Johtajatulet -metsäseminaari kokosi tuhannet Evolle

Johtajatulet syttyivät Hämeenlinnan Evolle elokuun viimeisenä viikonloppuna. Täysin metsässä järjestettävään johtajuusseminaariin saapui yli 3 000 osallistujaa ja tekijää, 200 työpajanpitäjää sekä joukko valovoimaisia puhujia. Kyseessä oli ensimmäinen partiolaisten järjestämä suurtapahtuma koronaepidemian alun jälkeen.

Tällä kertaa Johtajatulilla keskityttiin paremman maailman rakentamiseen ja johtajuuteen erityisesti kolmen ajankohtaisen teeman kautta: kestävyyden, empatian sekä hyvinvoinnin. Teemoihin johdattelivat niin pääpuheenvuorot kuin työpajatkin.

”Valitsemamme teemat osoittautuivat monellakin tapaa vielä ajankohtaisemmiksi kuin alun perin oletimme. Ilmastokriisi on tullut yhä näkyvämmäksi, vastakkainasettelu tuntunut kärjistyvän ja koronakriisi toisosiaalisen ja taloudellisen kestävyyden tasapainottelun sekä hyvinvoinnin erilaiset näkökulmat meille konkreettisemmiksi kuin pitkään aikaan”, kuvailee tapahtuman johtaja Milka Hänninen.

Kuva: Veera Melvasalo

Kestävämpi tulevaisuus, hyvinvoiva johtaja

Johtajatulista pystyi jokainen osallistuja muokkaamaan omannäköisensä tapahtuman. Uuden oppimiseen sekä itsensä kehittämiseen johtajana oli lukuisia mahdollisuuksia 200 työpajassa sekä puheenvuoroja kuunnellessa. Toisaalta Johtajatulia ei tarvinnut suorittaa – tapahtumassa pystyi heittäytymään myös elämysohjelman vietäväksi tai vaikka keskittyä viettämään aikaa vanhojen ja uusien ystävien kanssa.

”Johtajatulet oli viikonloppu, jonka kukin sai täyttää juuri sellaisella ohjelmalla, jota itse tarvitsi kaikkein eniten. Tarjolla oli inspiroivia keskusteluja johtajuudesta, yömelontaa, johtajuuteen keskittyviä työpajoja, saunomista vanhojen ystävien kanssa tai uuden oivaltamista mahtavien puhujien johdolla”, kuvailevat Emma Ylistalo ja Hilja Mäkinen, tapahtuman ohjelmajohtajat.

Johtajatulien puhujakaarti oli erittäin nimekäs ja monipuolinen. Viikonlopun aikana kuultiin muun muassa yrittäjä, kasvustrategi ja Nordic Business Forum -tapahtuman puhujakilpailun voittanutta Anssi Rantasta, joka puhui osallistujille siitä, miten meidän tulisi suhtautua omaan tekemiseemme niin, että pärjäämme johtajina alati muuttuvassa tulevaisuudessa

Suomen ensimmäisellä mustalla kansanedustajalla Jani Toivolalla oli välitettävänään painava viesti empatian ja kuuntelemisen tärkeydestä.  Myös Sitran kestävyysratkaisujen johtaja Mari Pantsar puhui tärkeästä teemasta: monen asian on muututtava, jotta ilmastokriisistä selvitään. Tämä muutos saadaan Pantsarin mielestä aikaan nimenomaan johtajuudella.  Empatiasta sekä hyvinvoinnista puheensa saapui pitämään myös aivotutkija Katri Saarikivi.

Johtajatulien hiilijalanjälki lukuina
Johtajatulien hiilijalanjälki lukuina
kaksi henkilöä valkoisissa haalareissa ja maskit naamoillaan
Kuva: Susanna Hyötyläinen

Partiolaiset kantoivat vastuunsa myös terveysturvallisuudesta

Johtajatulet oli ensimmäinen partiolaisten järjestämä suurtapahtuma koronaepidemian alun jälkeen.

”Oikeastaan koko vuoden ajan olimme haarukoineet erilaisia skenaarioita epidemian kehittymisen varalle, aktiivisesti yhdessä terveysviranomaisten kanssa. Tapahtuma suunniteltiin kokonaan uudella tapaa turvallisuus kaikessa huomioiden”, tapahtuman terveysturvallisuudesta vastaava johtaja, lääkäri Mimi Rantanen kertoo.

Terveysturvallisuus oli otettu metsätapahtumassa huomioon lukuisilla tavoilla. Fyysisiä kontakteja pyrittiin kaikessa toiminnassa minimoimaan ja suurten massojen kohtaamiset välttämään turvavälien mahdollistamiseksi, osallistujia ohjeistettiin aktiivisesti ja siivoukseen kiinnitettiin erityistä huomiota.

”Vaikeassa tilanteessa ja täysin vapaaehtoisvoimin järjestetty tapahtuma tarjosi jokaiselle osallistujalleen arvokkaan hetken juuri niille kohtaamisille ja elämyksille, joita olimme niin pitkään kaivanneet. Samalla näytimme, että tie koronapandemiasta kohti sitä kuuluisaa uutta normaalia on olemassa. Sen tien voimme partiolaisina kulkea pystypäin uuden omaksujien etujoukoissa”, Johtajatulien talous- ja kumppanuusjohtajat Ville Vänskä ja Juho Pyörny summaavat.

Lue lisää Johtajatulista:


Yläkuva: Jorge Romualdo