Yleinen

Moninaisuuspäivät Tampereella 9.-10.4.

Moninaisuuspäivät järjestetään Tampereella 9.-10.4. Tapahtuma on ilmainen ja majoitus tapahtuu esteettömässä Dream Hostellissa. Moninaisuuspäivät koostuvat erilaisista koulutuksista ja työpajoista. Tässä ennakkotietoa tulevasta viikonlopusta!

Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki aiheista kiinnostuneet. Ilmoittautuminen päättyy torstaina 31.3. Ilmoittaudu mukaan tästä.

Lauantain ohjelma

Yhteinen osuus:

Antirasismi – miksi se on tärkeää?

Antirasismi on aktiivista toimintaa, joka pyrkii vähentämään ja vastustamaan rasismia yhteiskunnassa ja koko maailmassa. Tässä työpajassa pureudutaan siihen, millaisin teoin partiolaiset voivat edistää antirasismia ja miksi se on tärkeää.

Lauantain työpajoissa: 

 • Sukupuolen moninaisuus
  Tässä työpajassa opitaan lisää sukupuolen moninaisuudesta ja pohditaan, kuinka partio voi olla vieläkin turvallisempi tila kaikille.
 • PartioKamu
  Keskustelua PartioKamu-toiminnasta ja -pestistä. Tutustutaan pestikuvaukseen sekä koulutuksen sisältöön. Tule keskustelemaan, jakamaan kokemuksia ja suunnittelemaan tulevaa. 
 • Helppo tulla -tunnus ja koulutus
  Miten toteuttaa yhdenvertainen partiotapahtuma?

  Helppo tulla -tunnus on työkalu, jonka avulla voi tapahtuman järjestäjä huomioida asioita, jotka edistävät kaikkien mahdollisuutta osallistua tapahtumaan. Tunnuksen avulla myös viestitään osallistujille tapahtuman järjestelyistä, jonka perusteella hän voi arvioida saavutettavuutta. Tule oppimaan Helppo tulla -tunnuksesta lisää. Koulutuksen jälkeen sinulla on taito käyttää Helppo tulla -tunnusta.
   
 • Kolotutka
  Kolotutka on esteettömyyden tarkistuslista lippukunnille.
  Tule mukaan kuulemaan, miten Kolotutkaa voi hyödyntää lippukuntien viestinnässä.
  Kolotutka on myös mainio viikkotoiminnan ohjelmaidea, joten tule oppimaan sen käyttö. Keskustelemme myös yleisesti esteettömyydestä ja saavutettavuudesta. 
 • Sosiaalisen saavutettavuuden koulutus
  Sosiaalisen saavutettavuuden koulutus on suunnattu lippukuntien johtokolmikoille ja johtajistoille. Koulutuksen avulla voi tarkastella omia asenteitaan sekä lippukunnan avoimuutta. Tässä työpajassa tutustutaan koulutukseen erilaisten harjoituksien kautta.
 • Sisupartio
  Sisujohtajien oma osio vinkkien jakamiseen ja ajankohtaisiin kuulumisiin.

Yhteinen osuus:

Teemallinen päiväkahvi
Miltä tuntuu toimia ilman yhtä tärkeää aistia? Maistuuko kahvi erilaiselta pimeässä? Pimé Caféssa saat vastauksen näihin kysymyksiin.

Paneelikeskustelu
Paneelikeskustelu eri katsomuksista partiossa.

Sunnuntain ohjelma

Sunnuntaina on tarjolla koulutusta PartioKamun pestiin, ensimmäistä kertaa valtakunnallisesti! 

PartioKamu-koulutus
Mitä tehdä, jos ryhmässä on lapsi tai nuori, joka tarvitsee paljon johtajien aikaa ja huomiota? Entä kun lapsi ei uskalla lähteä ohjelmiin mukaan ja on usein kiinni johtajan kädessä? Tai kun nuoren on vaikea toimia yhdessä muiden kanssa?

Partiokamu-koulutuksessa pohditaan yhdessä, miten haastavissa tilanteissa voidaan toimia ratkaisukeskeisesti. Partiokamu on toimintamalli yksittäisen partiolaisen partiopolun tukemiseen.

Koulutuksessa ohjeistetaan Partiokamu-pestin sisältöön ja suunnitteluun lippukunnassa sekä annetaan konkreettisia toimintavinkkejä liittyen haastaviin tilanteisiin ja käyttäytymiseen. Koulutus on maksuton. 

Kaikki mukaan -koulutus
Kaikki mukaan -koulutus on suunnattu kaikille ryhmänjohtajina toimiville nuorille ja aikuisille. Koulutus antaa keinoja haastavien ja vauhdikkaiden ryhmien tai ryhmän jäsenten kanssa toimimiseen, mutta antaa konkreettisia toimintatapoja ja ajateltavaa ihan jokaiselle ryhmää johtavalle.

Kaikki mukaan -kouluttajakoulutus
Tämän koulutuksen käytyäsi voit toimia Kaikki mukaan -kouluttajana.


Ilmoittautuminen tapahtumaan päättyy torstaina 31.3.
Lisätietoja: Petra Valkonen, p. 040 718 5721, petra.valkonen@partio.fi

Ilmoittautumaan: https://www.partio.fi/event/sp-moninaisuuspaivat/