Partiovuosi 2021: tukena vahvat kumppanuudet

Suomen Partiolaiset jatkoi vuonna 2021 kumppaniperheensä rakentamista  kumppanuusstrategian mukaisesti. Yhteistyössä kumppanien kanssa partio rakentaa yhä merkittävämpää yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja samalla saa tukea oman toimintansa kehittämiseen.

Tavoitteena on rakentaa partiolle pitkäaikaisia, molempia osapuolia hyödyntäviä sisällöllisen yhteistyön malleja. Partion kumppaniperheen uusiksi jäseniksi vuonna 2021 valikoituivat Energiayhtiö Ilmatar Oy sekä MIELI Suomen Mielenterveys ry. Lisäksi Hämeenlinnan kaupungin kanssa jatkettiin yhteistä puitesopimusta. Yksi vuoden suurista ponnistuksista oli yhteinen Ilmastoreppu pääministerille -kampanja UPM:n kanssa.

Tapahtumayhteistyö loisti Johtajatulilla

Tapahtumayhteistyössä pääosaan nousi Johtajatulet-metsäseminaari, joka koronavuodesta huolimatta järjestettiin onnistuneesti. Yksi merkittävimmistä yhteistyösopimuksista solmittiin Helsingin Sanomien kanssa. Päämediakumppanina HS Visio tuotti Johtajatulille sisällöllistä lisäarvoa omalla HS Visio -puhujalavallaan ja yhteistyö mahdollisti tapahtumalle samalla laajemman viestinnällisen näkyvyyden edistäen partion ja sen kumppaneiden Johtajatuliin liittyviä viestinnällisiä teemoja ja puheenaiheita. Lisäksi Helsingin Sanomat tuki Value Based Leadership-koulutuksen toteutusta.

Kumppanuustyötä jatkettiin strategian mukaisesti

Kumppanuusstrategiaa ja -työtä jalkautettiin myös partion sisällä tuottamalla koulutusmateriaaleja kumppanuuksista tapahtumien ja lippukuntien käyttöön.

Partiolaisia kävelemässä kaislikossa
Kuva: Emma Lahtinen

Erätaukomenetelmä luo rakentavampaa keskustelukulttuuria

Partiolaiset ja Erätaukosäätiö tekevät yhteistyötä ja luovat yhdessä rakentavampaa keskustelukulttuuria. Partiotoiminnassa voimme harjoitella dialogitaitoja ja olla levittämässä osaamista myös laajemmalle yhteiskuntaan. Erätauko-keskustelumenetelmää on kokeiltu jo partiotoiminnan kaikilla eri tasoilla. Lue lisää Erätaukomenetelmästä partiossa.

Lähes 7000 partiolaista osallistui #MEIDÄNMERI-ohjelmaan

Partiolaiset osallistuivat vuosien 2020-2021 aikana Moomin Charactersin ja John Nurmisen Säätiön #MEIDÄNMERI-kampanjaan. Kampanjan tavoitteena on ollut lisätä Itämeri-tietoa sekä kerätä varoja John Nurmisen Säätiön työhön. Tutustu yhteiseen kampanjaan.

Nuoren mielen hyvinvointi partiossa

Nuorten mielenterveyden tukemisen tärkeys on korostunut korona-aikana entisestään. Myös partiossa haluamme vahvistaa nuorten hyvinvointia ja olemme rakentaneet siihen erilaisia toimintamalleja. Yhteistyössä MIELI ry:n kanssa käynnistimme Nuoren mielen ensiapu -koulutukset partiolaisille ja turva-aikuisten toiminnalla varmistamme turvallisen toiminnan arjessa. Lue lisää nuorten mielenterveyden tukemisesta.

Pääministeri Sanna Marin sai nuorilta Ilmastorepun

Partiolaiset yhdessä UPM:n ja somevaikuttajien kanssa halusivat tuoda nuorten äänen kuuluviin ja keräsivät viime vuoden aikana nuorten ajatuksia ja viestejä Ilmastoreppu pääministerille -hankkeessa. Sadat nuorten terveiset pääsivät perille, kun Ilmastoreppu luovutettiin pääministeri Sanna Marinille vuoden 2022 alussa. Ilmastoterveiset toimitettiin myös kaikille kansanedustajille. Lue lisää Ilmastorepusta ja nuorten viesteistä.

Lue myös nämä partion vuoden 2021 kumppanuuksista:


Yläkuva: Mari Lehtisalo