Partiolaiset ukrainalaisten tukena

Venäjän hyökkäyssodan alettua, myös partiolaisilla nousi vahva halu toimia tilanteessa ja auttaa Suomesta käsin. Partiolaisten paras tapa auttaa oli tarjota partiotoimintaa Suomeen tulleille pakolaisille. Kyseessä on edelleen jatkuva pitkäkestoinen kriisi, joten mielekkään tekemisen tarjoaminen lapsille ja nuorille on tärkeää.

Ukrainalaisia tavoitettiin erilaisia reittejä, esimerkiksi järjestämällä partion esittelyä vastaanottokeskuksissa ja kutsumalla mukaan koulujen partiokerhoihin. Myös partion perustoimintaan lippukuntiin tuli monia ukrainalaisia. Olemme kiitollisia jokaiselle lippukunnalle halusta toimia ja kaikista käytännön teoista ukrainalaisten auttamiseksi.

Lue artikkeli partion tutustumisilloista vastaanottokeskuksissa.

Lue artikkeli Kajaanin Eränkävijöiden partiokerhosta ukrainalaisille.

Jäsenmaksuvapautukset pakolaisille

Suomen Partiolaisten hallitus myönsi kaikille partiotoimintaan mukaan tulleille pakolaisille automaattisen jäsenmaksuvapautuksen. Olemme tukeneet myös ukrainalaisten partiolaisten keräystä, jonka tuotolla he tekevät tärkeää ja konkreettista auttamistyötä paikan päällä ja lähialueilla.

Kesällä järjestimme myös yhteistyössä Ukrainan partiojärjestön kanssa kesäleirin ukrainalaisille lapsille. Lue artikkeli ukrainalaisten partiolaisten kesäleiristä Suomessa.

Teksti ja yläkuva: Petra Valkonen