Pääministeri Sanna Marin sai nuorilta Ilmastorepun

Partiolaiset yhdessä UPM:n ja somevaikuttajien kanssa halusivat tuoda nuorten äänen kuuluviin ja keräsivät viime vuoden aikana nuorten ajatuksia ja viestejä Ilmastoreppu pääministerille -hankkeessa. Sadat nuorten terveiset pääsivät perille, kun Ilmastoreppu luovutettiin pääministeri Sanna Marinille vuoden 2022 alussa. Ilmastoterveiset toimitettiin myös kaikille kansanedustajille.

Ilmastoreppuun kerättiin viime vuoden aikana nuorten terveisiä, ideoita ja huolia ilmastoon liittyen. Useat somevaikuttajat tekivät Ilmastoreppuretkiä, joilla he pohtivat omaa suhdettaan luontoon, ilmastonmuutokseen ja jokaisen mahdollisuutta vaikuttaa. Samalla he keräsivät omilta seuraajiltaan terveisiä Ilmastoreppuun pakattavaksi. Viestejä kerättiin myös Ilmastorepun kanavien kautta ja muutamissa. Kaikkiaan terveisiä saapui satoja eri puolilta Suomea!

Kuvassa luovutetaan reppu pääministerille.
Partiolaiset Filip Godlewski ja Ada Segerstam sekä somevaikuttaja Joona Hellman (vas.) luovuttivat Ilmastorepun pääministeri Sanna Marinille.

 

Nuorten viesteissä korostuvat huoli ja pelko tulevaisuudesta, ongelman jättäminen nuorten ratkaistavaksi ja ilmastotekojen pitkittäminen.

”Arvoisa pääministeri, minua pelottaa, että meidän maapallo muuttuu elinkelvottomaksi”, kirjoittaa 13-vuotias Eevi.

Nuoret vaativat pikaisia ilmastotoimia päättäjiltä

Moni vaati päättäjiltä pikaisia tekoja ja johtajuutta ilmastonmuutoksen hidastamiseksi. Vaikka viesteissä välittyy suuri pelko tulevaisuudesta, näkyy niissä myös vahva toivo siitä, että yhdessä toimimalla voimme vielä vaikuttaa. Reppuun kertyikin myös ideoita ja konkreettisia vinkkejä ilmaston hyväksi.

– Halusimme Ilmastorepun avulla saada laajasti nuorten ääntä kuuluviin. Siksi kutsuimme mukaan myös useita somevaikuttajia, jotka auttoivat tavoittamaan myös ei-partiolaisia. Tässä onnistuttiinkin tosi hienosti, sillä kampanjasisällöt keräsivät kaikkiaan kolme miljoonaa katselua! Pääministerin lisäksi Ilmastorepun viestit on luovutettu kaikille kansanedustajille ja nyt pohdimme, miten voimme jatkaa tätä keskustelua ja työtä päättäjien kanssa, kertoo hankkeesta vastannut Suomen Partiolaisten hallituksen jäsen Satu Salo-Jouppila.
Ilmastoreppu pääministerille-kampanja noteerattiin myös Sponsorointi ja Tapahtumat ry:n Awards -kilpailussa finaalisijalla.

”Arvoisa pääministeri, minua pelottaa, että meidän maapallo muuttuu elinkelvottomaksi”, kirjoittaa 13-vuotias Eevi.

”Hei Sanna! Toivon Suomelta nyt valtavasti ilmastotoimia ja isoja päätöksiä. Meitä nuoria pelottaa joka ikinen päivä meidän tulevaisuus, ja jos isoja päätöksiä ei aleta tekemään heti,
meidän ahdistus vaan kasvaa, kirjoittaa 16-vuotias Tiia.

”Olisi tärkeää ottaa huomioon nuorien ilmastoahdistus valtiotasolla ja ilmastonmuutos pitäisi olla suurin huolemme tällä hetkellä”, kirjoittaa 17-vuotias Jesse.

”Ilmastotoimilla on kiire, mutta mahdollisuuksia tehdä maailmasta parempi paikka tuleville sukupolville ja meille nuorille, on vielä. Nyt tulee toimia, teihin luotetaan”, kannustaa 17-vuotias Elli.

Katso kaikki terveiset Ilmastovihosta Issuusta.