Yleinen Partio-ohjelma

Erätaitokursseilta taidot talvella retkeilyyn

Talvinen retkeily voi monesta kuulostaa haastavalta tai hassulta ajatukselta, mutta eipä talvisessa metsässä liikkuminen eroa paljoa kesällä tai syksyllä retkeilystä. Talvi ja pakkanen toki tuovat omat haasteensa lämpimänä pysymiseen ja liikkumiseen, mutta esimerkiksi pukeutuminen on talvella jopa helpompaa verrattuna, vaikka marraskuisiin koleisiin ja kosteisiin keleihin! Talvella retkeillessä korostuvat erityisesti retkeilyn perustaidot ja niiden hallinta, mutta myös muutamat elämää helpottavat niksit sekä oikeanlainen pukeutuminen.

Vaikka talvi tuo haasteita retkeilyyn niin kolikon toisella puolella ovat ne lukuisat mahdollisuudet! Moneen upeaan paikkaan voi päästä vain talven tuomien jäiden tai muun liikkumisen vapauden myötä. Toisaalta myöskään vesihuollosta tai ruuan säilymisestä ei tarvitse kantaa huolta.

Alta muutama poiminta piirien talviretkeilykursseista, joten tsekkaa siis oman tai vaikka naapuripiirin tarjonta ja lähde harjoittelemaan talviretkeilyn saloja yhdessä kaverin kanssa!

Häme Aikuisten talviretkeilykurssi

Häme Talviretkeilykurssi

L-SP Talviretkeilykurssi

PP Talvileirikurssi

Uusimaa Talviretkeilykurssi