L-SP Luotsikoulutus

Ole luotsi, ole koulutettu, ole hyvä!

Luotsikoulutuksessa koulutetaan niin tarpoja-, samoaja- kuin vaeltajaluotsejakin. Yhteisissä osuuksissa perehdytään 12–22-vuotiaiden nuorten kehitysvaiheisiin sekä nuorten ja heidän ryhmiensä vertaisjohtajien ohjaamiseen. Erityisesti painotetaan aikuisen roolia turvallisen ja innostavan partiotoiminnan mahdollistajana. Lisäksi jokainen kouluttautuja saa rautaisannoksen tietoa ja työkaluja valitsemansa ikäkauden ohjelman soveltamiseen. Koulutuksessa pohditaan myös valitun ikäkauden haasteita ja mahdollisuuksia, ja näihin pohdintoihin käytetään mahdollisuuksien mukaan lähtökohtina kouluttautujien omia kokemuksia ja kysymyksiä. Koulutus on suunnattu tarpoja- samoaja- tai vaeltajaluotsin pesteissä toimiville tai pestissä juuri aloittaville aikuisille partiolaisille.

Koulutuksen alaikäraja on tarpoja- ja samojaluotseille 18 vuotta ja vaeltajaluotseille 22 vuotta. Luotsikoulutukseen voi osallistua vasta kun Pj-peruskurssi on suoritettu.

Koulutus maksaa 15€/ hlö. L-SP tarjoaa vuoden 2020 aikana jokaiselle piirin lippukunnalle yhden ilmaisen luotsikoulutuksen.

15 €/hlö

Ilmoittautuminen päättyy 23.8.

Koulutusryhmä, Anne “Käpy” Tyrmi, anne-mari.tyrmi@partio.fi