppu metsässä voi olla rauhoittava irtiotto arjesta. Retkikohde saattaa olla sellainen, jonne ei tulisi ikinä lähdettyä yksin. Kololta poistuminen voi antaa paljon, jos vain jaksaa nähdä sen vaivan, että tekee jotain erikoisempaa.
Partion kuuluu olla seikkailua ja maailmaan tutustumista. Maailmaan tutustuminen alkaa jo sudenpentuna, kun oman lauman kanssa lähdeään päiväretkelle. Iän mukana kuvioihin tulevat yöretket, lippukuntaleirit, piirin tapahtumat ja ehkäjoskus maailman Jamboree tai muu kansainvälinen tapahtuma. Jokaisesta tällaisesta kokemuksesta käteen jää ikimuistoisia partiotarinoita ja uusia tuttavuuksia.
Joskus tapahtumaan lähteminen saattaa pelottaa. Ehkä kyseessä on ensimmäinen yö poissa kotoa tai pitkä lentomatka vieraaseen maahan. Tai johtajaa saattaa pelottaa, että retkellä tapahtuu jotain ikävää. Pelon ei kuitenkaan saa antaa rajoittaa elämää, vaan kannattaa lähteä rohkeasti tutustumaan ympäröivään maailmaan, vaikka se olisikin omalla epämukavuusalueella. Kun uskaltaa yrittää asioita, jotka kammottavat, on onnistumisen tunne huumaava.
KYSYMYKSIÄ POHDITTAVAKSI ILTAHARTAUDEN PÄÄTTEEKSI
 
1. Missä sinä haluaisit vierailla partioryhmäsi kanssa?
 
2. Onko sinua joskus jännittänyt lähteä retkelle tai tapahtumaan?
 
3. Mihin partiotapahtumaan sinä saattaisit tänä vuonna uskaltautua osallistumaan?

Maailma ja sen mahdollisuudet odottavat kolon ovien ulkopuolella. Mitäpä jos siis tänä vuonna haastaisit itsesi ja partiokaverisi retkeilemään omassa kotikaupungissasi, jossain muualla päin

Suomea tai vaikka kokonaan toisessa maassa?
Siis hyvää matkaa, tai kuten ranskalaiset partiolaiset sanovat: bon voyage!